Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927480





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Marino Keulen geeft rondleiding in het Vlaams Parlement.
06 maart 2011
Gaat de Volksvertegenwoordiger de werking van "Parler et mentir" toelichten?

Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 814.900
Lanaken 6 maart 2011.

Marino Keulen -Open Vld- is in Lanaken voorzitter van de gemeenteraad, politici hebben zowat overal de faciliteit om via één of ander gemeentelijk orgaan of infoblad -dat door de gemeenschap wordt betaald-, voor zichzelf publiciteit te maken.

Marino Keulen .


Toen Morsum Magnificat na de voorstelling van het rapport Vlaamse Wooninspectie 2006 aan Marino Keulen ernstige vragen stelde, zei de minister dat het "cafépraat" was, Morsum Magnificat repliceerde dat de carriëre van een politicus vaak aan de toog begint .. zie Morsum Magnificat 158 p.11-12-13

Parler et Mentir.
Over de betekenis van "Parlement" wordt -niet geheel onterecht- wel eens de draak gestoken, het zou de afkorting zijn van "Parler et  Mentir" -spreken en liegen- wat voor politici schering en inslag is.  In het gemeentelijk infoblad van Lanaken van maart 2011 lezen we op bladzijde 10 "Het Willemsfonds Lanaken bezoekt Brussel", tot zover geen probleem. Maar hoe het verder gaat, is pure partijpolitieke propaganda op kosten van de burger : "Vlaams Volksvertegenwoordiger Marino Keulen geeft op zaterdag 9 april 2011 een rondleiding in het Vlaams Parlement, waar hij de werking en de rol ervan uitgebreid toelicht, er zal ook gewezen worden op de merkwaardige architectuur" -dat staat wellicht in verband met de wijze waarop daar gesproken en gelogen wordt, red.-.

Naar de Marollen.
Het gezelschap vertrekt 's morgens om 08:41u met de trein vanuit Genk om 's avonds rond 18:30u terug te zijn, Wat Marino Keulen bezielt om ook naar de Marollen te trekken weten we niet. We proberen de timing van deze uitstap even samen te stellen.
- Heenreis met de trein vertrekkende uit Genk om 08:41u, ze komen dan om 10:20u in Brussel Centraal aan, vandaar dient de sterk in hoogte stijgende Koloniënstraat genomen te worden, wat zeker 20 minuten stappen vergt tot aan de Leuvenseweg waar het Vlaams Parlement gevestigd is.
- Om het Vlaams Parlement te bekijken, moet men minstens anderhalf uur rekenen, dat brengt de timing rond half een.
- Dan komt er een lunch. Daarover wordt met geen woord gerept, ook niet waar die lunch moet plaatsvinden of wat er gegeten wordt, alleen dat de lunch niet in de prijs van de uitstap is begrepen.
- Laten we dan aannemen dat het half twee is, dan moet het gezelschap naar de Marollen, met de Metro is dat een kwartier en te voet 2 kilometer stappen. Het is triest dat Marino Keulen niet meer preciseert, we zijn dan ook benieuwd om te weten hoeveel personen zich gaan inschrijven.

Fysiek.
De deelnemers dienen rekening te houden dat zij naast de financiële -15 € zonder lunch- ook fysieke inspanningen zullen moeten leveren. Vanaf Brussel Centraal te voet naar het Vlaams Parlement is al vermoeiend, vervolgens rondslenteren in het Vlaams Parlement, tenslotte naar de Marollen, dat alles vraagt veel van de fysiek.
- Om 16:40u vertrekt de trein richting Genk waar ze om 18:19u arriveren. We zijn ervan overtuigd dat de deelnemers 's avonds goed zullen slapen.

Meer informatie en inschrijvingen bij Evaliene Geenard via telefoon 089 76 91 13 of via

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©

Laatste update ( 16 augustus 2012 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.