Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927301





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : RUP Kerkstraat Gellik en de infoavond-MM-220-05-Update1
06 november 2013
Het water tussen ontwikkelaars en actiegroep is nog steeds diep.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.279.700
Lanaken 6 november 2013

--- Update 1 20:47 6/11/2013
Moderator bekend.
Diverse telefoontjes met de geweldige administratie van Lanaken ten spijt, slaagden wij er niet in om te weten te komen wie de moderator was. Vanavond om half acht valt nog een mailtje in onze mailbox van
Patricia Kusters. De moderator was Matheus, alias Mat Stevers, de zaakvoerder van het bedrijfje TOPOS uit Berchem - Antwerpen te vinden onder www.toposbvba.be Waarom diende Lanaken in godsnaam een moderater uit Antwerpen te charteren?
Geld genoeg.
De vraag is nu, hoeveel het doordrukken van dergelijke projecten waarmee vele inwoners het blijkbaar niet eens zijn, aan Lanaken kost. Geosted, Cleurenmerken, TOPOS, ze moeten allemaal betaald worden maar een simpel drankje voor de Lanakenaren die door de gemeente werden uitgenodigd, kan er niet meer af! "Het Volk" kiest de leiders die ze verkozen hebben. De actiegroep en de ondertekenaars van de petitie hadden allemaal aanwezig moeten zijn met spandoeken. Een handtekening plaatsen is ruim onvoldoende, van 150 handtekeningen is een olifant met een lange slurf zoals Marino Keulen niet onder de indruk.
Oppositie.
De énige van de oppositie die ook zijn bedenkingen had,was Freddy Stouten -CD&V-,misschien kan Stouten eens opvragen hoeveel investering dat project aan de gemeente al heeft gekost.Misschien kan men zich ook afvragen of de gemeente van bekende firma's uit Lanaken die voor dat project bouwmaterialen zullen mogen leveren, geen bedrag in de Lanakense kassa kunnen stoppen vooraleer het links en rechts de zakken verdwijnt. Vandaag nog vernomen van een sociale inspecteur dat Limburg uitpuilt van fraude, dezelfde klok horen wij ook bij de CDBC luiden.
--- einde update.


De informatieavond van 5 november over het RUP Kerkstraat Gellik in de muziekacademie te Gellik, was volgens de woordvoerders van de gemeente Lanaken, een succes. De toelichtingen en uiteenzettingen door personen die samen met Lanaken het spel meespelen, waren gestoeld op een lange voorbereiding en met de nodige financiële middelen gerealiseerd. Het aanwezige publiek en de actiegroep GWU Gellik werden overdonderd, hier wordt duidelijk niet met gelijke wapens gestreden.De burgemeester & C° hadden de beschikking over een geïllustreerd dossier waarvan dias geprojecteerd werden en het publiek stond er bij en keek er naar, water was er wel voor de sprekers,maar niet voor het publiek, dat kon er niet meer af. 

Protest.

Niettegenstaande de actievoerders reeds honderdvijftig handtekeningen tegen de verkaveling hebben verzameld, was dat resultaat niet te zien, protest was er wel maar het was niet georganiseerd. De actiegroep zal zich administratief en technisch veel beter dienen te bewapenen. De uiteenzetting van Infrax over de waterhuishouding was evenmin verre van professioneel, Infrax is de werkmaatschappij van Lanaken voor het elektriciteitsnet waarin Infrax schromelijk te kort schiet, voor de riolering doen ze dan ook beroep op een Nederlandse firma. Wat doet Infrax eigenlijk nog behalve de slippen van de politiek dragen?

MM_220_05_RUP_Gellik.pdf

Artikel n° : 11/13/5175
Geplaatst : 15:42 6/11/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 november 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.