Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927197





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo huurgeschil : Vrederechter gaat zich zelf vergewissen van de toestand.
11 maart 2015
Plaatsbezoek moet Vrederechter toelaten de staat van de CV ketel vast te stellen.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.992.100
Haacht / Tremelo 11 maart 2015

Aangezien de verhuurster van het pand aan de Baalsebaan 57 in haar boosheid blijft volharden, zelfs nadat twee processen verbaal werden opgesteld en een vernietigend rapport door een erkend technicus aantoont dat de installatie niet voldoet aan het Besluit van de Vlaamse Regering van 8 december 2006, weigert de verhuurster tot herstelling over te gaan. Sociale en minder valide huurders vorderen ook de onkosten die ze zelf hebben moeten maken om de woning in orde te stellen met artikel vijf van de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997.


Ter plaatse.
De zaak werd deze morgen opgeroepen voor de Vrederechter te Haacht die nu, als gevolg van de zitting, een plaatsbezoek wil afleggen. Teneinde te kunnen oordelen over de staat van de ketel van de centrale verwarming, wil de Vrederechter zich laten vergezellen door een deskundige. Huurders juichen dat toe, maar anderzijds verwijzen zij naar de stukken uit het dossier waarin het verslag van de firma Verelst van 3 december 2014 is opgenomen, deze firma is door de overheid -LNE- erkend. Anderzijds is het nuttig aan de Vrederechter de onveilige en gevaarlijke staat, alsmede de waarde van, Wonen Vlaanderen te kunnen aantonen.

Morsum Magnificat.
Tegenpartij wilde alweer de activiteiten van deze redactie erbij sleuren, maar het gaat hier niet om de journalistieke activiteiten van betrokken partij Erik Verbeeck, zoals ook de vrederechter stipuleerde, maar over het verhuren van een pand dat strijdig is -en blijft- met de huurwetten en de Vlaamse Wooncode. Tegenpartij wil haar laakbare praktijken door vuilspuiterij ondersneeuwen en deze redactie haar recht op het aankaarten van huurproblemen afnemen.

Eén miljoen woningen.
Uit het grote onderzoek van Steunpunt Wonen dat op 4 maart in het Vlaams Parlement werd voorgesteld wordt het duidelijk dat één miljoen huurwoningen niet voldoen aan de wettelijke voorschriften. Morsum Magnificat was daarbij aanwezig en werkt nog aan een uitgebreid artikel. In het boek "TE HUUR, Gehuurd en Bedrogen" wordt de huurzaak die hier onderwerp is, de hoofdvogel. In het boek worden een negentigtal huurervaringen besproken, maar deze zaak in Tremelo is op het gebied van het in gevaar brengen van de huurders, zeer merkwaardig.

Artikel n° : 03/15/5833
Geplaatst  : 11:41 11/03/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 11 maart 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.