Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925685





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tienen: Wonen Vlaanderen zakte voor woningcontrole af naar Tienen-MM-315-02
08 januari 2022
Gazetten zetten liever huurders dan verhuurders in hun hemd en te kijk. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.552.400
Tienen 07 januari 2022 


Recht van antwoord.
De advocaat - lees beroepsleugenaar - van de verhuurder zal tijdens de zitting bij de vrederechter aanvoeren dat de verhuurder bij Morsum Magnificat geen wederwoord kan / kon geven, dat is alweer een leugen. Iedereen kan gebruik maken van de Recht van Antwoordwet en als het gevraagde "Recht van Antwoord" voldoet aan die wet zal Morsum Magnificat dat dan ook publiceren. Er dient wel rekening gehouden te worden dat de redactie die over veel meer bewijsmateriaal beschikt dan er tot nog toe over dit onderwerp werd gepubliceerd dat alsnog kan doen .  

-- Update 2
De leugens van advocaat Sonia H steeds en opnieuw weerlegd : 2 Plaatsbeschrijvingen 
Wat doe je als huurder als de advocaat van de verhuurder vóór de vrederechter een show opvoert dat uitpuilt van leugens? Volgens de advocaat zou de intredende plaatsbeschrijving nog niet gebeurd zijn! Er is niet één, maar twee plaatsbeschrijvingen gratis door de huurders opgemaakt! De eerste op 22 juni 2021, maar daarmee was de verhuurder het niet eens - dus tegensprekelijk-, daarom hebben de huurders de moeite niet gespaard om op 12 augustus 2021 - weer gratis !! - een tweede plaatsbeschrijving  op te stellen! Als gevolg daarvan begint de verhuurder al voegen dicht te smeren die oorzaak zijn van water insijpeling! Hoe laf kan je zijn, het bestaan van een document te ontkennen, maar er wel gebruik van maken! Een plaatsbeschrijving omschrijft de werkelijke situatie en dat wilde de verhuurder niet !

Stukken weigeren.
Tijdens de zitting van 10 januari verwerpt de advocaat van de verhuurders de stukken die de huurders nog na de conclusietermijnen werden ingediend, die stukken gaan over relevante feiten met de huurzaak zoals de woningcontrole van 15 december 2021 die niet eerder dan 6 januari 2021 ter beschikking waren. Ook van die documenten die ze uit de debatten willen weren - het technisch verslag van de woningcontrole - maakt de verhuurder opnieuw gebruik om herstellingen uit te voeren, hoe laf kan je als verhuurder zijn. 

Bouwbedrijf Andries.
Eveneens tijdens de zitting ontkent de advocaat dat Bouwbedrijf Andries nog iets met de verhuring te maken heeft, helaas hebben de huurders het bewijs aan de vrederechter geleverd dat dat bouwbedrijf nog altijd deels of gedeeltelijk eigenaar is van het verhuurde pand, documenten van de RZSJ bewijzen dat! De vrederechter zal recht spreken.
-- einde update2
8:53 11/01/2022

-- Update 1
Advocaat minimaliseert negatief keuringsverslag elektrische installatie.
Tijdens de zitting bij de vrederechter van het Kanton Tienen poogt advocaat Sonia H, de ernst van zo'n negatief keuringsverslag bevattende elektrocutie- en brandgevaar, te minimaliseren. We publiceren voor kenners dat keuringsverslag van ATK van 10 augustus 2021. Al gaat de leugen van de advocaat nog zo snel, het keuringsverslag bewijst het wel! Dit is maatschappelijk relevante informatie dat iedere huurder mag en MOET weten.
-- einde update 1
12:17 10/01/2022

Deze woningcontroleur merkt wél het gevaar op van een gasgestookte CV installatie. 

Aanstaande maandag 10 januari 2022, wordt de huurzaak van een appartement aan de Oplintersesteenweg 217A/003 door de vrederechter van het Kanton Tienen behandeld. Wij dienen dat helaas te brengen omdat de klassieke pers het lokaal bestuur van Tienen liever niet compromitteert, gazetten moeten een goede verhouding met de lokale politiek onderhouden en abonnees strikken, bij de gazetten bepaalt de paywall wat hun werknemers mogen schrijven

Het Nieuwsblad zet liever huurders in hun hemd!
Op 21 september 2021 schrijft Het Nieuwsblad : "Sociale huurders die het te bont maken komen op zwarte lijst".
Daags nadien op 22 september 2021 brengt Het Nieuwsblad : "Schorsing dreigt voor asociale huurders: Een kleine groep die het voor veel mensen onleefbaar maakt" . Het Nieuwsblad kopt op 12 oktober 2021" Huurders vandaliseren huurwoning en in zes maanden tijd alles vernield".  Om de huurders toch weer in een slecht daglicht te kunnen  plaatsen gaat Het Nieuwsblad zelfs haar mosterd in Frankrijk halen en schreef op 8 juni 2018  " Huurders laten huis achter als vuilnisbelt, dus beslist eigenaar wraak te nemen ". We hebben van deze gazet nog meer artikels gevonden waarin steeds de huurders worden aanpakt. 

