Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16937995





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Polyvision liet illegale radioactieve opvanger snel verwijderen.
19 september 2011
Waarom gaf stad Genk geen gevolg aan de omzendbrieven van het FANC?

Bezoekers website Morsum Magnificat : 1.267.400
Genk / Lanaken 19 september 2011

--- wijziging 8:14 20/09/2011

Met ons online bericht van 1 augustus 2011 brachten we de illegale radioactieve opvanger voor bliksem die op de gebouwen van Polyvision te Genk stond, in het nieuws. Zoals het betaamt heeft Morsum Magnificat de ambitieuze Genkse burgemeester Wim Dries via een e-mail van 31 juli 2011 geïnterpelleerd over de aanwezigheid van dat illegaal, onnuttig, maar gevaarlijk tuig op zijn grondgebied. We hebben dat via e-mail gedaan omdat de supergladde burgemeester bij een mondelinge vraag zich meteen met een kwinkslag uit de slag zal trekken, Dries zegt immers gerust zwart tegen wit. 

Sinds 2004.
Ondanks het wettelijk verbod op de plaatsing van die toestellen van 21 augustus 1985 en nog een reeks bijkomende wetten, en terwijl door het Federaal Agentschap Nucleaire Controle -FANC- sinds 2004 minstens drie mailings  -zelfs al in 2003- aan alle burgemeesters mailings werden verzonden waarin de burgemeesters uitdrukkelijk werd verzocht om die tuigen op hun grondgebied op te -laten- sporen en te doen verwijderen, stad Genk zich profileert als een centrumstad, over een politieapparaat van tweehonderd agenten beschikt alsmede een legertje stadspersoneel, slaagde Genk er in zeven jaar niet in om dat radioactief tuig bij Polyvision te detecteren. Dat zegt veel meer over de werking van de stad Genk dan over de eigenaar van het illegaal tuig, Polyvision. 

              Genk, haar duizend ambtenaren,tweehonderd politieagenten, 
              
noch de brandweer hebben het tuig in geen acht jaar ontdekt, 
              Morsum Magnificat slechts bij één passage wel ......

Let goed op met e-mails naar de gemeente te sturen.
Het moet blijken dat de burgemeester van Genk de disclaimer op de e-mail van Morsum Magnificat aan zijn laars lapte en de e-mail forward naar de brandweer die deze op haar beurt forward naar de preventieadviseur Marc B. van Polyvision, deze laatste heeft aan deze redactie in ieder geval bevestigd dat hij de e-mail van Morsum Magnificat via de brandweer ontvangen heeft. Hier is dus nogmaals aangetoond hoe laks de stad Genk in haar -milieu- beleid tewerk gaat. Genk heeft in geen zeven jaar haar job gedaan maar voor wat recepties en feesten betreft zijn ze haantje de voorste. Voor dergelijke illegale radioactieve elementen die kankerverwekkende deeltjes in het milieu laten terecht komen, hebben ze echter geen oog. Als derden, in casu Morsum Magnificat, hen via e-mail op de hoogte brengt, maken ze er zich vanaf door de e-mail naar het betrokken bedrijf te forwarden! Eén ding staat daarbij als een paal boven water "Morsum Magnificat is geloofwaardig".

Obstructie van Genk.
Genk heeft nochtans ervaring met dergelijke radioactieve tuigen, twee ervan prijkten in 2010 nog op twee Genkse OCMW rusthuizen waarvoor al op 31 augustus  2004 door het FANC een Proces Verbaal werd opgesteld, maar de "Genkse OCMW Managers" maakten "hun" Genkse politiecommissaris "blaasjes" wijs zodat de illegale tuigen bleven staan. In andere gevallen worden burgers in Genk voor futiliteiten, of ergo onterecht zoals de collocatie van Ihsan Karasu bewijst, hard aangepakt. Hoe komt het trouwens dat ook de politie die illegale opvanger bij Polyvision in geen zeven jaar heeft gezien? Hoe komt het dat Morsum Magnificat één keer, toevallig, voorbij Polyvision rijdt en het wél ziet?  

                        " ...  Het mag nog eens herhaald worden dat de auteur van dit
                                         artikel oorzaak was dat het FANC in 2003 door de
                                        Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel werd veroordeeld  ..... "

Federaal Agentschap Nucleaire Controle -FANC-.
De opvanger bij Polyvision werd verwijderd door de firma G-H Entreprises uit Andenne, de vroegere firma Grenson die zelf ook zo'n tuigen fabriceerde, maar nu één van de drie erkende verwijderingsbedrijven is. Volgens Polyvision was dit bedrijf de goedkoopste, de andere twee bedrijven zouden het dubbele van het bedrag hebben gevraagd. Het lijkt er dus op dat deze twee firma's de markt willen verdelen en mogelijk zelfs kartel vormen. De Damse firma Heleblitz is daar in ieder geval niet vies van. In het verleden vervoerden ze vier jaar, zonder vergunning, de radioactieve tuigen en het FANC -Jan Michiels, adviseur van de gevallen directie- bestempelde dat als een pekelzonde. Het mag nog eens herhaald worden dat de auteur van dit artikel oorzaak was dat het FANC in 2003 door de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel werd veroordeeld en later de minister van Binnenlandse Zaken drie topambtenaren van het FANC de laan diende uit te sturen.

Het FANC hield malafide bedrijf de hand boven het hoofd.
Heleblitz vervoerde zonder vergunning en het FANC -Jan Michiels- zei dat de overtreding een pekelzonde was. Het FANC hield bijgevolg malafide bedrijven de hand boven het hoofd, Heleblitz was ook al invoerder van Helita radioactieve tuigen, Heleblitz onderschreef ook documenten dat de radioactieve opvanger die zij plaatsten voldeed aan de normen, dat is pure oplichting. 

                       Dit bedrijf werd door de politiek op een laffe
                       manier uitgeschakeld wegens " te professioneel "

Vergunde bedrijven.
Op de website van het FANC vinden we alweer anomalieën, de vergunde bedrijven zijn op twee verschillende links te vinden, op de éne komt de firma uit Andenne niet voor ! We contacteerden daarvoor Nadia VM van het FANC en die beweerde dat haar voorgangster Edith Goes -die met pensioen is- vóór haar vertrek e.e.a. nog geregeld had, toch is dat in de praktijk niet te zien. U vindt hieronder de linken. De Andense firma is dermate ontevreden over de gang van -oneerlijke- zaken dat ze wellicht haar activiteiten zal stop zetten. We konden achterhalen, dat Polyvision voor de klus aan G-H Entreprises 1.500 euro betaalde, bij Polyvision bevestigt men dat inderdaad en voegt eraan toe, dat de andere bedrijven dubbel zoveel rekenden. 

De momenteel erkende bedrijven.          
http://www.fanc.fgov.be/nl/page/radioactieve-bliksemafleiders-laat-ze-verwijderen-door-een-vakman/170.aspx#P_1599

Op deze link is het bedrijf uit Andenne niet te zien
http://www.fanc.fgov.be/nl/page/gespecialiseerde-verwijderingsbedrijven/378.aspx

Artikel n° : 4146
Geplaatst : 14:55 19/09/2011
Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 20 september 2011 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.