Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925654





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Wonen Vlaanderen interpreteert het bestuursdecreet verkeerd-Update1
04 juni 2022
Jurist Jo Goossens door de beroepsinstantie teruggefloten. 

Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 12.112.500
Brussel 1 juni 22 

Coverfoto : Twee tellers elektriciteit, de huurder sluit het contract af .... Wonen Vlaanderen staat er bij en kijkt er naar ...

Update 1.

Hier gaat het over maatschappelijke relevantie dat steeds actueel is : Wonen! We gaan er na ons eerder artikel van 13 april 2022 mee verder. Het is ongelooflijk dat het pand over een conformiteitsattest beschikt, dat bewijs werd door SVK Meetjesland geleverd, echter het technisch verslag waarop zo'n conformiteitsattest is gebaseerd ontbreekt en weigert Wonen Vlaanderen af te leveren, wat hebben ze te verbergen? Er werd daarom op 28 april 2022 beroep aangetekend bij de DKB, óók dit is maatschappelijk belangrijke relevante informatie, het "volk" moet veel assertiever worden en op die manier het misbruik van verhuurders en SVK's in te perken.

Ook Fluvius reageert niet en voert obstructie. 
Op de vragen die aan DNB Fluvius over de dubbele meter op 8 april 2022 werden gesteld, komt geen reactie, ondertussen werd de Vlaamse Regulator voor de Elektriciteit en Gasmarkt -VREG- daarover gevat. Volgens de klassieke pers is de VREG een waakhond, maar deze redactie is het met die zienswijze niet eens, de VREG sluit de ogen voor veel zaken waarvoor ze zou moeten optreden. We gaan het tot op het bot uitspitten, we zijn de gazet niet en kunnen als ervaringsdeskundigen met een degelijke technische kennis zelf oordelen. 

-- einde update 1
9:20 6/06/2022 

Moeten we het nogmaals herhalen dat deze redactie tot groot ongenoegen van politici, makelaars en verhuurders al vijftien jaar onderzoek voert naar de kwaliteit van de te huur aangeboden panden. Het resultaat is schrijnend en wie denkt dat het onder de huidige minister van Wonen, Matthias Diependaele beter is geworden, is een naïeveling. Het gaat na het weinig benijdenswaardig kunst en vliegwerk van Liesbeth Homans met de nieuwe huurwet en het vervolg met Diependaele met de toepassing ervan, van kwaad naar erger. In Aalter werd door SVK Meetjesland een pand te huur aangeboden dat voor de elektriciteit twee tellers heeft - foto -. Het contract elektriciteit moet door de huurder worden afgesloten en de verhuurder rekent zijn verbruik één keer per jaar met de huurder af! Daarbuiten zijn er aan het pand een hoop gebreken en toch is er een conformiteitsattest, één en ander klopt niet. 

Bestuursdecreet niet begrepen.
Burgers, ook journalisten en iedereen kan via het Bestuursdecreet van 7 december 2018 - titel II, hoofdstuk3,afdeling 6- bestuursdocumenten opvragen, op die manier kunnen de besturen toch wat gecontroleerd worden. Eén van de artikels is, dat de aanvrager geen reden moet opgeven waarom hij / zij zo' bestuursdocument opvraagt. Het is heel duidelijk bepaald in artikel II, 40.§ 3 dat de aanvrager geen belang hoeft aan te tonen, maar de jurist van Wonen Vlaanderen, Jo Goossens heeft dat nog altijd niet begrepen. Na beroep bij het Departement Kanselarij & Buitenlandse Zaken -DKB- heeft de beroepsinstantie dat met een vijf pagina's tellende motivatie aan de jurist van Wonen Vlaanderen duidelijk gemaakt.    
 
Meer volgt asap nog, onze activiteit wordt door gezondheidsproblemen gehinderd. 

Artikel n°: 06-22-8422
Geplaatst: 14:25 4/06/2022

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur verantwoordelijke uitgever
Laatste update ( 06 juni 2022 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.