Lokaal bestuur van Tienen en verhuurder worden uit de wind gezet!
Maar wanneer de eigenaars, een gewezen aannemer uit Bunsbeek, grandioos en dat over een lange periode flagrant in de fout gaat is Het Nieuwsblad doof en blind en denkt een adjunct-chef Regio van Het Nieuwsblad / mediahuis Jan Feys argumenten te kunnen formuleren om hun lezers daarover niet te moeten informeren! En ja, de auteur van dit artikel is betrokken partij en daar wringt wellicht het schoentje voor de gazet!

Betrokken partij : So what!?
We zijn opnieuw vragende partij aan de gazet om met een wettekst aan te tonen dat een betrokken partij deze maatschappelijk relevante materie niet objectief zou kunnen/mogen brengen? De documenten die beschikbaar zijn bewijzen alles, objectiviteit is niet eens vereist. Werknemers van de gazetten zijn er om de burgemeesters in het zadel te zetten én te houden - sic-. Een journalist van de gazet HN/Mediahuis - we noemen de naam nog niet - zei recent over de journalistiek " inderdaad het is niet meer zoals vroeger  "! 

Goed genoeg voor de huurders ?

Aansluiting diepvriezer verscholen achter een afneembare plint van de splinternieuwe keuken. Journalist Dirk Coosemans van Het Nieuwsblad zou iets van elektriciteit kennen, dat hij het maar aantoont! 


Aansluiting vaatwasser verscholen achter een afneembare plint onder de nieuwe keuken, wellicht is er bij die koppeling iets fout met de verbinding van de beschermingsgeleider - aarding - waardoor de vaatwasser elektrocutiegevaar oplevert.  Dit is de zoveelste overtreding op het AREI die bij het plaatsen van de keuken is begaan.   

Zo heeft de technicus -??- het tijdelijk -??- opgelost, veel te lange opgerolde -!!- verlengkabel en een lasdoos op de XVB 3G2,5 waarvan de vrouwelijke stekker werd verwijderd.  


Om de vaatwasser van spanning te kunnen voorzien, heeft de technicus -??- een dubbele stekker in het stopcontact dat diende voor de CV geplaatst ... de verlengkabel is veel te lang en opgerold en dat voor een vermogen die een vaatwasser nodig heeft .... Opgerolde elektrische kabels vormen een spoel en kunnen bij afname van groot vermogen brand veroorzaken.  

Wegens ontbreken aarding :
Spanning van 114 Volt tussen chassis vaatwasser en aanrecht !

De huurders, het erkend keuringsorganisme ATK, de woningcontroleur Tim Uyttebroeck en ook een technicus van Whirpool stelde vast dat er een spanning van 114 Volt aanwezig is op het chassis van de vaatwasser, dat veroorzaakt een goed voelbare schok bij het inladen van de vaat ! De verhuurder werd bij herhaling schriftelijk in gebreke gesteld!

De beschermingsgeleider in de XVB 3G2,5 met vrouwelijke stekker - foto boven - was niet verbonden ! de vrouwelijke stekker werd verwijderd en vervangen door een lasdoos.  

Nieuwe controle van Wonen Vlaanderen.
Na de duidelijk technisch ondermaatse woningcontrole van 09 augustus 2021 die onder leiding van de IGS Coördinator van de stad Tienen -Liliane Vanhelden- werd uitgevoerd, en duidelijk met de natte vinger werd uitgevoerd, werd beroep aangetekend bij de minister van Wonen, Matthias Diependaele. Daarop volgde op 15 december 2021 een nieuwe woningcontrole die aantoont dat deze uitgevoerd door een door de stad Tienen IGS aangestelde, inderdaad met de natte vinger of met onvoldoende kennis van zaken moet zijn gebeurd. We publiceren het resultaat van de woningcontrole omdat dit kadert in het algemeen belang, op die manier kunnen andere huurders zien wat het resultaat is van huren, hier hebben de huurders het kot niet afgebroken, maar heeft de verhuurder een appartement verhuurd die hij als bouwbedrijf Andries in 1992 ook al illegaal heeft gebouwd! Dat bouwbedrijf is tot op heden ook nog geheel of gedeeltelijk eigenaar van het gebouw en / of delen ervan. 

Ontdekt tijdens de recente woningcontrole.
De woningcontroleurs mogen de staat van elektrische installaties naar eigen interpretatie beoordelen, bij deze controle werd nog meer gevaarlijk kunst- en vliegwerk van de keukeninstallateur vastgesteld -zie foto's- De aansluiting van de vaatwasser werd met een XVB verlengsnoer aangesloten en wellicht ligt daar de oorzaak dat de beschermingsgeleider  -aarding- niet is aangesloten en de aanwezige statische elektriciteit van de Whirpool vaatwasser -dixit Whirpool- niet naar de aarde kan afvloeien en er een spanning op het chassis van 114 VAC aanwezig is, een risico voor elektrocutie!

Meer volgt na de zitting van 10 januari in MM-315-, dit item heeft grote maatschappelijke waarde en vooral: "we zijn de gazet niet" die moet leven van de abonnees, abonnees die wij niet hebben, zelfs niet willen hebben! We worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat zeker de dienst niet uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient veel meer steun. 

Artikel: 01-22-8278
Geplaatst: 12:12 8/01/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever.


Laatste update ( 18 januari 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.