Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926642





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Turnhout: Parket onderzoekt zelf niets, moet, wars van eigen kennis, laten onderzoeken-Update2
02 januari 2022
Echte onafhankelijke experts zijn witte raven en hanteren hun pen naargelang de betrokkenen. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.448.800
Redactie 02 januari 2022 

Morsum Magnificat telt in 2022 reeds 48.500 paginabezoekers

-- Update 2
De klassieke pers, de dragers van het systeem!
De werkneemster van VTM verkondigde in het nieuws dat, "als er geen gasgeur is, er geen probleem zou zijn"! Na informatie bij VTM over die onzin was de reactie dat die boodschap werd gegeven om te vermijden dat mensen in paniek massaal naar Fluvius zouden bellen! Welnu, wij zijn van mening dat er na zo'n voorval voor het volk genoeg redenen zijn om wél de DNB Fluvius op te trommelen en Fluvius moeten laten controleren of de installatie die op hun net is aangesloten voldoet, zoals dat ook in de wet is voorzien! 

Niet aarzelen!!
Indien u, vooral als huurder, in een pand woont waarvan de verplichte wettelijke keuringsverslagen van de elektriciteit en/of gasinstallaties, niet aanwezig zijn, moet u naast de eigenaar, óók Fluvius System Operator cvba daarover informeren, hiervan een voorbeeld van een aangetekende brief in dit artikel van 31 december 2021, Fluvius werd geïnformeerd en is zich ter plaatse komen vergewissen maar maakte er zich al te makkelijk vanaf. Op 15 december 2021 heeft Wonen Vlaanderen hetzelfde óók vastgesteld en de geroeste gasbuizen gefotografeerd.    

Doorspekt van politiek.
Maar het probleem is dat Fluvius onderbemand is, de politici die daar massaal aan de touwtjes trekken en helaas ook daar de lakens uitdelen, zijn niet gesteld op onderhoud, dat kost allemaal te veel, politici poetsen met populaire projecten, lees volksvermaak, hun blazoen op en dat is de reden dat zowel het gas- als elektriciteitsnet verouderd en verloederd is. In Turnhout bevinden zich nog kilometers lekkende Eternit gasbuizen in de grond! 

Turnhout: De Gas, Fluvius, de burgemeester en al de rest.
31 december 2021 

-- Einde update 2
16:13 5/01/2022

-- Update 1.
Het parket "laat" de zaak onderzoeken.
Om te snappen dat de ontploffing kon ontstaan als gevolg van een probleem met gas, moet je geen al te hoog IQ hebben. Dat er in dat gebouw recent gastoestellen werden vervangen werd zelfs door de journalisten - lees werknemers - van VTM gezegd, of het parket in deze alweer -sic - door VTM zou zijn aangestuurd is niet onwaarschijnlijk, maar deze redactie heeft aan De Ark ook pertinente vragen gesteld. Als een branddeskundige door het parket werd aangesteld en deze met de vinger naar een gastoestel verwijst, wil nog niet zeggen dat de zaak in kannen en kruiken is! Mocht iemand in verdenking worden gesteld, volgt er een tegenexpertise en dan komen de advocaten - lees beroepsleugenaars op de proppen en gaan de poppen aan het dansen en bestaat de kans dat het O.M. aan het kortste eind trekt! Morsum Magnificat heeft daarmee heel veel ervaring en heeft al drie keer een parketexpert in diens hemd gezet, het gaat om Julien D - Brand Booischot , Johan P - Brand Rotselaar -, Richard D - brand Sijsele in alle drie de gevallen waren de door het parket aangestelde Experts in de fout, alle bewijzen daarvan kunnen worden getoond, Experten zijn te vaak niet onafhankelijk dat heeft ook het NICC jaren geleden in opdracht van de minister van Justitie al bloot gelegd!! 

Een geheugensteuntje voor het parket en al de rest wat de wet zegt  

Geen gasreuk, geen probleem dixit Nathalie Dijck VTM 
Een erge zaak is, dat de journaliste - lees werknemer - van VTM in het middagjournaal van 05 januari 2021 komt vertellen dat, wanneer het volk geen gasreuk waarneemt, er geen probleem zou zijn ! Als het klopt dat journalisten daarvoor moeten studeren, dan zouden ze toch moeten weten dat zo'n installaties vóór indienststelling door een erkend organisme verplicht moeten gekeurd worden en vervolgens periodieke keuringen moet ondergaan, dat staat in het Besluit van de Vlaamse Regering van 06 december 2008 - zie inzet -. Er is dus in Turnhout en wellicht ook met de financieel zieltogende SHM als sociaal verhuurder, meer aan de hand.

