Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927358





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Remostort Houthalen : Is er radioactief afval gestort of niet?_Update2
08 juli 2011
Het Federaal Agentschap moet haar verantwoordelijkheid opnemen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.116.350
Lanaken / Brussel 8 juli 2011.

--- Update 2 19:45 10/07/2011
Of er radioactief materiaal op Remo ligt is  vragen naar de bekende weg.

HUMO in 1997. 
 
Inzet : Passage in Humo van 29 april 1997.
Gust Feyen -Agalev- sprak met Morsum Magnificat drie keer af, maar hield zijn woord niet, nogal wiedes, meneer Feyen spreekt alleen met ultralinkse journalisten. Feyen zou bewijsmateriaal in bezit hebben, maar geeft het, uit schrik voor represailles -jobverlies-, niet vrij.
De filterkoeken waarvan sprake in de passage van Humo zijn de "metaalslakken" afkomstig van Monsanto waarvoor OVAM klacht indiende, een klacht die bij het Parket te Hasselt onder een dikke berg stof ligt. Over het radioactief materiaal dat werd verbrand in de oven te Wilsele en de vliegassen die daar op een schadelijke wijze werden verwerkt, wordt in Humo niet gesproken, toch heeft een bron van Morsum Magnificat daarover zeer belastende verklaringen aan de Federale Politie afgelegd, maar dat is allemaal in de doofpot gestopt, ook over de paling die in vervuild water voor consumptie zou zijn gekweekt, zwijgt men in alle talen.
--- einde update 2

--- Update 1 10:08 10/07/2011
Remo en de "Groenen": -N-Iets aan de hand?
De bijlage aan de persmededeling van Vera Dua van 7 september 2001 ziet u hier.

Renaat Landuyt de rode Struisvogel.
Reactie aan activist Pier Byloos leest u hier.

Ook Steve Stevaert speelde het vuile politiek spel mee.
 
De inzet is een onderdeel van een e-mail bericht  uit de Vlaams Blok kringen, werden deze aantijgingen ooit onderzocht ?
--- einde update 1

Dat De Morgen zich -in haar artikel van vandaag- voor de kar van  Ad Van Rooij laat spannen, begrijpen we echt niet goed. Tijdens de bijeenkomst te Houthalen-Helchteren  waar slechts een vijftiental familieleden, vrienden en kennissen van Van Rooij waren opgedaagd, sprak hij stoere taal over De Bijlmerramp, hij zou over die zaak, waarrond Morsum Magnificat maanden tevergeefs onderzoek voerde, met bewijsmateriaal uit Nederland uitpakken, maar het bleef, zoals we dat dan van Ad Van Rooij ondertussen kennen, bij bladvullend gewauwel. De persgeilheid van fantast Ad en het uitkramen van onzin, kent geen grenzen.

De verdwenen Uranium.
Morsum Magnificat stuurde op vraag van Lotte Beckers -De Morgen- informatie en ondermeer een ventilatie uit honderden bladzijden officiële teksten van hoorzittingen over de crash van de El Al Boeing in de appartementen van de Bijlmer in Amsterdam. Deze documenten, waarbij verschillende deskundige getuigen onder ede werden verhoord, tonen aan dat er zéker stront aan de knikker is. Werknemers van het Remo stort hebben getuigd over de vrachtwagens van de Nederlandse afvalfirma, bevestigen zelfs dat de toenmalige Rijkswacht geïnformeerd zou zijn, maar getuigen hebben ook verklaard dat Rijkswachters van toen, op kosten van Machiels, maandelijks voor tienduizenden franken hun kans op de lotto mochten wagen.

Exclusieve nota's uit het onderzoek van Morsum Magnificat:
Ventilatie Bijlmer

Metaalslakken.
Er bestaan rapporten dat er metaalslakken van Monsanto op het Remostort terecht zijn gekomen OVAM zou daarvoor klacht ingediend hebben. Op 26 maart 2009 schrijft Jan Verheyen van OVAM daarover het volgende : " ... Wij hebben geen dossier over deze zaak. Samen met de toezichtsbevoegdheid zijn echter ook alle toezichtsdossiers reeds in 1991 naar AMI verhuisd. U treedt dan ook best in contact met AMI of met het parket ...", einde citaat. Een medewerker van het toenmalige Agalev bevestigde aan Morsum Magnificat daarover een dossier te bezitten, spreekt tot drie keer toe met Morsum Magnificat af maar lost zijn beloften niet in en levert uiteindelijk het bewijsmateriaal, uit schrik voor represailles, niet af. Hetzelfde met een ander politicus -Groenen-, die zou zelfs bezwarend fotomateriaal bezitten maar vindt zelf dat het materiaal op een illegale wijze bekomen is -stiekem gefotografeerd tijdens de werkuren- en kan/wil er daarom niet mee naar buiten komen! Morsum Magnificat ziet echter dezelfde persoon in Houthalen-Helchteren opduiken in een werkgroep, samen met Machiels!! 
Lotte Beckers, journaliste van een zogenaamde kwaliteitskrant, had voor haar omschrijving van metaalslakken in haar artikel wel eens mogen googelen. Voor het verdere verhaal van de metaalslakken verwees OVAM in 2009 naar het Parket te Hasselt die de klacht van OVAM blauw-blauw heeft gelaten. Metaalslak is afval van hoogovens dat schadelijke resten van ondermeer Cadmium, Magnesium, etc. bevat.  Het moet blijken dat, na het dumpen van de rotzooi afkomstig van de Bijlmerramp, een werknemer, die ondertussen aan kanker overleden is -G.L.-, de plaats met behulp van een bulldozer met een metersdikke laag metaalslakken heeft afgedicht waardoor het quasi onmogelijk is om nog hoge waarden radioactief materiaal te detecteren.

