Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927192





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : Politie viseerde en verbaliseerde Morsum Magnificat en gaat op de bek-Update2
01 maart 2015
Rechter Correctionele rechtbank Tongeren spreekt Erik Verbeeck vrij van verkeersovertreding.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.989.400
Lanaken / Tongeren / Tremelo 01 maart 2015

Update 2  16:51 9/03/2015
Commentaar Juridisch forum.
De internetridders op het juridisch forum http://www.juridischforum.be/forum/viewtopic.php?f=35&t=62430
 zien de essentie van dit verhaal niet in, de Rechter in Tongeren waarschijnlijk wel. De politie van Lanaken heeft die vermeende boete selectief uitgedeeld uit rancune wegens het artikel -zie onderaan- waar zij in de kijker worden gezet. Vlak nadat de Clio van Morsum Magnificat daar werd geparkeerd werd er een ander voertuig geparkeerd waarvan de politie met de bestuurder zelfs een babbeltje sloeg. Er staan daar met de regelmaat van een klok ook telkens andere voertuigen geparkeerd, het is dus duidelijk maar voor één persoon die geviseerd wordt, een overtreding en dat heeft de Rechter ook zo begrepen.
Kosten.
Omdat Morsum Magnificat deze zaak won voor de Correctionele Rechtbank te Tongeren is het de Belgische staat die opdraait voor de kosten die zich als volgt stellen :
Pro deo advocaat geraamd op                              500,00€
Dagvaarding politierechtbank Maaseik                    35,42€
Kosten geding Maaseik                                         86,62€
Dagvaarding Correctionele Rechtbank Tongeren      35,42€
Kosten geding Tongeren                                     128,62€
Dit alles brengt het totale kostenplaatje op          786,08 €
Bedrag dat door de belastingbetaler moet worden betaald wat niet nodig was geweest als de kleingeestige "flikskes" van Lanaken eerlijk waren geweest en niet hadden geprobeerd Morsum Magnificat een boete aan te smeren voor iets wat géén overtreding was.  
--- einde update 2

--- Update1 17:48 1/03/2015
Geen gevolg geven.
Op 14 oktober 2014 om 16:02u telefoneren wij naar Hinp Marc Dewitte met volgende melding
Morsum Magnificat : " het gesprek wordt geregistreerd en ik bel u eigenlijk op om te zeggen dat er momenteel op de hoek van de Lindestraat en de Holststraat een auto geparkeerd staat, volgens u een zware overtreding en ik sta daar nu te wachten om te zien wanneer de politie komt", einde citaat.
Hinp Dewitte : " awel meneer , wij kunnen niet zomaar aan iedere oproep van een mis geparkeerd voertuig onmiddellijk gevolg geven hé".
Morsum Magnificat : " u beweert dat dat een zware overtreding is, dus ik meld u dat",
Hinp Dewitte wordt kwaad en onderbreekt " nee meneer ik beweer dat niet, de wegcode beweert dat een voertuig dat op de gelijk .. op de verhoogde berm staat binnen de bebouwde kom en toch zeker op de hoek van een straat, de wegcode beoordeelt dat als een zware overtreding, categorie II", einde citaat.
Morsum Magnificat " ik meld u dat nu op dezelfde plaats waarvan dat u oordeelt dat het een zware overtreding dient te aanzien, dat daar nu ook een auto staat en ik wacht tot wanneer er iemand komt, als er niemand komt, zal ik dat noteren".
Hinp Marc Dewitte : " ja maar meneer u mag zoveel registreren als u wil, als er mensen vrij zjn om dat te komen vaststellen komen zij dat zoen, maar ze zullen dat niet met zwaaiende, met zwaailichten en sirenes naartoe kunnen komen rijden, allee, dat kunnen wij niet gaan doen. Dan komt Lanaken morgen voortdurend in het nieuws omdat wij voortdurend met zwaailichten en sirenes gaan rondrijden omdat iemand belt dat er ergens een auto verkeerd staat. Als we tijd hebben gaan we dat komen vaststellen, als die auto daar nog staat, dan krijgt ie een bekeuring, als we niet tijdig daar geraken, dan mag u dat hier komen melden en dan registreren wij dat ook en in afwachting daarvan zullen we wel zien hé", einde citaat.
Morsum Magnificat : " ok, goed, waarvan akte. Hinp Marc Dewitte " dank u meneer".
Uiteraard is de politie niet gekomen en blijven daar met de regelmaat van een klok auto's geparkeerd.
--- einde update 1

