Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925848





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Vlaams parlement " O Tannenbaum, o Tannenbaum ....
13 december 2019
Kerstverlichting Dennenboom in het Peristilium vandaag aangestoken.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.289.700
Brussel, 13 december 2019.

MM_290_03_Vla_Parl_Kerstboom.pdf

Onder massale afwezigheid van de klassieke pers en hun horde fotografen, werd in de ruimte aan de ingang van het Vlaams Parlement aan de Hertogstraat -Peristilium genoemd- met wat vertraging de verlichting aangestoken van een echte dennenboom. Voor die gelegenheid werd door het trio, zijnde de voorzitter van de Duitstalige gemeenschap Karl-Heinz Lambertz, gewezen Vlaams Parlementvoorzitter Jan Peumans en de huidige voorzitter Liesbeth Homans, het liedje O Tannenbaum, o Tannenbaum, Wie treu sind deine Blätter! ... gezongen. Even voordien werd, met wat vertraging, de kerstverlichting met een soort noodknop in werking gesteld.


Na afloop nog een foto van de betrokken aanwezigen en wonder boven wonder geen receptie, wegens afwezigheid van de klassieke pers?

Jan Peumans.

Wat de rol van de gewezen voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans -N-VA hier was, is ons niet duidelijk, feit is, dat sinds ons artikel van 19 april 2011 meneer Peumans niet meer met Morsum Magnificat praat, is dat democratie en persvrijheid waarover politici steeds de mond vol hebben? Wat was er mis met dat sociaal woonartikel MM-189-01 in Riemst? 

Green Deal.

Er waren buiten aan het Vlaams Parlement voor dit evenement geen klimaatbetogers die voor het kappen van die boom protesteerden, in zesduizend vierkante meter bos één boompje kappen zal de zaak niet maken. De boom zal wellicht ook verbrand worden en dat is dan ook weer een probleem omdat het hout onvoldoende droog is en hars verbranden zeer schadelijk is voor het milieu - zie daarover MM van 22 oktober 2018, artikel dat helaas niet kon afgewerkt worden -.

Bomen kappen.

Veel erger is wat er in Werchter met het kappen van bomen is gebeurd, daar werden liefst 52.000 m² bomen gekapt en over de compensatie die er gebeurde zijn er heel veel vragen te stellen, Morsum Magnificat heeft zich twee jaar met die materie ingelaten, de informatie die daaruit naar boven werd gehaald wordt door het "systeem" vanwege de financiële macht van Live Nations in de kiem gesmoord en er is op de pianist Morsum Magnificat geschoten. Politici als Piet Depuydt stellen nu in het Vlaams Parlement vragen over het elders kappen van bomen, maar in Werchter stond hij er bij en keek er naar, boeren die aan Depuydt daarover vragen stelden, bleven in de kou staan. 

Morsum Magnificat en het kappen van bomen in Werchter.

http://www.morsum-magnificat.be/index.php?option=com_content&task=view&id=6796&Itemid=0
Grenzecho.

Er was bij het inhuldigen van de boom nog één journalist die ook beweert onafhankelijk te zijn, namelijk van Grenzecho.  Onafhankelijk maar toch levert de fotograaf van het Vlaams Parlement voor hun artikel, de foto's?

Artikel n°: 11-19-7523
Geplaatst: 16:54 13/12/2019

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 18 december 2019 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.