E-mail van 8 juni 2009 aan ANB.


8 juni 2009 : Op de in het bos van ANB gepompte smurrie werd er 0,23 Bq/cm² radioactiviteit gemeten, uiteraard is dat oriënterend en moet dat veel uitgebreider -uitgefilterd in kB/kg- worden gemeten, Morsum Magnificat reikte het aan, het FANC moet het afmaken, maar dat doen ze niet, WAAROM?

Ziek.
Behalve Gerard L., die de rotzooi zou afgedekt hebben, is er nog een tweede persoon die op het stort heeft gewerkt en die, net als de bewoners uit de omgeving van de Bijlmer, grote problemen had met de luchtwegen. Die man wordt door insiders aangewezen ook wel eens stiekem vieze afvalstoffen op Remo gedumpt te hebben, maar dat doet geen afbreuk aan het verhaal van het radioactief afval dat afkomstig zou zijn van de Bijlmer. De weduwe van de overleden Gerard L. heeft wel haar vermoedens omtrent de doodsoorzaak van haar man, maar heeft geen zin om tegen de machtige Machiels met getuigenissen naar buiten te komen. De mensen hebben allemaal schrik van de grote Machiels, dat is óók het geval met twee andere bronnen die zeer vervelende details kunnen vertellen, óók over het kweken van paling in vervuild water dat afkomstig was van het stort en het verbranden van vliegassen in de oven te Leuven. Over deze laatste zijn er wel verklaringen afgelegd bij de Federale Politie te Brussel, maar daarover is er in het artikel in De Morgen niets te lezen.

Links komt niet aan bod.
Morsum Magnificat heeft herhaaldelijk contact gehad met linkse elementen van Agalev en Groen maar uiteindelijk hebben die veel "bla, bla" verkocht en weinig concreets willen melden. Ze komen in het artikel van Lotte Beckers evenmin aan het woord. Waarom niet? Waarom werd een zekere G. uit Hasselt door de journaliste niet aangesproken? Mogen de "Linkse" vriendjes van de dito krant soms niet bekend worden? Is G. vandaag, op zijn leeftijd, nog altijd bang?

De morgen spreekt niet over de smurrie.
Toen Morsum Magnificat, samen met boswachter Creemers van het Agentschap Natuur en Bos, in juni 2009  uiteindelijk -ver van de beoogde plaats- zijn metingen mocht uitvoeren in de delen die ANB eigendom zijn, ontdekten we een grijze smurrie. Met de LB 124 besmettingsmonitor werd daar 0,23 Bq/cm² radioactieve besmetting gemeten, boswachter Creemers keek vreemd op toen hij het piepend signaal van de besmettingsmeter hoorde toenemen. Op 8 juni 2009 werd e.e.a. aan het ANB gemeld -zie e-mail inzet-, nooit hebben we daarover nog iets vernomen. Misschien kan de journaliste van De Morgen dat onderzoek, over wat er met die smurrie is gebeurd, nu verder zetten.

Zelfs het FANC gaf de beroepskennis van de redacteur van Morsum Magnificat in De Tijd toe!

Federaal Agentschap Nucleaire Controle
moet competentie nog bewijzen.
Het FANC, dat door toedoen van de auteur van dit artikel op 30 december 2003 door de Rechtbank van Eerste Aanleg wegens het verspreiden van foute informatie werd veroordeeld en vervolgens, na een in april 2007  in feite officieel incompetent werd verklaard, moet nu eerst haar competentie bewijzen, tot dan zal deze redactie de beweringen van het FANC niet ernstig kunnen nemen. Is het niet logisch dat een overheidsinstelling die een negatieve beoordeling ontvangt, dat rechtzet en aantoont dat, sinds de aanstelling van directeur-generaal Willy De Roovere, de werking van het FANC aan de beterhand is? Waarom onderneemt het FANC niets om de welles, nietes spelletjes rond REMO uit te klaren?

Volledige klaarheid?
Wat heeft Remo destijds belet om deze redactie toestemming te geven om op het eigenlijke stort metingen uit te voeren, zoals in eerste instantie was toegezegd en, bij de minste twijfel, het FANC haar werk te laten doen om volledige klaarheid te scheppen? Heeft de Remo directie dan tóch iets te verbergen?  

Ongeloofwaardig.
Het komt over dat De Morgen met haar artikel de aanklagers ongeloofwaardig en de verdachten, die ontkennen, geloofwaardig maakt. Dat de ongeloofwaardigheid van het FANC bewezen is, komt in het artikel ook niet aan bod. De lezer zal wel oordelen zeker.

Een voorbeeld van de geloofwaardigheid van het FANC : MM_157


Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Hoofdredacteur en gewezen houder Klasse II opslag, vervoer radioactief materiaal.

Laatste update ( 11 juli 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.