Vlaamse dienst Dierenwelzijn lanceert campagne "Asiel? Ah ja!"
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.677.300 Brussel 04 oktober 2021
Vandaag is het Werelddierendag, voor het Vlaamse Departement Omgeving de uitgelezen dag om haar nieuwe campagne "Asiel? Ah ja!" te lanceren. Of je nu een kat, hond, konijn, knaagdier, reptiel of hangbuikzwijntje in huis wilt halen, dan is het dierenasiel daarvoor de aangewezen plaats.
Belangrijke rol. De campagne werpt een blik op de Vlaamse asielen, hun expertise en hun rijk aanbod. Men leert de gedreven medewerkers kennen en ziet dat een asiel meer is dan opvang alleen. Het asiel is ook een plek waar kandidaat-kopers terechtkunnen om kennis te maken met hun toekomstig huisdier of wanneer het echt niet anders kan, hun huisdier op een verantwoorde manier kunnen achterlaten ter adoptie. Met verschillende mini-docu’s en bijhorende teasers -waarin de dieren een echte stem krijgen, ’t is te zeggen ook een beetje die van Dirk Denoyelle- wordt aangetoond hoe en waarom de asielen vandaag een belangrijke rol vervullen.
Eérst goed nadenken. Meestal komen huisdieren in een asiel terecht door veranderende omstandigheden in het leven van zijn of haar baasje. Tijdsgebrek, een verhuis, een overlijden,… En ja, soms ook omdat men vooraf te weinig heeft nagedacht over wat het eigenlijk betekent, een dier in huis te hebben. Een huisdier betekent méér dan eten geven, het dier vraagt ook aandacht, verzorging en vooral veel vriendschap. Mensen nemen een jong dier in huis -hoe jonger, hoe liever- want dat is zó schattig, maar..... kleine dieren worden ook groot en dan gebeurt het regelmatig dat het dier weg moet. Gelukkig is er dan het dierenasiel dat deze dieren met grote deskundigheid opvangt en voor een nieuwe thuis zorgt.
Elke Vleugels, beleidsmedewerker Dierenwelzijn: “Bij het asiel ben je aan het juiste adres voor goed advies, wat heel belangrijk is. Medewerkers leren je alles over de impact die een huisdier op je dagelijks leven heeft. Iedere dag een wandeling, verzorging, af en toe naar de dierenarts, de stal uitmesten,… Er komt immers meer bij kijken dan je denkt. Eenmaal de knoop doorgehakt, vertellen ze je graag hoe je je nieuwe huisgenoot het best verzorgt, welke noden het heeft, enz. Zo blijft iedereen gelukkig.”
Bron: Departement Omgeving Bewerking: jvds
Artikel: 10-21-8166 Geplaatst: 17:57 04/10/2021
|