Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16936265





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Genk : Heisa rond hoofddoek het zoveelste bewijs van multicultureel failliet-Update3
08 maart 2011
Linkse en ultralinkse pers en de CGKR plegen omgekeerde discriminatie.

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 815.400
Genk / Lanaken 8 maart 2011.

--- Rechtzetting 08:20 30/03/11.
Niet de cafébazin maar een klant.
De cafébazin Daniëlla van café Meng laat weten, dat niet zij, maar een klant -Sonja- dat interview heeft gegeven en Daniëlla distantieert zich van wat Sonja daar eventueel werd gezegd. Het Vlaams Belang vergadert in café Meng wel één keer per maand, maar ook de N-VA komt hier zegt Daniëlla, wij moeten ook onze boterham verdienen. 
--- einde rechtzetting. 

--- Update 2 12:04 13/03/11.
De 7e Zeverende Dag.
Het onderwerp van de Hoofddoek in Genk mocht uiteraard in de zevende zeverende dag niet ontbreken, de presentatrice is Indra Dewitte en niemand minder da dan dochter van het Genkse PVDA+ gemeenteraadslid Harry De Witte, alias de Dokter van het -vreemd- Volk die ook een grote rol speelde in de vrijspraak van Sami Velioglou

--- Update 1 17:45 12/11/11

Manifestatie is gewoon belachelijk.

Politie in uniform en in burger massaal aanwezig.
Om twee uur hadden zich maximum honderd Moslima's aan het station van Genk verzameld, onderweg hebben zich nog een driehonderd manifestanten bij de eerste groep gevoegd, het werden er uiteindelijk ter hoogte van de Grotestraat hoogstens 450, zeker geen duizend zoals Radio2 fel overdreef.


Aan het station waren om 14u maximum honderd betogers aanwezig -en minstens 10 agenten in burger-.

Weinig positief commentaar van toeschouwers.
Een Genkenaar sprak ons aan dat we van de demonstratie beter geen foto's konden nemen, diverse anderen die langs het tracé stonden te kijken, hadden geen positief commentaar. Over de pers hadden sommigen ook commentaar, niet alles dat aan het licht zou moeten komen, komt ook aan het licht, de Genkenaren die niet rond de vingers van de politiek worden gedraaid, weten maar al te goed wat er in hun stad gebeurt. 

In de Stationstraat waren het er een tweehonderdtal. 

Burgemeester Dries.
De Genkse burgemeester was, als hoofd van de politie, aanwezig om over de veiligheid te waken zei Wim Dries tegen Vtm, er was niet alleen veel pers aanwezig, maar ook veel politie zowel in uniform evenals een twaalftal in burger, ook zij leggen altijd e.e.a. op beeld vast. Vandaag werd opnieuw bewezen dat Genk geen multicultureel voorbeeld is, maar een multicultureel failliet. Deze heisa is door de ultra linkse politiek van Genk, gesteund door de vakbond en wegens sympathie van de CGKR en de linkse pers, op het getouw gezet.
Niettegenstaande de organisatoren een vreedzame optocht willen, komt burgemeester Wim Dries zich bij de start ervan vergewissen dat alles goed verloopt. De actie gaat niet langs Hema, omdat -volgens Wim Dries aan Vtm- ook de organisatoren het zelf niet nodig vonden. De optocht had tot doel om, naar aanleiding van het ontslag bij Hema door het niet verlengen van het contract, een signaal te geven. Volgens Wim Dries zouden er op het stadsplein, waar het EVAnement -een vrouwenevenement voor Limburg- loopt, heel veel bezoekers aanwezig zijn en het lijkt hem moeilijk om de protestmars en het EVAnement te combineren. De afspraak met de organisatoren werd dan ook gemaakt om Hema niet aan te doen. De burgemeester neemt geen standpunt in omdat hij vindt dat hij als burgemeester een stukje neutraal moet zijn binnen zijn bevolking, Dries spreekt zich ook niet uit over grote politieke statements rond dit thema, Genk is een multiculturele stad en hij wil daar, beseffende dat daar moeilijkheden rond zijn en om de Genkse samenleving een toekomst te bieden, dag en nacht aan werken, daarvoor wil hij graag in dialoog met iedereen die daarover in alle neutraliteit wil communiceren. Vandaag is hij hier als hoofd van de politie -die massaal aanwezig is, red- en in functie van de openbare orde en hij denk dat een burgemeester dat mag, zei Wim Dries aan Vtm.


Wim Dries mag ook eens met een ander medium praten waarvoor stad Genk geen hopen geld op tafel legt, Concentra en TV Limburg vangen meer dan een half miljoen eruo van stad Genk. 

Geen ander protest.
De protestmars verliep behalve het scanderen van slogans rustig, de politie was immers massaal aanwezig, vooral wanneer de protestmars die op dat moment tot 450 deelnemers was uitgegroeid en vlak vóór het café aan de Grotestraat waar Vlaams Belang aanhangers komen, even halt hield, daagde de politie op en werd er door agenten in burger ook gefilmd.

