Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927222





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo heeft haar ijzeren gordijn-MM-231-09-Update1
26 oktober 2014
Elleboog en lobbywerk resulteren in het afleveren van onbegrijpelijke vergunning door Provincie.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.804.500
Leuven / Tremelo 26 oktober 2014.

--- Correctie 08:50 28/10/14 Rik Liekens

--- Update 1 20:50 27/10/2014
Leo Peeters.
Morsum Magnificat sprak vandaag even met de zeventiger Leo Peeters die in Tremelo zijn levensdroom wil realiseren door vanuit zijn kantoor diens bedrijf, overeenkomstig zijn filiaal te Vilvoorde ook in Tremelo volledig wil kunnen overzien. Daarom is het de bedoeling om ook de huidige activiteit aan de overkant - grondgebied Keerbergen - naar Tremelo over te brengen, maar zo staat het niet in de milieuvergunning van 9 oktober 2014. Leo Peeters wil in de huidige afdeling aan de Tremelobaan 252 te 3140 Keerbergen, zijn materiaal, zoals takelwagens, etc, onderbrengen.

Lichtreclame, afsluiting, Raad vergunningsbetwisting.
De lichtreclame zou vergund zijn, de lelijke metalen scheidingswand wil Leo Peeters aanpassen en volgens Leo zou de beslissing van de Raad voor vergunningsbetwisting reeds gevallen zijn. Dat er beroep tegen de milieuvergunning wordt aangetekend, vindt Leo Peeters zeer spijtig.

Tremelo.
Dat de gemeente Tremelo hem geen strobreed in de weg heeft gelegd vindt Leo Peeters niet juist, zij hebben het mij wel degelijk moeilijk gemaakt zegt Leo en vertelde dat zij, doelend op bepaalde politici uit Tremelo, bij hem zijn komen lobbyen voor de verkiezingen.
NVDR : Tremelo heeft op een bepaald ogenblik geen vergunning toegekend, maar ze zijn hun standpunt bij de Provincie niet gaan verdedigen. Waarschijnlijk wist Tremelo meer dan wij en de rest, dat ze bij de Provincie hun mannetje wel hebben zitten waardoor haar gezichtsverlies door het niet toekennen van de vergunning door de Provincie, ongedaan zou gemaakt worden.

Rik Liekens.

Of we het verhaal van Leo Peeters hebben geloofd, leest u later in het grote artikel dat daarover op stapel staat. Archirect Rik Lievens, naar onze mening de spin in het web, hebben we nog steeds niet kunnen bereiken, maar we geven het niet op.
--- einde update 1

Sinds de Deputatie van Vlaams Brabant op 9 oktober 2014 voor de geplande uitbreidingen van de garage Leo Peeters een vergunning afleverde, gaan de poppen rond dit dossier, waar het Bestuur van Tremelo alweer geen al te propere rol speelde, aan het dansen. Dat de garage Leo Peeters dat allemaal voor mekaar krijgt is behalve schrijnend en ongelooflijk ook een blaam voor het Groen Raadslid Kris Torfs en de Schepen van leefmilieu Diane Willems. Ook Vital Van Dessel speelde zijn rolletje. Frappant is ook dat de inspectie RWO en LNE niets ondernemen. De milieuambtenaar van Tremelo worstelt deze dagen nog met nieuwe software en zou daarom de aflevering van een kopie van de vergunning niet in de hand kunnen werken! Het onbehoorlijk bestuur van Tremelo komt ook in dit dossier dat wij onderzoeken, weer rijkelijk aan bod.

Gigantisch dossier.
Het blijkt dat de firma Peeters om zijn project in Tremelo te realiseren, overal de lakens uitdeelt en de buren voor een voldongen feit, of voor schut zet. Niets of niemand heeft belet dat de milieu- en stedenbouwkundige regels en het gewestplan Leuven van 7 april 1977 op grote schaal overtreden werden en in een woonzone toch industrie wordt opgetrokken. Maar garage Leo Peeters gaat veel verder, kapte bomen en gaat zelfs uitbreiden, Tremelo weet goed dat garage Leo Peeters achter de toonzaal, niet kon uitbreiden omdat het daar op vijftig meter vanaf de Kruisstraat om "Woongebieden" gaat. Maar alles moet wijken voor de invloed van het kapitaal, zelfs de Vlaamse Ombudsman Bart Weekers zou gecapituleerd hebben.

Groen.
Het is zeer vreemd dat de gedeputeerde Luc Robijns, plotseling zijn ambt bij de Provincie om persoonlijke redenen opzegt en diens -Groene- opvolger, Tie Roefs, nadat ze pas in het zadel zit, dit dossier goedkeurt. Het is in tegenstelling tot wat Roefs zegt, wel degelijk een "Wissel van het beleid en niet van de wacht". Ook de Groenen zijn van de eerste leugen niet gebarsten. Tie Roefs : http://www.groen.be/nieuws/tie-roefs-nieuwe-gedeputeerde-vlaams-brabant

Tremelo "Peanuts".
In haar advies van 17 juni 2014 maakt Tremelo, om toch iets te kunnen zeggen, in feite t.o.v. het geheel "peanuts" opmerkingen op de flitsende lichtreclame. De reclame die op de hoek van het Breugelstraatje en de Kruisstraat is opgesteld, is immers niet vergund. Tremelo zegt daarover eerder "het kapelletje dat zich bevindt op de hoek met het Breugelstraatje en de Kruisstraat wordt met onvoldoende respect voor het verleden behandeld. Vlaggenmasten en reclamepanelen staan al dan niet met vergunning ongestructureerd ingeplant. Het is aan te raden dit te beperken tot één vergunde reclameboodschap en het aanplanten van een kapelboom naast het kapelletje", einde citaat. Maar in het advies voor de Deputatie heeft Tremelo niets geschreven over het niet vergunde en fel lichtgevend reclamebord.     

MM_231_09_Tremelo_Peeters.pdf  Is het wanbeleid van Tremelo hier té ver gegaan?

Artikel n° : 10/14/5623
Geplaatst : 19:32 26/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©  - Hoofdredacteur
Laatste update ( 28 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.