Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925703





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Fluvius : Affiches voor vervanging digitale meters ongepast geplaatst of misbruikt-Update1
12 oktober 2021
Bij onderbreking van de spanning moet de DNB het Energiedecreet respecteren.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.725.500
Tienen 12 oktober 2021.

-- Update 1
Werken verplaatst.
Ondertussen hebben we zaak kunnen uitklaren, de werken gaan morgen 13 oktober 2021 vanaf 07u., alvast niet door, ze zijn naar dinsdag 02 november 2021 verplaatst. Ondertussen zet deze redactie haar onderzoek naar de problemen en ongevallen met de installatie van slimme meters verder, ook bij VTM blijkt er interesse voor dit onderwerp. Voor wat het in dienst houden van een niet conforme elektrische installatie betreft, worden er nog stappen ondernomen.

Plakband.
De amateuristische manier waarop de affiche werd aangebracht is het werk van de aannemer APK, dat verwonderd deze redactie niet. We kennen APK nog van het ongeval in Laakdal waar Walter D, door een loshangende kabel werd onthoofd, APK lag daarvan feitelijk aan de basis, maar het juridisch apparaat in Turnhout heeft de schuldigen de hand boven het hoofd gehouden. 

-- einde update 1
16:38 12/10/2021

Maandagnamiddag 11 oktober 2021 wordt er rond vijf uur een pamflet met rode kleefband op een amateuristische manier tegen de voordeur geplakt, op dat moment blijkt ook de verhuurder rond het pand te sluipen. Bij nader toezicht blijkt het om een affiche van Fluvius te gaan waarop met een stift is genoteerd dat er op 13 oktober 2021 tussen 7 en 16u een vervanging van digitale meters van gas en elektriciteit gaat plaats vinden. 

Onwettig.
Meteen werd Fluvius via haar infolijn duidelijk gemaakt, dat primo; deze amateuristische wijze van affiches zomaar tegen de deur te plakken op zichzelf al strafbaar is, maar extra vragen oproept door die affiche met rode kleefband tegen de deur te plakken. Bovendien moet de DNB de betreffende klant minstens 5 dagen op voorhand verwittigen, daarbuiten dient de DNB wanneer de spanningsonderbreking langer dan vier uur duurt aan de klant een vergoeding betalen.

Op deze wijze worden bewoners 2 dagen voordien van de plaatsing van een nieuwe meter verwittigd !!   

Onverantwoord.
Fluvius wordt ook geïnformeerd dat de betreffende elektrische installatie - en ook die van de andere appartementen - niet voldoet aan de wettelijke voorschriften, de betreffende installatie op 10 september 2021 met 11 opmerkingen en 2 nota's werd bedacht en in feite niet in dienst zou mogen blijven, Fluvius kan bij het plaatsen van een nieuwe meter de niet conforme installatie niet in dienst houden. Ook de burgemeester van Tienen werd eerder reeds voor haar verantwoordelijkheid gesteld. 

De DNB, hier Fluvius moet minstens 5 dagen op voorhand verwittigen en geen 2 zoals dat hier wordt aangegeven. 

We wachten op een reactie van Fluvius.

Meer volgt asap, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit. 

Artikel: 10-21-8174
Geplaatst: 9:08 12/10/2021

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 13 oktober 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.