Freelance journalist liegt op de koop toe in zijn klacht bij de Raad voor de Journalistiek.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.910.400 Tremelo 01 januari 2015 - 17e Jaargang
--- Update3 -slot-. UPP - VJPP betekenen geen meerwaarde. In de rechtszaak tegen de Raad voor de Journalistiek -2009 - 2014 - wilde deze laatste de Rechter doen geloven, dat Erik Verbeeck als gewezen lid van de UPP en de VJPP de deontologische code van de RvdJ had onderschreven, uiteraard klopte dat niet. De RvdJ ging ook ijdel te werk omtrent de UPP die aan de basis zou liggen van de oprichting van de RvdJ wat evenmin waar was. Noch de UPP, noch de VJPP hebben het in hun toetredingsvoorwaarden over de RvdJ! Erik Verbeeck heeft vastgesteld, dat het uitreiken van perskaarten door al die "clubjes" geen enkele toegevoegde waarde heeft aan zijn journalistiek werk, ergo, in de wet geen sprake is van de verplichting om over een perskaart te beschikken om journalistiek werk te verrichten.
Misbruik. Morsum Magnificat stelt al zestien jaar vast, dat de journalisten van de "grote?" mediahuizen schromelijk misbruik maken van de persgeilheid van politici, brandweer, politie en vele, vele anderen. Vooral politici willen altijd veel persaandacht, hoe meer pers en fotografen er komen opdagen, hoe beter ze zich in hun vel voelen en hoe langer de persconferentie duurt. Ook Vrt is zo'n misbruiker van macht, maar "Het Volk" vergeet dat de Vrt en de apparatuur met Vlaams Belastinggeld wordt betaald. Vrt geacht wordt een zender te zijn van alle Vlamingen, maar iedereen weet dat de strekking van de Vrt nog steeds links en ultra- links is. De Vrt -Vriendjes Rudimentair Tendentieus- er alleen voor een bepaalde -politieke- groep is en het steeds dezelfden zijn die aan bod komen. Vrt maakt schromelijk misbruik van haar macht en de persgeilheid van "Het Volk". --- einde update 3
--- Update 2 14:25 2/01/2015 Journalist van Beroep Julien, Christian De Bruyn is pas sinds 2013 -na twee jaar in 't gareeltje lopen-, bij de VVJ aanvaard als freelance zelfstandig "Journalist van Beroep". Erik Verbeeck was in 2008 eveneens door de VJPP erkend als journalist van Beroep - perskaart inzet-. Maar toen Erik Verbeeck al snel ontdekte dat die vereniging zich al te veel aan de politiek linkte, heeft Erik Verbeeck dat meteen laten weten en zelf ontslag genomen. De VJPP heeft dat met haar schrijven van 2 jul 2008 bevestigd. Erik Verbeeck is houder van het merkenrecht van Morsum Magnificat, heeft na 16 jaar activiteit als journalist van beroep voldoende ervaring om te oordelen hoe pers, politiek én spijtig genoeg ook justitie, verweven zitten.
In de toetredingsvoorwaarden van de UPP of de VJPP stond niets over de RvdJ. Links : Erik Verbeeck gaf al na vier maanden zijn lidmaatschap bij de VJPP - Vereniging van Journalisten van de Periodieke Pers - op ! Rechts : In 2001 was Erik Verbeeck ook al lid van de UPP -Unie van de Periodieke Pers. --- Einde update 2
--- Update 1 Vrijheid van meningsuiting. Behalve de artikels van Europa -het EVRM-, zijn er ook nog Belgische wetten, de belangrijkste is artikel 25 van de Grondwet "Vrijheid van meningsuiting en het verbod van censuur". Morsum Magnificat -Erik Verbeeck- bestempelt het als diens recht gebruik te maken van dat Grondwettelijk recht dat in Tremelo minstens gefnuikt wordt.
