Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927335





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Joeri Reniers hersendood na elektrocutie-Herhaling-Reacties
12 juli 2013
Familie zal moeilijke beslissing moeten nemen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 2.134.000
Sint Truiden / Lanaken 11 juli 2013.

--- 12 juli 2013
Reactie van Vera Vrancken -Klokkenkuider HaZoDi-
Onderwerp: Oprechte deelneming
Ik wens de familie van Joeri , zijn kennissen en vrienden, alle sterkte toe.
Hopelijk wordt dit volledig uitgeklaard maar bij jou is dit in goede handen.
Vera en familie
--- einde bericht

Update 1 21:25 12/07/2013
Reactie van Elia.
Elia woordvoerster Barbara Verhaegen zegt dat Elia bij de bouw en het beheer van de lijnen rekening houdt met de maximale limieten van de doorhang, ook bij deze lijn, zodat alles binnen de wettelijke limieten blijft. Zij dienen ook verschillende maatregelen te respecteren en de lijnen worden jaarlijks meermaals gecontroleerd of deze nog in goede staat is, dat gebeurt vanop de grond maar ook met helikopters. De onderhavige lijn werd, zoals andere, geconstrueerd volgens de in het AREI opgelegde afstanden, bij het beheer wordt nooit verder gegaan dan het maximaal toegelaten vermogen, juist om die doorhang binnen het aanvaardbare limieten te houden. Ook voor Elia is veiligheid topprioriteit aangezien hoogspanningsinstallaties geen kinderspel zijn.
NVDR.
De auteur van dit artikel heeft Mw. Verhaegen, mede door zijn jarenlange praktische ervaring, ook op belangrijke HS lijnen met een spanning van 380kV, gezegd dat hij sterke twijfels heeft over de wijze van meting en controle van de doorhang -pijl- bij de installatie van de lijnen die met optische en niet met dynamische middelen worden gerealiseerd. Morsum Magnificat gaat eerstdaags zelf op de plaatsen waar wij twijfelen over de hoogte van de kabels boven het maaiveld, met precisie apparatuur de hoogte meten, dat hebben wij aan Barbara Verhaegen gemeld.


Wegens omschakelen van de website bij de hostingbedrijf is dit artikel gisteren 11 juli 2013 niet meer gepubliceerd. Wij plaatsen het vandaag opnieuw.

--- Update 1 20:45 11/07/2013
Bezweken aan de verwondingen.
Het vermoeden dat het slachtoffer zijn verwondingen niet zou overleven, is vandaag bewaarheid, Joeri Reniers is deze namiddag rond 16 u in het ziekenhuis in Leuven overleden. De redactie van Morsum Magnificat, strijder tegen onveilige situaties, wenst de familie veel sterkte toe. Wij hopen tevens dat de politiek haar ogen opent en dat de verantwoordelijke Staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet, zijn administratie opdracht geeft om meer controles uit te voeren op de conformiteit van de elektrische installaties in het algemeen.
--- einde update 1

Op 8 juli sloeg het noodlot toe bij de familie Reniers te Sint Truiden. Joeri, bijgestaan door zijn neef Vincent, exploiteren een pas overgenomen fruitplantage aan de Wittenweg te Halle-Booienhoven, een deelgemeente van Zoutleeuw. Rond elf uur in de voormiddag was het gezelschap voor de eerste keer op dat pas verworven terrein kersen aan het plukken maar toen de veertigjarige Joeri, zijn negen meter lange aluminium ladder verplaatste, had er een overslag plaats van de 70 kV naar de ladder. Joeri werd dodelijk getroffen en wordt sindsdien in het UZ Leuven in een kunstmatige coma gehouden.

Hersendood.

De familie vernam gisteren dat er weinig hoop is dat Joeri het ongeval nog te boven komt, de hersenactiviteit zou volledig stilgevallen zijn, vandaag zal de familie daarover verder geïnformeerd worden, zij  vrezen het ergste. Het is al verwonderlijk dat een lichaam dat zo'n hoge lading elektrische stroom te verwerken krijgt, overleeft, zo ja, kan men dan nog van een menswaardig leven spreken?

Pijl van de kabel.
Wij weten niet wat de hoogte van de kabel boven het maaiveld was op het moment van het ongeval. Vandaag hebben wij met medewerking van de familie, ter plaatse een meting mogen doen. In ons online artikel van 8 juli 2013 hadden wij berekend dat de kabels daar minstens 10,50 meter boven het maaiveld moeten hangen, vandaag meten wij 11,60 meter. Wanneer we weten dat de ladder die Joeri wilde verplaatsen 9 m lang is en laten we aannemen dat hij deze 0,5 meter boven de grond hield, dan bereikte de ladder een hoogte van 9,50 meter. Met deze gegevens kan de overslag niet plaats vinden, er is dus twijfel over de hoogte van de lijn vóór het ongeval.

MM_216_09_Electrocutie_Zoutleeuw.pdf- meer volgt -  

Artikel n° : 07/13/5032
Geplaatst : 14:07 11/07/2013

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©


Laatste update ( 26 juli 2013 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.