Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926647





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Raad van State buigt zich over werkwijze van woningcontroleurs Wonen Vlaanderen.
10 december 2021
Woningcontroleurs passen eigen regeltjes over elektriciteit toe met de natte vinger.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.176.500
Brussel 10 december 2021 

In het beroep tegen de vernietiging van het MB van 5 juni 2019 van minister Diependaele, hield de Raad van State vandaag een zitting waarbij de standpunten van de Vlaamse Regering - met advocaat -en de aanleggende partij - zonder advocaat - werden uiteengezet en beide partijen het woord kregen. De essentie van de zaak gaat erover dat woningcontroleurs hun laars mogen lappen aan de regels van het Algemeen Reglement Elektrische Installaties -AREI-, erger, de bevindingen van ter zake erkende organismen negeren en met eigen interpretatie de staat van een elektrische installatie beoordelen.

Vals gevoel van veiligheid.
Het verzoek tot vernietiging van het MB werd ingediend voor het pand dat onderwerp was van een controle, pand dat ondertussen verlaten werd. Omdat ze in feite geen poot heeft om op te staan, wil de Vlaamse Regering het probleem plaatsgebonden zien echter, het is een algemeen probleem en bovendien van openbare orde, dat werd vandaag ook aan de Raadsheren en de Auditeur van de Raad van State heel duidelijk gemaakt, ook dat de wijze waarop de controleurs van Wonen Vlaanderen, door een summiere meting, hun fiat geven voor de aarding, geeft zonder meer een vals gevoel van veiligheid. 

Catex.
Bij vele elektrische installaties zijn er problemen met aardingen, vooral de spreidingsweerstand die te hoog is en dat is nefast voor de veiligheid omdat de differentieel bij een aanraking van de spanning niet werkt. Dat aan de aardpen een beschermingsgeleider is verbonden is één zaak, maar dat die geleider aan de aarding is aangesloten is een tweede belangrijk vereiste. Controleurs, en erger, inspecteurs die de bevoegdheid van officier van gerechtelijke politie hebben, controleren met een Catex -foto-, of die beschermingsgeleider aanwezig is, dan brand het groene lampje.  Echter wanneer de spreidingsweerstand van de aarding -te- hoog is, dan vermindert weliswaar de lichtsterkte van die groene led enigszins, maar in een vertrek met normaal licht, valt het niet op dat de weerstand veel te hoog en dus gevaarlijk is. 

Het groene ledje blijft ook met een barslechte aarding branden, woningcontroleurs zien dus niet als de aarding niet ok is!. Wat met de aarding aan de verborgen - achter kast, etc- stopcontacten?

Professor bevestigt.
De bekende Gentse Professor van UGent, Luc Dupré, heeft daarover met de Catex proeven uitgevoerd en komt tot dezelfde conclusie als deze redactie, maar geeft de meetresultaten: ".... zelfs met een weerstandwaarde van 1,2 Mega Ohm tussen de aardingspin en het extern stopcontact en de aardingspin van het stopcontact van het gebouw blijft het led lichtje lichtjes branden ...."! Tot twee maal toe heeft deze redactie met een beschuldiging van sabotage door onkundige advocaten -lees beroepsleugenaars- als gevolg, het bewijs geleverd dat Wonen Vlaanderen moet afstappen van die praktijken waardoor het volk een vals gevoel van veiligheid krijgt. Dat bewijs werd geleverd in MM-292-02 en een tweede keer bij een woningcontrole van 09 augustus 2021 in Tienen, feit dat ook bij de Raad van State werd gevoegd.  

Meer volgt asap , we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient dan ook meer steun. 

Artikel: 12-21-8246
Geplaatst: 17:59 9/12/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 11 december 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.