-- einde update 1
13:50 5/01/2022

De klassieke pers was recent na de gasontploffing in Turnhout weer alom aanwezig, de burgemeester heeft zijn rol vóór de camera weer goed "gespeeld" en journalisten vonden tussen de behartenswaardige bewoners een gemakkelijke prooi om al dan niet vóór de camera -of GSM- hun verhaal te doen. Het "volk" weet nog altijd niet dat ze gewoon voor de kar worden gespannen en dat veel van die journalisten gewoon lijkenpikkers zijn, ze worden op basis van de resultaten van de "Paywall" van de gazet, uitgestuurd. Kassa, kassa!

De pers, kassa, kassa...
Al heel snel worden de namen en gegevens van de slachtoffers te grabbel gegooid en door de journalisten gebruikt. Wie heeft zich weer schuldig gemaakt aan de schending van het beroepsgeheim? De minister, Annelies Verlinden, lees buikspreekpop, heeft ook haar akte de présence gemaakt, dat heeft niks te maken met gevoel of vermeend medeleven maar alles met het politiek blazoen dat permanent moet worden opgepoetst. Voor politici gaat het altijd over zich op die manier populair voor te doen, politici zijn eerste klas toneelspelers. 

Het parket.
Wanneer het over de oorzaak van het gebeuren, het gaslek gaat dan is dat weer wat anders en valt het woord "Parket" -lees vloer waarop gewerkt wordt- dat is het "Openbaar ministerie" waarvan geacht wordt dat ze de nodige kennis in huis heeft om zo'n feit op een professionele manier aan te pakken, maar dat klopt niet. Parketten zijn bemand door advocaten en die hebben geen verstand van techniek, daarom wordt beroep gedaan op de politie die doorgaans ook geen verstand heeft van technische zaken -behalve de wetenschappelijke politie in de labo's- erger, te veel onder de plak zit van de lokale politiek en dat is zéker niet goed! Vervolgens is er de distributienetbeheerder in casu Fluvius, dat uitpuilt van politici die in de raden van bestuur de plak zwaaien! Mocht het parket écht haar werk doen dan zouden ze in de handel en wandel van Fluvius wel eens grote kuis mogen houden! In Turnhout onderzoekt het parket -lees black box- de zaak en daarmee is de kous af. Het parket in Turnhout stelde toen voor onderzoek ook de lokale politie van Laakdal aan om het onderzoek te doen en dat was onaanvaardbaar omdat de burgemeester administratief hoofd is van de politie en de gemeente ook via de Intercommunale -Infrax- de eigenaar is van het gammele elektriciteitsnet.

Onthoofding: Parket Turnhout hield hand boven de kop van de schuldigen.
Wat zich op 16 augustus 2012 in Laakdal afspeelde, tart alle verbeelding, de familie stuurde op 6 januari 2013 daarover gefrustreerd, een brief naar toenmalig minister Melchior Wathelet. Natuurlijk kon de minister niet tussenkomen, er was immers een gerechtelijk onderzoek lopende, maar het "volk" begrijpt nog altijd niet dat het geen enkele zin heeft om dergelijke brieven naar ministers te schrijven! De auteur van dit artikel voerde als deskundige ter zake, een onderzoek en bracht al twee maanden na de feiten het parket van Turnhout mede document J1210617 op de hoogte. Echter, het parket seponeerde omwille van onvoldoende bewijzen! Wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil. Bij deze redactie hebben wij de grootste twijfels of de oorzaak van de ontploffing ooit zal -willen- gevonden worden, dat heeft alles te maken met de mogelijk betrokken partijen die een enorme lange arm hebben en op te veel plaatsen een vinger in de pap ....

Niet genoeg bewijzen .... pfff  wat baten kaars en bril als de uil niet zien en wil ! Hert parket is een "black box" dat niet kan gecontroleerd worden !  

Meer volgt wellicht, dit item heeft, om de verhouding tussen de klassieke pers en het parket aan te tonen, grote maatschappelijke waarde! Vooral: "we zijn de gazet niet" die moet leven van de abonnees, abonnees die wij niet hebben, zelfs niet willen ! We worden niet financieel gesteund maar politici maken bij Morsum Magnificat dan ook zeker de dienst niet uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient veel meer steun. 

Artikel: 01-22-8272
Geplaatst: 14:58 2/01/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 05 januari 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.