Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926333





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : OCMW Voorzitter moet orde op zaken stellen of opstappen-Update1
29 juni 2014
Tweede dossier over malafide huurtoestanden naar Agentschap Binnenlands Bestuur.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.636.900
Brussel / Tremelo 29 juni 2014

--- Update 1 20:43 30/06/2014
Gemeente Heist-op-den-Berg
De "Saga" met deze huurwoning is blijkbaar nog niet ten einde, bij de dienst bevolking van Heist-op-den-Berg is de woning niet bekend als "transitwoning" en bij de bouw- en milieudienst is er geen tweede busnummer. Rest ons nog te onderzoeken hoe het met het K.I. is gesteld.
Wordt vervolgd.
--- einde update 1.

Een geheugensteuntje voor het OCMW en haar Raadsleden:
https://www.wonenvlaanderen.be/ondersteuning_voor_professionelen/woningkwaliteit_
voor_professionelen/handboek_de_woningkwaliteit_in_uw_gemeente_bewaken/de_
strafrechtelijke_procedure_inspectie_rwo#item_130
2


Het OCMW van Tremelo loopt na het bedenkelijke huurdossier van een woning aan de Baalsebaan met een nieuw schandaaltje opnieuw in de kijker, nu gaat het over twee woningen te Schriek waar ze ook weer negen jaar veel te veel huur voor betaalden . OCMW Raadsleden hebben in de OCMW Raad van 24 juni zonder meer de opzeg van het huurcontract goedgekeurd, de bewoners van die panden, waarvan een vrouw met twee schoolgaande kinderen, zijn de dupe.

Openbaarheid van Bestuur.
Wim Vandenbroeck, de OCMW secretaris van Tremelo is een grote voorstander van de Openbaarheid van Bestuur, dat siert de Oost-Vlaming, daarom hebben wij een verzoek J1406778 tot inzage van het huurcontract van de Leuvensebaan te Schriek ingediend.

Installatiepremie.
De huidige bewoners moeten overeenkomstig art.15 van de Vlaamse Wooncode een inspectie van Wonen Vlaanderen aanvragen, de woningen worden minstens ongeschikt en dan kunnen zij bij verhuis van het OCMW een installatiepremie afdwingen, voor een gezin met twee kinderen al bijna tweeduizend euro. OCMW's moeten volgens artikel 17 van de RMI-wet van 26 mei 2002 niet alleen de plichten maar ook ONGEVRAAGD de rechten van de cliėnten geven, dat moeten de Raadsleden van de OCMW's maar eens goed in de oren knopen. http://www.ocmw-info-cpas.be/index.php/fiche_FV_nl/la_prime_dinstallation#m3

Agentschap Binnenlands Bestuur.

Het toezicht op OCMW's is geen eenvoudige materie, maar het ABB -Agentschap Binnenlands Bestuur- en de Inspectie RWO heeft een zekere bevoegdheid, daarom hebben wij nu een tweede dossier J1406779 overgemaakt. Het moet blijken dat de OCMW Voorzitter van Tremelo, Jan Van Herck -CD&V-, niet wakker ligt van niet conforme elektrische installaties waardoor elektrocutie gevaar ontstaat, hij ligt er blijkbaar ook niet wakker van om sociale huurders in panden te dumpen die niet voldoen aan de wettelijke voorschriften, toch is dat een strafbaar feit.

Melding bij Parket.
We weten dat de CD&V bij justitie te Leuven mede broodrover en kroegbaas Dirk Claes -CD&V- altijd een voet in huis heeft gehad, als een Procureur klant is in die kroeg, dan wordt de scheiding der machten wel dun. Daarom sturen wij aangaande de huurkwesties opnieuw een melding aan het Parket van Leuven, dat is niet alleen ons recht, maar ook onze plicht.

Artikel n° : 06/14/5423
Geplaatst : 14:03 29/06/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck
©

Laatste update ( 30 juni 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.