Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927318





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken : OVAM Ruimt illegaal stort in het Vroenhofpad op-MM-218-11-Update5
23 september 2013
Ambtshalve opruiming gaat eigenaar meer dan driehonderdduizend euro kosten.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.221.500
Lanaken 23 september 2013.

--- Update 5  22:00 28/09/2013
Geurts legt overal stortplaatsen bloot.
--- einde update 5

Update 4 11:01 26/09/2013
Volledige artikel
MM_218_11_Stort_Lanaken.pdf
--- einde update 3

Update 3 20:30 24/09/2013
Ook in het Uilestraatje...
We vangen nu ook op, dat ook bepaalde groene percelen in het Uilenstraatje in Lanaken een vervuilde ondergrond verbergen,ook daar zou door de gemeente Lanaken allerlei afval gestort en ondergestopt zijn.Meer zal
daarover nog boven komen.
--- einde update 3

---Update 2 7:43 24/09/2013
Marino Keulen.
Nadat er in het belendend perceel vervuiling is vastgesteld, gaat Marino Keulen contact opnemen met OVAM die de leiding heeft over het project. Zij gaan hun verantwoordelijkheid opnemen, aldus Marino Keulen aan deze redactie. Noch OVAM, noch Lanaken kunnen de ogen voor die vervuiling sluiten. Het lijkt er op dat Lanaken zich met de zaak van het illegaal stort van Geurts, ook meteen in een avontuur heeft gestort.

Nog meer vervuiling in het Vroenhofpad.
De verbouwereerde gedupeerden legden gisteren na de graafwerken in opdracht van OVAM, nog meer vervuiling bloot -zie MM- Benieuwd hoe OVAM daarop gaat reageren. Jan Verheyen was gisterenvnavond niet meer bereikbaar voor commentaar.

Milieudienst Lanaken en de Vlaamse -p-Overheid houden milieumisdrijf in stand.
De eigenaars van een in Lanaken buiten dienst gestelde stookolietank, die nooit gekeurd werd en nog steeds honderden liter stookolie bevat, wordt de hand boven het hoofd gehouden. De milieudienst van Lanaken doet niets, de dienst vergunningen verwijst naar LNE, maar ook die doet niets. U leest er meer over in Morsum Magnificat.


Stookolietank met valse groene dop -groene flop-, nooit gekeurd, omkuiping niet waterstofdicht, buiten dienst maar bevat nog honderden liters stookolie. Milieudienst Lanaken doet niets, de Vlaamse -p-Overheid evenmin! Lanaken ten voeten uit, overal vriendjespolitiek.
--- einde update 2

---Update 1 22:18 23/09/2013
Boze gedupeerde legt nog meer verontreinigde grond bloot.
Op p2 van Morsum Magnificat 218-11-zie hieronder-  tonen we een foto van de vervuilde grond die op een perceel tegenover dat wat wordt opgeruimd, te zien is. Ook daar liggen stukken Eternit, dus asbest platen. OVAM kan daar niet naast kijken.
--- einde update 1

Deze morgen is met, volgens ons onnodig machtsvertoon, de sanering begonnen van een stuk grond aan het Vroenhofpad te Lanaken, de politie van de PZ Lanaken-Maasmechelen was met drie manschappen aanwezig. Op onze vraag of ze problemen verwachten, reageerde een van hen met "we moeten op alles voorbereid zijn".

De éne wel en de andere niet.
OVAM Had voor deze gelegenheid een "Nieuwsbrief" gemaakt die erg selectief werd verdeeld, de twee bewoners links en rechts van het begin van het Vroenhofpad hebben niets ontvangen. In Lanaken moet er immers
altijd verschil zijn, de éne is de andere niet.

Verwijderen hindernis.
Vlaks naast de tuinmuur van de bewoner van het hoekhuis was er, om te vermijden dat de kraan en / of de vrachtwagens te dicht tegen de tuinmuur zouden komen en deze beschadigingen, een grote blok beton van
zowat één kubieke meter geplaatst, volgens de eigenaar stond die hindernis op zijn terrein. Toch liet de politie die hindernis verwijderen en daarbij heiligde het doel de middelen; kinderen die naar school fietsten dienden op een onverantwoorde plaats de straat over te steken, de politie van de PZ Lanaken-Maasmechelen stond er bij -zonder fluovest- en keek er naar,daarover meer in MM_218_11

Artikel n° : 09/13/5116
Geplaatst : 13:36 23/09/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel  
Erik Verbeeck ©

 

Laatste update ( 28 september 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.