Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927636





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Te HUUR : Gehuurd en Bedrogen-Update1
04 oktober 2014
Zeven jaar huurkruistocht wordt in boek verwoord.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.7678.000
Leuven / Tremelo 03 oktober 2014.

--- Update 1 20:52 4/10/2014
OCMW Tremelo als verhuurder uit de wind gezet.
Niettegenstaande het OCMW van Tremelo wel degelijk tot einde 2014 de verhuurder is, het pand aan de Leuvensebaan 51 in december 2005 aan A.B. verhuurde, zet Wonen Vlaanderen het OCMW van Tremelo uit de wind.

Goed genoeg voor huurders.
Het inspectieverslag van 11 augustus 2014 werd opgemaakt ten nadele van de eigenaar en niet van de verhuurder -OCMW Tremelo-. Het OCMW engageerde zich op 27 december 2005 om een aantal werken / verfraaiingen aan de woning uit te voeren, zoals het plaatsen van een keuken, maar deed dat niet. Het was allemaal "goed genoeg voor huurders". Daardoor evenmin haar verplichtingen als verhuurder overeenkomstig het Decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode, naleefde. In het boek worden tientallen voorbeelden -met bewijsmateriaal- aangehaald. OCMW's brengen mensen die al problemen hebben nog meer in de problemen.
--- einde update 1

Hopen daklozen, tienduizenden zijn op zoek naar een conforme en betaalbare woning die quasi niet te vinden is. Toch is er de Grondwet en meerdere federale en Vlaamse wetten die de staat van een te huur aangeboden woning bepalen. Maar kandidaat huurders die geen hoge huur kunnen betalen worden op grote schaal door malafide verhuurders - die beschermd worden door de politiek en justitie-, bedrogen.

Het schip van "Zeven jaar".
De bejaarde, zieke en minder valide auteurs van het boek "TE HUUR, Gehuurd en Bedrogen' dat nu gestart is, hebben in zeven jaar tijd negen keer moeten verhuizen, daarbij werden meer dan honderd huurpogingen ondernomen, zij kunnen spreken als ervaringsdeskundigen. Het verhaal en details ervan komen nu in het boek.

Arbeidsrechter -em-.
In het boek komt ook het verhaal van een verhuurder Arbeidsrechter -emeritus- en de rechtszaak tot Hoger Beroep waar diens collega's Rechters zich over de zaak te Tongeren dienden uit te spreken en waarbij, om de collega Rechter uit de wind te zetten, een loopje werd genomen met de wetgeving.

Cover.
De foto die op de cover van het boek voorkomt is genomen in een woning die door het OCMW van Tremelo werd verhuurd. De echtgenote van de verhuurder Wim D., Ingrid V.,maakt deel uit van het OCMW van Begijnendijk! De sociale huurder met twee kinderen heeft vijf emmers in de slaapkamer geplaatst om het insijpelend water op te vangen! Die woning werd door tussenkomst van Morsum Magnificat na een inspectie van Wonen Vlaanderen op 11 augustus 2014 aan de burgemeester van Heist-op-den-Berg, als ongeschikt geadviseerd.

Gehuurd en bedrogen -  Auteurs EVDS

Wonen Vlaanderen een wassen neus?
In het boek komen ook diverse inspecties van Wonen Vlaanderen ter sprake, hoe keuringen met de natte vinger worden uitgevoerd. Ook waarom inspecteurs van Wonen Vlaanderen zich niet moeten inlaten met het beoordelen van de conformiteit van elektrische installaties. Inspecteurs van Wonen Vlaanderen die niet nagaan of de installaties van centrale verwarming door erkende technici -BVR 8 december 2006- werden onderhouden. Het boek toont aan dat Wonen Vlaanderen in feite een wassen neus is.

Schot voor de boeg.
Het boek wordt een schot voor de boeg van de nieuwe minister van Wonen, Liesbeth Homans en haar medewerker Jan Van Der Vloet, die al enkele jaren van Morsum Magnificat keihard bewijsmateriaal kreeg toegespeeld maar er niets mee aangevangen heeft. Idem voor Patricia Dewaele -LDD- en Jan Penris -Vlaams Belang-. Gaat Homans "Veranderen" voor "Verbetering" of is het door de verkiezingen alleen zijzelf die er beter van geworden is. Is het voor haar verbetering door verandering geworden?

Malafide verhuurders.
Het boek legt een aantal gevallen voor van malafide verhuurders die geen beroep moeten doen op prodeo advocaten, ook hier zijn de zwakkeren in de maatschappij de pineut. OCMW's brengen mensen die al problemen hebben nóg meer in de problemen, OCMW's zijn politiek verziekt, óók dat wordt in het boek aangetoond, zelfs één geval waar het OCMW -Lanaken- de ogen sluit voor huursubsidiefraude.

Uitgever.
Gezien de boycot van het boek "De Klokkenluiders van HaZoDi Zwart op Wit" krijgt geen enkele Belgische uitgever de kans om dat en dit boek uit te geven.

Heeft u ook informatie?
Personen die ook informatie kunnen aanleveren die voor het boek in aanmerking komen, kunnen dat aan deze redactie   of postbus 3 3120 Tremelo bekend maken.     

Artikel n° : 10/14/5583
Geplaatst : 5:54 4/10/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 08 oktober 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.