Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16932954





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Kranen die kantelen in Nederland : Gekozen methode was huzarenstuk-Update2
04 augustus 2015
Kleine bewegingen van ponton veroorzaken grote wijzigingen in de krachtverplaatsing.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.161.100
Alphen aan de Rijn  / Tremelo 04 augustus 2015.

--- Update 2
Naïeve Vrt.
De professor van de TU Delft heeft met zijn kritiek gelijk, er had een perimeter moeten worden ingesteld waarbinnen zich geen personen mochten bevinden, dat is niet gebeurd en een blaam voor de Nederlandse arbeidsinspectie. De Vrt trok naar kraanbedrijf Sarens, er werd daar wat show verkocht, maar uiteraard liet Sarens het achterste van de tong niet zien, ze weten beter. Misschien doet men in Nederland nog wel beroep op Sarens en dat weet men in Steenhuffel maar al te goed. Bovendien zal Sarens om commerciële redenen haar collega's niet in het hemd zetten,kraanbedrijven werken vaak samen. Naïeve Vrt dacht dat ze interessante informatie hadden gebracht.


Morsum Magnificat deed in het verleden ook reeds beroep op de nv Sarens ...
--- einde update 2 19:37 5/08/2015

--- Update 1
Ongeval met kraan te Goes : 2 doden.
Dit ongeval doet denken aan het ongeval van 7 april 2003 toen een 65 meter hoge kraan van Maes Hoogwerkers omkieperde en op het dak van een groothandel -Sligro- terecht kwam. In de winkel vielen geen gewonden, maar de kraanmachinist van Maes en een technicus van Cegelec kwamen beiden om. Dat ongeval kon gebeuren omdat een stempel van de kraan in poelgrond werd geplaatst. Ook de steunen van de kraan waren niet op de juiste lengte geplaatst. Morsum Magnificat ging ter plaatste en bracht daarover een online artikel waarvan de foto's ondertussen van de website werden verwijderd. Er is daarover ook in in MM_77P van mei 2003 een artikel geplaatst.


De kraan sleurde twee personen mee in de dood en een antennemast kieperde deels om en kwam op het dak van de groothandel Sigro terecht - zie foto onder-.


Delen van de door de kraan meegesleurde antennemast kwamen in de winkelruimte van de groothandel Sligro terecht. Als bij wonder werd in de winkelruimte niemand gewond.
Einde Update 1 13:58 4/08/2015

Als ervaringsdeskundige in het omgaan met kranen van kleine en grote tonnage en dit sinds 1975 kan Morsum Magnificat stellen dat de Nederlanders zich door de toegepaste werkwijze op glad ijs hebben begeven. Zonder het gewicht van de last en de hoogte van de kranen te kennen, kunnen er geen technische conclusies worden getrokken over de verdeling van de krachten, zoals het kantelmoment en de schuifspanningen die bij wisselende parameters optreden. Indien het ponton nog maar een centimeter van het horizontale vlak afwijkt en de kraan is vijftig meter hoog, met een last van honderd ton, dan wordt het kantelmoment met evenveel ton groter. Het komt ons over dat de Nederlanders hier een gigantische fout hebben gemaakt.


Werken te Schilde onder leiding van hoofdredacteur Morsum Magnificat -Pijl-


Werken in Luik onder leiding van Morsum Magnificat - Erik Verbeeck, Pijl - Broodrover Dirk Claes heeft met zijn belasterende brief VEBO Elektroadvies kapot gemaakt.

Kantelmoment.
Op de film is duidelijk te zien, dat het ponton fel van het horizontale vlak afwijkt en vrij kort na het begin van de operatie, de éne kraan plots fel van de verticaliteit -vanwege de plotse stijging van het kantelmoment-,afwijkt. Hier werden de krachten die optreden door de beweging van het ponton -in het horizontale vlak- fel onderschat.

Artikel n° :  08/15/6075     
Geplaatst : 8:22 4/08/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck © - Hoofdredacteur
Laatste update ( 10 augustus 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.