Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927372





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Politieoorlogje in het Voeren van de exuberante Huub Broers.
11 december 2012
Inspecteur in Voeren benoemd maar mag er, zonder énige argumentatie, niet binnen.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 1.914.200
Voeren / Diest / Lanaken 11 december 2012.

--- wijziging 23:16 11/12/2012 

Bij de politievakbond NSPV zegt men dat het in België nog niet is voorgekomen dat een politie-inspecteur die, in casu in Voeren, al in 2000 dienst deed, er in 2005 werd aangesteld, diverse opdrachten voor de Federale politie uitvoerde, plotseling zonder enige reden, zonder tuchtstraf, niet meer wordt betaald, ergo, maar eventjes vijf maanden nettoloon moet terugbetalen. Zijn persoonlijk dossier pendelt  heen en weer tussen Voeren -waar ze het niet willen- en diverse diensten van de federale politie, dermate dat men bij DGS spreekt van "YoYo" toestanden.

Voeren blijft merkwaardig.
In deze zaak spelen drie personages de hoofdrol, de betrokkene Stefan D., de exuberante burgemeester van Voeren Huub Broers N-VA en de korpschef Henri Vanderhoven, de uitspraken die Huub Broers over een mogelijke terugkeer naar Voeren poneert, catalogeren we meer onder "proza", Huub heeft het over "straaljagerhoog betaald", "daar trapt zelfs een dubbele ezel niet in" en "ik mag wel een graadje boven de ordinaire baronnen staan", ook nog "politieke benoemingen interesseren mij geen blaas" en " als je tegenwoordig al voor alles naar de vakbond moet gaan, ben je m.i. niet erg sterk als persoonlijkheid ". Op die manier neemt burgemeester Huub Broers "zijn" politie onder vuur. Voeren blijft in ieder geval een vreemde en vooral opvallende streek en daar zal de burgemeester zijn steentje toe bijdragen, maar het verhaal rond de politie-inspecteur die zonder werk zit, niet mág werken in de zone waarin hij werd aangesteld, en vijf maanden loon moet terugbetalen is geen fraai verhaal, dit lijkt op broodroof en / of een persoonlijke afrekening.


BOB Cartoonist ziet het zo ...

Politiehervorming.
Niet alleen wij maar ook diverse politiemensen die hun werk naar behoren uitvoeren en gefrustreerd rondlopen omwille van het feit dat het grandioos fout loopt, zeggen allemaal in koor " het is een politiehervorming zoals de politiek het gewild heeft ". Deze erdactie is van veel zaken op de hoogte en dus veel gewoon, maar wat we hier van een burgemeester zien, zijn prosa lezen, in casu Huub Broers N-VA is toch het toppunt. Het geeft een idee wie Voeren bevolkt, het is tenslotte het volk dat haar leiders kiest.

MM_209_06_Voeren_Broers

Artikel n° : 12/12/4736
Geplaatst : 19:54 11/12/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 15 december 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.