Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926628





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Brand bij aannemer Rappoort legt loods in de as, giftige rook komt vrij-Update3
12 november 2014
Kontlikjournalist mocht onder het oog van de politie binnen de perimeter.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.835.400
Brussel / Tremelo 12 november 2014.

--- Update 3 4:05 13/11/2014
Vernietigend verslag over de brandweer van Leuven
We hebben het mooie verslag over de brandweer van Leuven al een tijdje in bezit, we hadden nog geen tijd gevonden om daarover iets te brengen. Nu we het genoegen hadden om na de brand enkele van die super intelligente "spuitgasten" uit Leuven, gisteren te spreken, willen we de lezers van Morsum Magnificat dat verslag alvast niet onthouden, we komen er nog op terug. Lees hier alvast het vernietigend verslag van BZ over de BRW Leuven dan weten de lezers van Morsum Magnificat dat wij echt niet overdrijven, maar de waarheid brengen.
Meer volgt.
--- einde update3

--- Update 2 4:05 13/11/2014
Carl Liekens trommelde de politie op.
Welke rol de -aangenomen- zoon van Architect Henri, alias Rik Liekens - die wij visueel niet kenden- aan de ingang van de rampsite speelde, is ons niet duidelijk. Hij legde aan Morsum Magnificat verbod op om -vanaf de openbare weg- foto's te nemen wat wij uiteraard negeerden. Vrt had zelfs voordien op de site beelden mogen nemen. Toch moet Carl Liekens, de man achter L'immo, de Tremelose flikken opgeroepen hebben omdat iemand van de pers hen zou lastig vallen, een flagrante leugen, dat zal onze digitale recorder die al de tijd in werking was, wel aantonen.

Twee keer Comié P.
Rond de middag werden wij, na eerst toelating te hebben gekregen van een agent die de site bewaakte om over het lint te stappen, meteen door Hoofdinspecteur Ronny Pryck -de muzikant bij de Oneliners- en een andere agent brutaal weggestuurd, terwijl Chris De Bruyn van de Gva er al eerder werd toegelaten. Dat is pure pesterij en discriminatie. In de late namiddag kregen we straatverbod omdat Carl Liekens de flikken had opgeroepen, de "Pers" zou hun  lastig vallen, een flagrante leugen. Dat worden voor vandaag weer twee klachten bij het comité P.

Kontlikjournalist verkocht ook laster en eerroof.


De kontlikjournalist Chris De Bruyn mocht rustig de perimeter negeren en vlak naast hoofdinspecteur Pryck en een andere agent foto's nemen -foto inzet-. Toen Morsum Magnificat, verwijzend naar die situatie van de agent die de perimeter bewaakte, ook toelating kreeg om foto's te nemen, vlogen hoofdinspecteur Pryck -ook muzikant bij de Onliners- en de agent meteen agressief naar Morsum Magnificat, we werden bijna manu military weggepest. Uiteraard eisten wij ook dat de kontlikjournalist moest opkrassen, wat tot zijn groot ongenoegen, gebeurde. Dat wordt zeker een klacht bij het Comité P.

Zwaar -werk-ongeval.
De flikken van Tremelo moeten maar eens nagaan wat er op 11 november op de rampsite met de kleine "Michael" gebeurde. Een welbespraakte dame die in de Merelstraat woont wist daar één en ander over te vertellen, een andere bron bevestigde dat. Misschien moet WASO daar bij Rappoort ook eens afstappen. Michaël zou op de site zwaar gewond zijn geraakt, de rest van de informatie moeten we nog natrekken. In Morsum Magnificat 227-02 juni 2014 hebben we van Rappoort ook al een keer onveilig werk gezien, we hebben toen zelfs een “Melding” bij de PZ-BRT geplaatst. Willen ze zich nu daar voor wreken? De kontlikjournalist sneerde in bijzijn van de inspecteur dat de hoofdredacteur van het OCMW zou leven, wat een flagrante leugen, laster en eerroof is.

Nog niet afgelopen.

De zaak Rik Liekens, de Gecoro, het Planologisch attest en nog andere toestanden rond de milieuvergunning van Leo Peeters, is nog lang niet afgelopen, binnenkort komt daar meer klaarheid over.
--- einde update 2

--- Update 1 18:09 12/11/2014
Asbestschade opgemeten.
In de late namiddag heeft de Civiele Veiligheid de schade opgemeten die de asbestneerslag heeft veroorzaakt. Jan Lambrechts, de brandweercommandant van Aarschot vertelde dat de school gevrijwaard werd van asbeststof omdat de rookwolk tijdens de brand een andere richting volgde.

Afdekken.
De volgende taak is het afdekken van de uitgebrande loods, daardoor wordt belet dat er nog asbest vrij komt.
--- einde update 1

Iets voor twaalf uur is er aan de Schrieksebaan 77 brand ontstaan in een loods van de bouwfirma Rappoort, de lokale politie liep rond om mensen die zich op de straat bevonden, te waarschuwen dat er giftige rook vrijkwam. Wij waren zelf ter hoogte van de Baalsebaan 18 en hebben uit veiligheid toch maar het bij onze uitrusting horende masker opgezet. De straten in de buurt van de brand werden afgesloten. Ter hoogte van het benzinestation Van Reeth werd ook de Schrieksebaan met een politielint verspert. Maar een journalist van de "Frut" mocht voorbij dat lint, een politieagent liet dat toe. Pas wanneer Morsum Magnificat na toelating van diezelfde politieman ook voorbij het lint stapte, kregen we de politie op onze nek en moesten we meteen weg.

Asbest.
Het dak bevat Eternit asbestplaten en daarom heeft de brandweer de Civiele Veiligheid opgeroepen om metingen te komen uitvoeren. De school in de buurt is op woensdag namiddag gesloten, de Civiele zal uitsluitsel moeten geven wat er verder moet gebeuren.


Ook legervoertuigen werden er gestald ... De puinhoop op de voorgrond ligt er sowieso en heeft niets met de brand te maken. De buurvrouw mag er groot huisvuil dumpen, Rappoort gooit het dan in zijn container, maar zo zit het niet in mekaar.

MM_232_08_Rappoort.pdf  Meer volgt politie intimideert of is het overgegaan in pesten?
 
Artikel n° : 11/14/5660
Geplaatst  : 21:04 11/11/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

 
Laatste update ( 08 juni 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.