Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927690





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
F.O.D. Energie : Nog een overheidsdienst die moet doorgelicht.
20 maart 2006
Dienst Energie doet ten koste van de veiligheid, haar job niet 

Brussel / Betekom 20 maart 2006
Niet de ambtenaren van FOD Energie, maar deze redactie legde in 2002 <en ook al vroeger> de gevaarlijke staat van de elektrische netten bloot, in plaats dat men daar met die inspecties tevreden zouden zijn, was de Hoofdingenieur / Directeur Jean Claude MIGNOLET uiterst verbolgen.
Gigantische gevaarlijke puinhoop.
De uitgever van Morsum Magnificat startte in 2002 een groot onderzoek naar de staat van de elektrische netten, vooral dat van de laagspanning en de aftakkingen. De inspecties die uiteindelijk in meer dan 80 gemeenten en steden werden uitgevoerd, brachten een gigantische en gevaarlijke puinhoop aan het licht waaruit blijkt, dat de stroomleveranciers onder het slapend oog van FOD ENERGIE de wet op de elektriciteitsverdeling <10 maart 1925 Hoofdstuk VI art.13> massaal en uit puur geldgewin overtreden hebben. 
MIGNIOLET nagelde de boodschapper aan de schandpaal.
Door het leed dat door de gevaarlijke elektrische netten hier en daar wordt aangericht (Overspanning, brand, kortsluiting en elektrocutie>, vond de Hoofdingenieur / Directeur Jean Claude MIGNOLET het nodig om in zijn brief van 1 augustus 2002 richting elektriciteitsector te verwijzen naar talrijke klachten die op zijn dienst binnen liepen, alhoewel de naam van de klager niet expliciet werd vermeld, wist iedereen binnen de sector wie werd bedoeld, een laffe slag onder de gordel, bovendien waren het niet eens klachten maar meldingen van gevaarlijke situaties.
Lees hier bladzijde 1 van de brief van MEZ van 1 aug 2002
Lees hier bladzijde 2 van de brief van MEZ VAN 1 aug 2002
Twee elektrocuties.
Ondertussen worden aan de redactie van Morsum Magnificat vier dossiers toegespeeld waarbij de stroomleveranciers ELECTRABEL en INTERELECTRA betrokken zijn en waarbij twee slachtoffers <elektrocuties> te betreuren waren. Voor beide gevallen dienden de gedupeerden hun toevlucht tot de Burgerlijke Rechtbank te nemen, het ?ne dossier loopt al sinds mei 1992 maar het lijkt erop dat ELECTRABEL in dit dossier in het ongelijk zal worden gesteld, het zal een precedent voor Belgi? zijn.


Lees hieronder de diverse artikels in dit verband

Lees ook MM n? 51 MM n?51 van april 2003 :
(Stroomleveranciers verwaarloosden 50 jaar de netten .....
Lees in MM n? 67 van mei 2003 :
Electrabel geeft tienduizenden inbreuken in Vlaanderen toe ....
Lees in MM n? 75 van juni 2003 :
Nog maar eens een brand met elektrische oorzaak ...
Lees in MM n? 83 van juli 2003 :
Minister Renaat Landuyt : De Struisvogel
Lees in MM n? 96 van november 2003 :
Elektriciteit gaat duurder worden.
Lees MM n? 104 van oktober 2004 :
Miljoenen huiaansluitingen gevaarlijk !


Verantwoordelijke Ministers bevestigen problemen.
Alle Ministers die (na Staatssecretaris O.DELEUZE) Energie  onder hun bevoegdheid hadden <Moerman en Verwilghen> werden met het probleem opnieuw geconfronteerd en moesten het bestaan ervan toegeven. Telkens dienden de Ministers via FOD ENERGIE richting stroomleveranciers (met ELECTRABEL op kop) aan te dringen om de gevaarlijke <en onwettige> toestanden te herstellen.  
Artikel 271 van het A.R.E.I. gewijzigd.
Een deel van de talrijke rapporten werd destijds op het Kabinet van O.DELEUZE gedeponeerd, de toenmalige ambtenaar van ENERGIE <Henry Hautrique> die op het Kabinet van DELEUZE gedetacheerd was, kreeg van de Staatssecretaris de opdracht iets aan het probleem te doen. 
Het voorstel was om artikel 271 van het A.R.E.I. te wijzigen, zodat de stroomleveranciers niet langer hun eigen netten zouden mogen keuren, maar dat ook derden <Keuringsorganismen> inspecties zouden kunnen uitvoen.
Op 24 maart 2003 verscheen in het Staatsblad de wijziging van artikel 271 van de Wet op de Elektriciteitsvoorziening van 10 maart 1925 en 10 april 1981 <A.R.E.I.>.
De stroomleveranciers zouden door deze wijziging in principe gekortwiekt zijn, maar ?t is een ?wassen neus?.

Berlaar Heikant februari 2002 ....
Aftakking afgerukt door transport .....




Overspanning voorlopig terug aangesloten



aan doorvoer verbonden op minder dan
2,50m boven de grond ...




.... de gevaarlijke situatie hangt er na melding aan FOD ENERGIE in februari 2002 in maart 2006, dus vier jaar later, nog steeds !!!  Net : IVERLEK


Berlaar Heikant : F.O.D. Energie doet haar job niet.
De dienst ?Energie? is ertoe gehouden de bevolking te beschermen tegen de gevaren van overspanning, kortsluiting, brand en elektrocutie, toe te zien op de naleving van de Wet van 10 maart 1925 en 10 maart 1981, maar dat doet ze niet of onvoldoende. Zelfs wanneer gevaarlijke situaties worden gemeld, zijn ze kwaad en nagelen ze de aangever aan de schandpaal.
De gevaarlijke situatie te Berlaar Heikant  <zie foto> ontstond toen weer eens een aftakking langs de Liersesteenweg door een transport werd afgerukt <omdat de overspanningen te laag hangen !>, de situatie werd via e-mail op 3 februari 2002 om 20:21u aan Ingenieur V. van FOD ENERGIE en aan B.D van het BVVO gemeld, op 11 februari 2002 om 12:28u werd hetzelfde bericht nog eens overgemaakt aan Ing.VBH en de Hoofdingenieur / Directeur J.C.Mignolet.
Vandaag, maar dan 4 jaar later, is deze gevaarlijke aftakking nog steeds niet hersteld !


Laatste update ( 28 juli 2023 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.