Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925705





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tienen: Verhuurder acht huurder aansprakelijk voor werken van aannemer Telenet-MM-311-06
26 september 2021
Telenet vervangt op 1 oktober kabel na klacht van abonnee bij de Ombudsman. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat: 9.632.000
Tienen 26 september 2021


NVDR.
Dit is -ook al is de redactie betrokken partij- een maatschappelijk relevante materie, tevens is ook de veiligheid van personen en goederen bij vele niet conforme huurpanden in het gedrang. Morsum Magnificat voert al meer dan vijf jaar onderzoek naar de kwaliteit van aangeboden huurpanden en was al diverse keren het slachtoffer! Het is een grondwettelijk recht om in het kader van het algemeen belang daarover te publiceren. Wie van de bewezen knowhow van de hoofdredacteur in het kader van het algemeen belang en de veiligheid van goederen en personen geen gebruik wenst te maken, zal deze knowhow tegen hen gebruikt zien worden. Morsum Magnificat zal nooit aan haar recht op vrije meningsuiting verzaken.   
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur.

De wijze waarop verhuurders denken hun huurders als een slaaf te kunnen behandelen, is ook in Tienen een feit, niet toevallig is de burgemeester ook een tsjeef! Het lokaal bestuur heeft die verhuurder geen strobreed in de weg gelegd voor de twee illegaal gebouwde appartementen tussen het gelijkvloers en de kelders, er werd een belachelijk bedrag van enkele duizenden Belgische franken als dubbele bouwtaks gevraagd maar de handhaving, die binnen bereik lag, hebben ze niet toegepast. Het moet nu ook blijken dat de appartementen in de patrimoniumdocumentatie -Kadaster- werden opgenomen, daarover later meer.  

Conceptiefout.
Het kabel-tv net werd door de bemoeienissen en de geldzucht van de politiek ook in Tienen op diverse plaatsen ondermaats aangelegd, dat is ook het geval met de gebruikte ondergrondse RG11 kabel naar de abonnee aftakdoos van het pand aan de Oplintersesteenweg 217A, dat is een conceptiefout. Gevolg daarvan is dat die kabel defect is waardoor er al aan de abonnee aftakdoos in de technische ruimte te weinig signaal toekomt. Dat is door 3 verschillende technici van Telenet vastgesteld maar de verhuurder, een simpele metselaar, is van oordeel dat de huurder overdrijft en omdat andere huurders zich niet beklagen. Van één huurder weten we dat deze niet bij Telenet maar bij een andere operator klant is.

Huurder verantwoordelijk!
De verhuurder stuurt de huurder op 1 juli 2021 een e-mail met volgende inhoud:  " ... Als er opbreekwerken moeten gebeuren van de klinkers op de parking van de frituur en dit schade gaat veroorzaken qua verzakkingen of dergelijke zal U verantwoordelijk zijn, omdat U de opdrachtgever zijt van deze werken ...", einde citaat. Lezers moeten weten dat de verhuurder een aannemer van de 2e generatie op rust is die er fier op is dat zijn zoon als 3e generatie de zaak verderzet. De verhuurder is volgens derden meer met vakantie dan thuis, daar moeten veel vragen over gesteld worden. Zelfstandigen die op een eerlijke manier gewerkt hebben, kunnen nooit zoveel achter de hand hebben om drie/vierden van een jaar naar het buitenland op vakantie te trekken, "A" kan dat wel! Een huurder verantwoordelijk achten voor werken die een aannemer van Telenet uitvoert, zegt heel veel over hem. 

Eerdere artikels over dit onderwerp.

Meer volgt nog, we zijn de gazet niet, we werven geen abonnees, we worden niet financieel gesteund en politici maken bij Morsum Magnificat de dienst niét uit. 

Artikel: 09-21-8157
Geplaatst: 20:27 26/09/2021
Laatste update ( 29 september 2021 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.