Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925685





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Turnhout: De Gas, Fluvius, de burgemeester en al de rest.
31 december 2021
Wie inspecteerde recent de getroffen appartementen op de Blairon site? 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.396.400
Turnhout 31 december 2021 

Morsum Magnificat noteerde in december 329.000 gratis -sic- paginabezoekers. 

Op 28 maart 2021 verscheen er een zeventig bladzijden tellend glosso " Visitatierapport " van -over- de SHM De Ark te Turnhout. Het rapport is uitgegeven door de Visitatieraad Sociale Huisvestingmaatschappijen van Wonen Vlaanderen, als we dat rapport mogen geloven is alles "kits" met de SHM De Ark. Het blijkt dat Europa ook nog een renovatieproject van De Ark flink ondersteunt. Stad Turnhout heeft op 25 juli 2018 de verplichte gefaseerde invoering van een conformiteitsattest doorgevoerd, maar de Sociale Huisvestingmaatschappijen krijgen nog een gefaseerde aanpak op maat en ontsnappen eraan tot 2030!   

Is een bezoekje van De Ark ook al een "Controle"?
Ergens in de klassieke media wordt gezegd dat de appartementen recent nog nagezien werden en in orde zijn, maar meer daarover of met kennis ter zake kritisch gestelde vragen, moeten we van zo'n werknemers van de gazet of betreffende media niet verwachten, Morsum Magnificat heeft helaas maar één medewerker van De Ark kunnen bereiken en behalve het feit dat zij in samenwerking met stad Turnhout hun eigen controles uitvoeren, hebben we niets kunnen achterhalen, alhoewel .... instellingen, welke dan ook, die hun eigen werking zelf mogen controleren, is niet goed. De directeur van De Ark legt vóór de camera zonder weerstand uit, dat hun mensen er kort geleden nog zijn geweest, is dat dan ook al een inspectie? Dan zou deze redactie daar wel eens willen rondneuzen.

Sociaal Verhuurkantoor Meetjesland.
Dat kandidaat huurders bij de aanbieding van een sociaal appartement goed moeten opletten, toont Morsum Magnificat aan met een aanbieding van een pand in Aalter -Knesselare- waar we vaststelden dat er alweer problemen waren met de elektrische installatie - zie foto in artikel MM -, maar huurders knikken en slikken veel te makkelijk, de schrik zit er, uit angst bij de minste opmerking niet te kunnen huren, goed in! 

Vijftig kandidaten, sollen met kandidaat sociale huurders !
Recent biedt datzelfde SVK Meetjesland een pand aan in het Pauwelsbos in Bellem, daarvoor zijn er volgens één betrouwbare bron, maar liefst vijftig kandidaten aangeschreven, kandidaten MOETEN zich zonder het pand te kunnen zien, kandidaat stellen, zo niet zijn er niet nader beschreven gevolgen ! 

Fluvius en de burgemeesters.
Recent hebben we een duidelijk gevaarlijke situatie met een gasgestookt toestel voor centrale verwarming bij Fluvius en de burgemeester van Tienen, Katrien Partyka -CD&V- aangekaart. Na een aangetekend schrijven van 08 juli 2021 komt Fluvius ter plaatse en zegt dat het probleem zich NA de gasmeter situeert en bijgevolg door de eigenaar -lees malafide verhuurder- moet worden opgelost! De burgemeester wordt eveneens met een schrijven van 03 oktober 2021 verzocht om een inspectie van de brandweer te laten uitvoeren, maar Partyka neemt haar verantwoordelijkheid niet op! Ondertussen heeft een controleur van Wonen Vlaanderen op 15 december 2021 het probleem wél vastgesteld!   

NVDR.
Het gebeurt toch weer toevallig op een plaats waar een kwetsbaar publiek is behuisd, welstellende personen wonen niet in dergelijke woonblokken 
  

Meer, - als de boel waar de redactie is gevestigd ook niet ontploft - volgt misschien, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient veel meer steun. 

Artikel: 12-21-8268
Geplaatst: 18:30 31/12/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 22 januari 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.