Te Tremelo viseert de politie van de PZ BRT Morsum Magnificat, maar dat was ook het geval met de PZ Lanaken - Maasmechelen, die Zone werd na klachten van de hoofdredacteur van Morsum Magnificat bij het Comité P, minstens twee keer op de vingers getikt. Voor Tremelo lopen nog minstens twee klachten bij het Comité P die momenteel nog in onderzoek zijn en waarvoor recent nog meer bewijsmateriaal werd overgemaakt. Op 23 september 2013 slingerden maar liefst drie flikken, waaronder hoofdinspecteur Marc Dewitte, Erik Verbeeck onterecht voor zware verkeersinbreuken op de bon. De "Minnelijke schikking" was goed voor 165 euro. Meteen werd na het ontvangen van de minnelijke schikking, met een aangetekend schrijven een  gemotiveerd verweer aan de politie van Lanaken overgemaakt.

Proces Verbaal.
De politie maakte een Proces Verbaal op voor twee verschillende verkeersinbreuken, dat doen ze in twee keer, wat niet helemaal koosjer was, dat blijkt ook uit de reactie van Marc Dewitte in het vonnis aan de Rechter te Tongeren.

Politierechter.
In diens vonnis van 21 oktober 2014 oordeelt de Rechter Michel Zegers dat er maar één overtreding zou zijn, namelijk deze van aartikel 23.al.1.1°. Voor de zogenaamde tweede overtreding tegen Art.24.al.1.7° volgt de politierechter de politie van Lanaken ook al niet. Maar de verbaliseerde bestuurder Erik Verbeeck is het niet mee eens en tekent beroep aan.

Vonnis.
We brengen in Morsum Magnificat 236 02 het ganse verhaal met bewijsmateriaal hoe de politie te werk gaat wanneer de waarheid over hun manier van werken door Morsum Magnificat publiek wordt gemaakt. Wij willen u niet laten wachten op het vonnis dat door de Rechtbank van eerste aanlag te Tongeren op 7 januari 2015 werd uitgesproken. Na een conflict over deze zaak heeft Erik Verbeeck advocaat Geert Paque aan de kant gezet en de besluiten zelf opgesteld en zichzelf ook voor de Rechter verdedigd ....

De deontologie van de advocaat?
Advocaat Geert Paque schrijft op 24 juli 2014 naar de Hoofdgriffier op 29 juli 2014 wegens verlof en op verzoek van de cliënt de zaak zelf te willen pleiten, niet aanwezig te zullen zijn. Maar op het moment dat de zaak op 7 oktober 2014 voorkomt, stuurt Geert Paque toch een andere advocaat! Paque stuurt aan zijn cliënt op 30 juli 2014 een brief waarin deze duidelijk stelt dat zijn cliënt fout is! Door een dergelijke zienswijze kan een advocaat die de deontologie respecteert een cliënt waarin hij niet gelooft, niet verdedigen. Die vraag wordt nog aan de stafhouder voorgelegd. Erik Verbeeck heeft op 30 juli 2014 zijn standpunt aan zijn advocaat Geert Paque dan ook meteen uiteen gezet.

Synthesebesluiten.

Voor de zitting van de politierechtbank van 7 oktober 2013 te Maaseik was Erik Verbeeck tien minuten te laat op de afspraak van 09:30u toegekomen wegens oponthoud door een ongeval, maar werd verdedigd door advocaat Maarten, een "Loco" advocaat van advocaat Geert Paque. Toch wilde Rechter Zegers geen tien minuten meer wachten op de komst van de beklaagde. Erik Verbeeck nam met de uitspraak geen genoegen en advocaat Geert Paque werd bedankt. Deze synthesebesluiten hebben de drie flikken van Lanaken, Geert Paque en de politierechter de das omgedaan, Erik Verbeeck werd vrijgesproken.

MM_236_02_PV_Lanakan.pdf   Volledig artikel
 
Artikel n° : 03/15/5814
Geplaatst  : 11:23 1/03/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
 

Laatste update ( 10 maart 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.