Aan dit cafe aan de Grotestraat werd even halt gehouden, de cafébazin mocht het even aan bepaalde pers uitleggen, maar of het wordt uitgezonden valt te betwijfelen, de Genkse politiek kan kritiek niet waarderen.

Lage "Prestie"?.
Een van de grote problemen met de werkgelegenheid van de allochtonen is niet de hoofddoek, maar de taal die ze onvoldoende beheersen, dat bewijst dit protestbord nog maar eens, "Prestie" slaat nergens op. Als deze dame op haar prestatie moet beoordeeld worden, dan heeft ze zeer waarschijnlijk óók geen werk, hoofddoek is ook al fout geschreven. In de assisenzaak Velioglou kon de verdachte niet aan de leugendedector wegens "onvoldoende Nederlands", wanneer we dan weten dat de man meer dan vijftig jaar is en in Genk school heeft gelopen, dan moeten we daar niets meer aan toevoegen.

Gebuisd voor Nederlands.


--- einde update 1  

--- Wijziging 08:15 09/03/11

Wie over de multiculturele maatstaf die Genk hanteert, met kennis van zaken wil spreken, moet maar eens in  Genk komen wonen en de situatie op de voet volgen, dat is wat deze redactie van oktober 2010 tot januari 2011 heeft gedaan en nog doet.

Opgepast voor de CGKR.


De Ultralinkse CGKR voert een omgekeerd discriminatiebeleid en laat zich maar al te graag door de Vrt voor de kar spannen. Wie in Genk niet in de CD&V kar plaats neemt wordt gediscrimineerd, voor de CGKR is het dan plotseling geen discriminatie, maar uitsluiting, wat is het verschil? De Schepen van Sociale Zaken Geert Swartenbroekx doet zijn mond tegen Morsum Magnificat niet open en, alhoewel we daar niet wakker van liggen, zit die man 
daar niet op zijn plaats. 

Stad Genk.
In januari 2011 werd de 65.000 ste Genkenaar geboren, dat zal weer gevierd worden. Niettegenstaande Genk
zich de allures van een stad aanmeet, is ze slechts een vereniging van Mijndorpen waar de Fraters van Tilburg nog onderricht hebben gegeven maar die, wegens onvoldoende kennis van het Frans, door de overwegend Franstalige directeurs van het domein André Dumont de laan werden uitgestuurd, die mentaliteit heerst in Genk vandaag de dag nog steeds, niet vanwege de problemen met het Frans, maar vanwege andere keuzes dan de CD&V.

Niet geďnteresseerd.
We hebben het al meerdere keren aangebracht; De allochtonen zien we in ziekenhuizen, bij het OCMW, bij de 
sociale woningbouwmaatschappijen en bij de Sint Vincentius a Paulo vereniging maar quasi nooit bij evenementen van de stad Genk, het veelvuldig bewijsmateriaal daarvan is in ons bezit. Genk gaat ondermeer met haar project De Genks, plat op de buik om voor allochtonen de rode loper uit te rollen, maar het helpt niet, Genk wil nog altijd niet snappen dat de allochtonen hun eigen kringen, winkels en wijken hebben, ga kijken naar de Stalenstraat waar een invloedrijk zakenman zegt "ik maak van de Stalenstraat een Turkse straat", het is al bijna zover. De allochtonen zijn niet geďnteresseerd in Genk.

Criminaliteit.
Het is zeer vreemd dat, nu de wijkagent van de André Dumontlaan een paar maanden ziek-?- is, een collega de
hete kolen uit het vuur mag gaan halen en de rotzooi aan André Dumont, 24 mag laten opruimen. Toevallig is een Turks eetcafé al enkele weken dicht en gaat het die zaak plotseling niet meer voor de wind. Er is in Genk veel criminaliteit, wapenhandel, drugs, autozwendel, maar dat mag allemaal niet naar buiten komen. Momenteel is er weer iets rond auto's dat broeit, maar om het onderzoek niet in de weg te staan, gaan we hier geen enkel detail prijsgeven. Veel Genkenaars hebben schrik, écht schrik van criminelen die in de buurt van alles en nog wat uitspoken dat het daglicht niet mag zien, de politie mag soms niet optreden, in andere gevallen sluit de politie de  ogen, of ergo speelt zelf mee.

Turkse burgemeester.
Wie meer wil weten mag Morsum Magnificat altijd contacteren we zullen aangeven waar de plaatsen zijn waar Genkenaren liever niet toeven, Genk wordt een stilaan Turks / Marokkaanse stad, alleen een Turkse burgemeester ontbreekt nog. Als er klachten zijn van klanten over de hoofddoeken, dan heeft dat daar alles mee te maken, veel Genkenaars zijn het pamperen van de allochtonen beu.

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©
Eén jaar fulltime ervaring in Genk

Laatste update ( 01 januari 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.