Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926285





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaamse Regulator voor de Media en de herziening van de richtlijnen-MM-24-08
13 december 2015
De betere journalist van de Vrt mocht het debat tijdens symposium modereren.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.324.600
Brussel / Leuven  / Tremelo 13 december 2015.

Op 24 november 2015 organiseerde de Vlaamse Regulator voor de Media een symposium in de Faculty Club, een rustieke zaal binnen het doolhof van het Groot Begijnhof te Leuven. In die zaal, onder het dak getimmerd met eikenhouten balken, werd nog maar eens geleuterd over de toekomst van de media, de multimedia. In het kader van de herziening van de Richtlijn Audiovisuele Mediadiensten organiseerde de Vlaamse Regulator voor de Media -VRM- dat symposium. Wegens overbelasting van de redactie van Morsum Magnificat slaagden wij er niet eerder in om daarvan het verslag af te werken. De minister van Media Sven Gatz, sloot het symposium af met een speech, u kan ze hier volledig lezen.


Vrt.
Opvallend voor Morsum Magnificat was dat gedelegeerd bestuurder van VRM Joris Sels, de moderator van dienst Marc Van De Looverbosch bestempelde als een van betere journalisten van de Vrt. Van De Looverbosch reageerde met de kwinkslag "bedankt voor de sluikreclame", uiteraard was dat van Van De Looverbosch een ongepast schot voor de boeg van Morsum Magnificat die onlangs een dossier indiende bij de VRM tegen VRT wegens herhaalde sluikreclame voor de toneelgroep van hun weerman Eric Goyvaerts. Had de VRM geen andere moderator in mediarecht kunnen aanstellen in plaats van een actieve journalist van één bepaald medium?  

Gezwegen voor de Vrt.

Tijdens het symposium, maar buiten de officiële debatten, liet Koenraad De Ridder zich tegenover Caroline Pauwels een merkwaardige quote ontvallen : "Ik denk dat wij in de sector vooral hard gezwegen hebben voor de VRT" ....


Deridder aan Pauwels " Ik denk dat wij in de sector vooral hard gezwegen hebben voor de VRT..". Of Van de Looverbosch die uitspraak gehoord heeft, weten wij niet, maar aan de gelaatsuitdrukking van de moderator te zien, zou het kunnen ... is het water tussen "Acht" en "Vrt" misschien diep??

Na afloop.

Sinds de vergaderingen -lees zuippartijen- in de 17e eeuwse kelder bij het ondertussen opgedoekte IPV aan de Grote Markt, 40 te Antwerpen, blijft het in, met en rond de regels van de media, dweilen met de kraan open. Het Belgische systeem waar journalisten door de minister van Binnenlandse Zaken een doorgangsbewijs ontvangen getuigt van politieke invloed op de journalistiek die elders niet bestaat. De beroepsvereniging -VVJ/AVBB-  en de Raad voor de Journalistiek die grof geld van de politieke overheden ontvangen, zijn een ander voorbeeld politieke afhankelijkheid van de Belgische kontlikjournalistiek. Uiteraard was er na afloop van het symposium weer een receptie en na afloop plassen ze, zoals gewoonlijk, met zijn allen weer een grote plas en alles blijft zoals het was.

Verslag VRM.
Wie een vergelijking wenst te maken tussen het verslag van de Vlaamse Regulator voor de Media zelf en Morsum Magnificat kan dat verslag van de VRM hier lezen.

MM_245_08_VRM.pdf

Morsum Magnificat al in 2008 over Multimedia.

MM_153_mei08_Multimedia_2015_blz_4tm6_PDF.pdf
MM_158_okt08_Multimedia_2015_blz16tm18_PDF.pdf
MM_159_Nov08_Multimedia_2015_blz_16_17_PDF.pdf


Artikel n° : 12/15-6279
Geplaatst  : 17:20 13/12/2015
Laatste update ( 13 december 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.