Definitie van de "Kontlikjournalist". Volgens Morsum Magnificat verdient een journalist het pseudoniem "Kontlikjournalist" wanneer hij / zij volgende kenmerken / eigenschappen vertoont: - Als leerling loopt de journalist twee jaar in het gareel van zijn journalistieke / politieke broodheren. - Als leerling journalist zet je twee jaar lang in opdracht van de redactie, je rug krom om politici omhoog te laten klimmen. - Als leerling journalist ben je 24/24 beschikbaar, sloof je je voor een hongerloon dagelijks af met GSM, laptop en fototoestel. - Eenmaal erkend door Binnenlandse Zaken hanteer je braafjes de pen van de politieke broodheren. - Als kontlikjournalist neem je uiteraard geen boterhammen mee, je vreet en zuipt op kosten van je broodheer en de gemeenschap. - Als kontlikjournalist stel je tijdens persconferenties geen vervelende vragen. - Als kontlikjournalist stel je pas na de persconferentie vragen en in overleg met het perscontact van de minister neem je een interview af met alleen positieve vragen. - Als kontlikjournalist ben je loyaal tegenover je collega's of ex-collega's die je overal op de kabinetten tegen komt, politiek en journalistiek behoren tot eenzelfde pot nat -voorbeelden daarvan zijn Bracke, Ivo Belet,Johan Van Overtveldt, en anderen-. - Als kontlikjournalist breng je de broodheren, die voor de redacties voor abonnees kunnen zorgen, permanent op een positieve manier in de gazet. - Als kontlikjournalist ben je de politici dankbaar wanneer je van hen informatie uit de eerste hand ontvangt en hen daarvan gebruik laat maken en weer positief in de gazet brengt. - Als kontlikjournalist kan je dan ook op loyale medewerking van de broodheren rekenen en mag je bij incidenten probleemloos binnen de perimeter fotograferen en rondlopen. - Als kontlikjournalist wordt je zo lang je braaf bent en geen vervelende zaken brengt, gegarandeerd uitgenodigd op alle activiteiten, je kan er altijd op rekenen voldoende te kunnen vreten en zuipen. - Als kontlikjournalist sta je bij het kleinste signaal van de redactie of de broodheren, altijd paraat om op te treden. - Als kontlikjournalist laat je toe dat de broodheren, altijd en overal, de toon aangeven. - Als kontlikjournalist laat je uw pen, bahalve door de politiek, ook door de Justitie hanteren. Etc. Maar liefst 16 jaar ervaring. Morsum Magnificat heeft ondertussen 16 jaar ervaring achter de rug, niet alleen in België, maar ook in Engeland waar wij in 2001 tjdens een Internationaal evenement zelfs te gast waren bij de BBC -http://www.bbc.co.uk/cornwall/marconi/marconifans.shtml-, is dus al veel verder geweest dan Tremelo. Morsum Magnificat ervaart voor het eerst in 16 jaar in Tremelo een nooit geziene bekrompenheid. --- einde update 1
Einde november 2014 diende de freelance journalist voor "De Frut", de Antwerpse linkse gazet -die steeds meer lezers verliest- en lid van de VVJ onder nummer N05049 , Julien Christiaan De Bruyn uit Baal een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek. Dat heeft te maken het online artikel van 12 november 2014 over de brand bij Rappoort te Tremelo. Dat kadert ook in de hetze die de burgemeester van Tremelo Paul Dams, tegen deze redactie voert. Dams zei in mei 2014 " wie mij gerust laat, laat ik ook gerust ". Maar Morsum Magnificat is de klassieke pers niet en heeft een maatschappelijke taak : " het in het algemeen belang aankaarten van onveiligheid en mistoestanden ". Toevallig loopt er in Tremelo veel mis en zodoende was het niet mogelijk om Dams -en zijn acolieten- gerust te laten.
Kontlikjournalistiek. Een poosje geleden hadden we een gesprek met een journalist van Het Laatste Nieuws -HLN- en vertelden dat het vreemd was in HLN nooit iets te lezen over zaken die "Het Volk" moet weten over wat er allemaal mis loopt in Tremelo. CD reageerde met "van Sven Ponsaerts moet je niet verwachten dat hij over Dams iets negatiefs gaat schrijven ", einde citaat. De kontlikjournalist van Het Nieuwsblad, Conny Justé bewees haar journalistieke kontlikkwaliteiten in de zaak Leo Peeters, Dirk D’huyvetters en Edgard Geleyns, Justé verdraaide voor een artikel de feiten zodanig dat deze zich in het artikel uiteindelijk tegen Edgard Geleyns keerden in plaats van tegen Leo Peeters. Uiteindelijk kwam er geen artikel in Het Nieuwsblad. Ook van Julien-Christiaan, alias Chris De Bruyn die in feite een buurman van Paul Dams is, hebben we nog nooit een kritisch artikel gezien. De Bruyn is een op rust gesteld militair die pas in 2010 als stagair -leerling- bij de Gazet van Antwerpen de pen opnam.
Twee jaar in het gareel lopen. Journalisten die als beroeps willen erkend worden, moeten eerst twee jaar "stage" lopen bij één of andere redactie of gazet. Als ze braafjes in het gareel lopen en zich voor hun steeds positieve artikels kunnen laten betalen, dat twee jaar kunnen vol houden, kunnen ze een aanvraag doen om beroepsjournalist te worden. In feite is De Bruyn niet echt een beroepsjournalist en is bij de V V J als freelance aangesloten. Morsum Magnificat -Erik Verbeeck- zou dat even goed kunnen doen, maar we hebben er problemen mee dat de Raad voor de Journalistiek, die in de schoot van de VVJ is opgericht, niet onafhankelijk is en met de natte politieke vinger over niet leden beslist.
