Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927238





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Burgemeester Dams zal nog meer van zijn voetstuk vallen.
23 juli 2014
Ambtenaren RO en milieu mogen aan het loket geen informatie geven.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.668.300
Tremelo, 23 juli 2014

Hoe de vork juist in de steel zit, is niet helemaal duidelijk, maar gisteren hebben we het nogmaals ervaren. De Tremelose ambtenaren van het loket "Ruimtelijke Ordening" en "Milieu" mogen blijkbaar aan Morsum Magnificat geen informatie geven, om te pesten moet de gewenste informatie in het kader van het Decreet Openbaarheid van Bestuur, schriftelijk worden aangevraagd!

Pand Kalvennestraat.
In 2001 huurde het OCMW van Tremelo een oude hoeve aan de Kalvennestraat 18, deze werd gebruikt om er in samenwerking met Fedasil, "Asielzoekers" in te dumpen. In het huurcontract staat vermeld dat de huurder, dus het OCMW van Tremelo, bijkomende kamers moet maken en gaskachels plaatsen. Het komt er op neer dat de woning tot diverse logies moet verbouwd worden, dat wil zeggen dat de bestemming van het gebouw moet gewijzigd worden en daarvoor is er een vergunning nodig.

Openbaarheid van Bestuur.
Dinsdag 22 juni begeven wij ons in het gemeentehuis naar het loket van de bouwdienst, wij hebben het huurcontract in bezit, maar daarop staat de naam van de verhuurder niet vermeld. De dame scheept ons af met een kwinkslag dat zij de naam van de eigenaar zou moeten kennen, maar dat is uiteraard bullshit. Wij willen gewoon weten, of daar ooit een bestemmingswijziging voor dat gebouw is afgeleverd. Als Peter Crabbé van de milieudienst zich met de zaak komt bemoeien, is het helemaal compleet, wij verwijzen hem prompt naar de zaak van Victor Thijs. Het komt er dus op neer dat elke vraag die Morsum Magnificat stelt, aan de loketten niet behandeld mag worden maar in een schriftelijke aanvraag moet worden omgezet.

Pesten.
Deze vorm om het mensen die vragen stellen moeilijk te maken, teneinde deze te ontmoedigen, is gewoon pesten. Daarom maken wij de schriftelijke aanvraag die wij in dit verband via e-mail meteen hebben gesteld, hier publiek en dat zal vanaf heden met elke aanvraag gebeuren.

Knoeien met belastinggeld.

Wij zullen met alle beschikbare middelen tot op het bot onderzoeken hoe het OCMW van Tremelo in het kader van het huren en verhuren van panden waarin sociale en andere "behartenswaardige" mensen worden gedumpt, met belastinggeld en de toepassing van de wetten omgaat. In het pand aan de Kalvennestraat moeten daarover heel veel vragen worden gesteld, ook het Arbeidsauditoraat te Leuven gaat dat op aangeven van deze redactie onderzoeken.

Conformiteit.

Aangezien ook het OCMW ons feitelijk beschuldigd dat wij ons bij de bewoners als "inspecteur" zouden hebben voorgesteld -met onze T-shirt aan waarop Independent Press Morsum Magnificat staat afgebeeld!!- hebben wij niet alleen het Parket van Leuven geïnformeerd, maar plaatsen wij nu ook een "Melding" bij de DNB Eandis inzake de Gas- en elektriciteit van het pand. Bewoners beweren dat er af en toe een gasreuk is -geregistreerd bewijs in ons bezit-.

Aanvraag informatie via e-mail van 22 juli
Melding aan EANDIS van 23 juli

Wordt vervolgd.
  
Artikel n° : 07/14/5466
Geplaatst : 10:40 23/07/2014

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 23 juli 2014 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.