Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925694





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Sint-Joris-Winge: Gevaar na melding in laagspanningsnet geweken-MM-314-02
09 december 2021
Tiensesteenweg wacht op heraanleg van de N223 tot in Binkom. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 10.319.900
Sint-Joris-Winge 09 december 2021 


-- Update 1
Opnieuw takken.
Nog geen twee weken na de interventie van de brandweer en Fluvius System Operator cvba, hangt er nu nagenoeg op dezelfde plaats, een dikke tak op de laagspanningsbundel -foto- Opnieuw moet deze redactie aan de bel trekken, de PZ Hageland en de DNB op de hoogte brengen, het is duidelijk dat het elektrische net op die plaats ondergronds moet komen.

Agentschap Wegen en Verkeer -AWV-.
Op 9 december hebben wij aan Anton De Coster, woordvoerder van AWV, uitleg gevraagd over het project dat op stapel staat, namelijk dat de N223 vanaf het Gouden Kruispunt tot in het centrum van Binkom wordt aangepakt. Volgens Rudy Beeken, de niet onbesproken burgemeester van Tielt-Winge, is er onenigheid over de straatverlichting die bij de vernieuwing van de weg door AWV, niet zou teruggeplaatst worden. Woordvoerder Anton De Coster bevestigt dat het project op stapel staat en -hopelijk, red- in 2022 na een project- en startnota concreter wordt, het ondergronds brengen van het net, de fietspaden en de verlichting zitten in het project dat momenteel bij een studiebureau op tafel ligt.
 
Gevaarlijk.
Het luchtnet langs de Tiensesteenweg hangt er maar triestig bij, op sommige plaatsen veel te laag boven het wegdek, schade door de bomen zit er duidelijk in. Het "volk" beseft niet hoe risicovol dergelijke situatie is, vooral wanneer de nulleider -neuter- zou breken kunnen de gevolgen voor de abonnees die er op aangesloten zijn, catastrofaal zijn. Dat was onder meer het geval op 22 februari 1993 waar door een onderbreking van zo'n nulleider schade was in 70 woningen! Het was op 24 februari 1993 te lezen in de gazet 

KBC bijna 10 jaar later !!

Afschuiven.
Als er iets gebeurt dan doet de DNB het af als een "spijtig toeval" en de verzekeraar, in casu KBC, kan proberen om voor hun cliënt de brokken te lijmen wat hier zelfs niet gelukt is! Gedupeerde IJsschol deed diens beklag tijdens de VTM-uitzending georganiseerd door deze redactie, u kan dat op deze link nog bekijken.

Opnieuw op nagenoeg dezelfde plaats. Is het nu enkel deze redactie die de vinger aan de pols houdt ?  

-- Einde update 1
12:23 23/12/2021

Dat niemand heeft opgemerkt dat aan de Tiensesteenweg -N223- in Sint-Joris-Winge, ter hoogte van huisnummer 70, een redelijke dikke boom tegen het bovengrondse laagspanningsnet was gevallen -foto inzet-,  verbaast deze redactie al heel lang niet meer. Rond de middag stuurden we, zoals dat betaamt, een mail met foto naar Fluvius en, omdat de persoon van Fluvius in meeting was, ook naar de PZ Hageland die het Agentschap Wegen en Verkeer verwittigde en AWV wellicht de brandweer.

Dat niemand behalve Morsum Magnificat dit ziet geeft een idee over hoe onze maatschappij in negatieve zin evolueert.

Zeker gevaarlijk.

Gevaar snel weggenomen.
Hoe dan ook, is zowel Fluvius als de brandweer snel ter plaatse gekomen om de boom te verwijderen en om half vier was de klus geklaard. Maar daarmee is de kous wat de gevaren voor dat stuk luchtnet betreft nog niet af, we komen daar asap over de geplande werken door AWV op terug. 

Meer volgt asap , we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit, Morsum Magnificat is exclusief en verdient meer steun. 

Artikel: 12-21-8245
Geplaatst: 17:59 9/12/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 24 december 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.