Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937319





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Lanaken ramkraak : drie daders sloegen binnen een halve minuut hun slag-Update1
05 juli 2012
Inbraakgolf in Lanaken is sinds verstrengde grenscontroles alleen maar toegenomen.

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.750.500
Lanaken 5 juli 2012

Heden morgen is rond half vier bij een opticien in de Stationsstraat in Lanaken een ramkraak gepleegd waarbij binnen de halve minuut voor ruim vijftienduizend euro aan ondermeer dure brillen werden gestolen. De dieven gebruikten een oude gestolen Ford en lieten deze ter plaatse achter. Morsum Magnificat poogde gisteren en vandaag winkeliers te vinden die gebruik maken van camerabewaking, maar die konden we niet vinden, toch blijkt er in de Stationsstraat met geïnstalleerde camera's toch "stiekem" gefilmd te worden, maar wij hebben ze -nog- niet kunnen ontdekken.

Effectieven politie.
Tijdens het bezoek van de minister van Binnenlandse Zaken aan Lanaken is uit dia's gebleken dat Lanaken drie interventieploegen heeft. Wetende dat Lanaken 5900 hectare groot is en 24000 inwoners telt moeten we
ons niet afvragen wat er gebeurt als verschillende inwoners uit verschillende dorpen de politie om een interventie vragen ... dat de burgemeester op de koop toe bij herhaling de burgers aanspoort om verdachte bewegingen te melden is duidelijk niet te verantwoorden, u leest daarvan een voorbeeld in MM_204.

Winkelier in Lanaken:
Dat de inbraken in handelszaken door "vreemdelingen" gebeurt zou wel kunnen kloppen,maar wat de inbraken in de privéwoningen betreft denk ik toch dat we het niet zó ver moeten gaan zoeken....

De nieuwe kwinkslag van burgemeester Marino Keulen.
De Lanakense burgemeester Marino Keulen -Open Vld- was vanmorgen in de Stationsstraat ook even poolshoogte gaan nemen. Toen winkeliers naar voorbeeld van Bilzen om camera's in de straat vroegen, maakte Marino Keulen er zich vanaf met de kwinkslag " dat er zelfs met camera's ook altijd dode hoeken zijn". Politici op dat niveau kunnen zich bij netelige vragen altijd uit de slag trekken, het énige middel om daaraan een einde te stellen is op 14 oktober de juiste keuze te maken, of nog beter, massaal thuis blijven.

MM_204_05_Lanaken_Ramkraak.
Slagkracht van de politie van Lanaken.

Artikel n° : 07/12/4810
Geplaatst : 22:08 5/07/2012

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 06 juli 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.