Vrijheid van meningsuiting. Morsum Magnificat heeft pas een rechtszaak tegen de Raad voor de Journalistiek achter de rug die vijf jaar duurde en -wegens Cassatie- nog niet van de baan is. In de uitspraak van 28 oktober 2014 door het Hof van Beroep te Brussel lezen we volgende passages die wij voor deze klacht wensen te gebruiken:
1.Het EVRM waarborgt de vrijheid van meningsuiting, in artikel 10 is dat als volgt weergegeven " Eenieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te koesteren en de vrijheid om inlichtingen of denkbeelden -kontlikjournalist,red.- te ontvangen of door te geven, zonder inmenging van overheidswege en ongeacht de grenzen ..."
2. Op pagina 6 van het Vonnis lezen we " ... het is bovendien niet de taak van de rechter om in de plaats van journalisten te beslissen hoe deze verslag moeten uitbrengen. Zij mogen een polemische, méér nog, een agressieve toon aanslaan en zelfs denigrerend, méér nog, beledigend taalgebruik aanwenden, wat beschermd wordt door de voornoemde wetsbepalingen. Het gebruik van dergelijke bewoordingen – kontlikjournalist ,red- verantwoordt op zich de beperking niet van de vrijheid van meningsuiting van degene die ze in de mond neemt .. " - Erik Verbeeck, hoofdredacteur Morsum Magnificat,red -.
De Bruyn liegt in zijn klacht. De klacht van De Bruyn is zeker geen hoogstaande journalistiek en lijkt meer op "stemmingmakerij" zoals dat ook voor advocaten in rechtbanken schering en inslag is. In onderstaand relaas vervat in MM_234_01 is uiteen gezet wat er zich die dag heeft afgespeeld, ook de laster die de kontlikjournalist verkocht en waarvan de aanwezige politie-inspecteur getuige was, wordt uitgelegd. Morsum Magnificat -Erik Verbeeck- diende -nog- geen strafklacht in tegen De Bruyn met verzoek tot getuigenis van de politie-inspecteur. Er werd wel tegen commissaris Prijck een klacht J1411861 ingediend bij het Comité P. wegens het binnen de perimeter toelaten van De Bruyn.
Comité P. Dat de commissaris noch de eveneens aanwezige inspecteur niet zou gezien hebben dat De Bruyn de perimeter negeerde is ongeloofwaardig, de kontlikjournalisten worden systematisch binnen de perimeter gelaten, dat was ook het geval op 8 december 2014 bij de brand te Baal, daar mocht onder meer Alain Trappeniers -Het Nieuwsblad- en nog een andere voor ons onbekende fotograaf, van de politie binnen de perimeter. Ook daarvoor werd met document J1412875 klacht ingediend bij het Comité P.
Beroeps of niet. In de wet is nergens vermeld dat men om journalistieke activiteiten uit te oefenen, persé beroepsjournalist moet zijn, of over een doorgangsbewijs van Binnenlandse Zaken moet beschikken. In de wet van het bronnengeheim wordt duidelijk gesteld dat iedereen die aantoont journalistieke activiteiten te ontwikkeling onder de wet van het bronnengeheim valt -wet van 7 april 2005 en 9 mei 2006 wijziging art. 5-. Erik Verbeeck is reeds 17 jaar hoofdredacteur van het Merkenrechten gedeponeerde Morsum Magnificat en is verbonden aan MORSE- Press Vof dat officieel persactiviteiten in haar activiteiten heeft vermeld.
Tremelo discrimineert. De klacht die de kontlikjournalist bij de RvdJ plaatst heeft alles te maken met de hetze die burgemeester Paul Dams -Open Vld- tegen Erik Verbeeck op alle fronten voert en iedereen waarschuwt. Morsum Magnificat heeft inderdaad een aantal meldingen bij Justitie en ABB geplaatst waarvoor de burgemeester en diens acolieten aan de tand worden gevoeld of zullen gevoeld worden. Tremelo fnuikt de vrijheid van meningsuiting en discrimineert. Ook daarover is het laatste woord nog niet gezegd.
MM_234_01_Klacht_RvdJ.pdf
Artikel n° : 01/15/5726 Geplaatst : 9:00 1/01/2015
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel Erik Verbeeck ©
|