Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925692





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tienen werft wooncontroleurs aan.
11 december 2021
Worden die ambtenaren "gecertificeerd" of met weinig kennis op pad gestuurd?
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.187.700
Tienen 11 december 2021 

Morsum Magnificat naar meer dan 300.000 paginabezoekers in december 2021

In haar recente gemeentegazet 343 plaatst Tienen een advertentie waarbij halftijdse wooncontroleurs tegen een aantrekkelijk loon worden aangetrokken " Vacature medewerker woonkwaliteit ", dat klinkt allemaal zeer mooi, maar wat er allemaal schuil gaat achter zo'n job is vaak heel wat minder, dat heeft deze redactie als ervaringsdeskundigen aan de hand van een woningcontrole van 09 augustus 2021 uitgevoerd door Tiense IGS ambtenaren kunnen beoordelen. We hebben mede document J21122093 alvast wat bijkomende uitleg aan stad Tienen gevraagd. 

Werken met gecertificeerde woningcontroleurs een Utopie?
Het is een feit, dat er al jaren grote problemen zijn met de competentie van de woningcontroleurs die kennis uit een geïllustreerd document kunnen opdoen, maar de kennis helaas niet moeten bewijzen !! Het Steunpunt Wonen heeft met belastinggeld de zoveelste weliswaar gewaardeerde studie opgemaakt " Werken met gecertificeerde woningcontroleurs ", maar die "gecertificeerde "controleurs zijn er helaas nog steeds niet! Woningcontroleurs worden met een minimum aan kennis op pad gestuurd en mogen op de koop toe ook nog hun eigen zienswijze in strafpunten omzetten! Daarvoor werd een geding op het getouw gezet bij de Raad van State die na de debatten de zaak in beraad houdt.

Kennis.
Op pagina 20 en 21 / 120 van het rapport van Steunpunt Wonen wordt een en ander uit de doeken gedaan hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Na de woningcontrole aan de Oplintersesteenweg van 09 augustus 2021 werd prompt beroep aangetekend bij minister Diependaele die nu in beroep de controle op 15 december laat over doen. 

Eigen technische regeltjes - bij gebrek aan kennis?-  niet respecteren.
In het Ministerieel Besluit van 26 november 2020 is er in het "technisch handboek" voor woningcontroleurs onder artikel 21 § 2 over de gebreken die elektrocutiegevaar inhouden onder :
1° elektrocutiegevaar door het ontbreken van bescherming tegen rechtstreekse aanraking, zoals " :
 - a) schakelaars, laagspanningsborden en contactdozen waar rechtstreekse aanraking ONDER SPANNING mogelijk is;
 - b) messchakelaars;
 - c) niet afgeschermde draden ONDER SPANNING ;
2° elektrocutiegevaar door het ontbrekend van bescherming tegen onrechtstreekse aanraking zoals ;
 - a) aardingsinstallatie ontbreekt geheel ;
 - b) aardingsinstallatie ontbreekt gedeeltelijk en op dit deel van de installatie zijn toestellen van klasse 1 aangesloten;
Voor de woningcontrole van 09 augustus heeft de woningcontroleur een opmerking in Categorie II toegekend voor twee VOB draden waarop GEEN SPANNING aanwezig was of wegens defect van die kring aanwezig kan zijn ! Die fout van de woningcontroleur zou aanleiding kunnen zijn van een ongeschikt verklaring van het appartement! 
Dat er geen aarding aanwezig was heeft de woningcontroleur evenmin gecontroleerd! De woningcontrole heeft amper een uurtje geduurd, verschillende gebreken werden dus niet genoteerd!

Deze VOB draden waren niet onder spanning omdat het lichtpunt door gepruts van de eigenaar defect is! Aan de woningcontroleur werd dat gemeld, maar deze negeerde die informatie die gemakkelijk gecontroleerd kon worden. Er zijn ook geen blanke delen.   

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient meer steun. 

Artikel: 12-21-8248
Geplaatst: 12:43 11/12/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur - verantwoordelijke uitgever.
Laatste update ( 12 december 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.