Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16929147





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Begijnendijk: Vijf spoorwegovergangen meer dan een uur geblokkeerd.
15 april 2020
Rist automobilisten negeert de neergelaten slagbomen en rode lichten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 5.628.900
Begijnendijk 15 april 2020. 

Dinsdagavond 14 april is er iets na acht uur 's avonds op de spoorlijn Aarschot richting Antwerpen, een goederentrein stil komen te staan wegens een door Infrabel niet nader omschreven defect, dat werd door Thomas Baeken nog dinsdagavond aan deze redactie bevestigd. Door de stilstand wegens defect van die éne goederentrein geraakt ook een tweede niet verder en kwam ook die tot stilstand. 

Vijf overwegen.

Er zijn in het spoorwegnet sensoren ingebouwd die, als er een trein in aantocht is, de slagbomen doen sluiten, spoorwegverkeer over één spoor is, mede het respecteren van een veiligheidsprocedure, mogelijk maar het verloopt omslachtiger, dus trager, op het nevenliggend spoor was er nog altijd verkeer mogelijk.

Automobilisten negeren rood licht.

Ondanks dat de slagbomen gesloten waren, het belsignaal en de rode lichten werkten, reden automobilisten met de stilstaande trein op minder dan honderd meter in zicht, met alle risico's van dien, toch de gesloten spoorweg over -foto inzet-. Aangezien spoorwegverkeer op het tweede spoor mogelijk bleef, een onverantwoord risico. Anderzijds is het begrijpelijk dat wanneer er op dat moment maar liefst vijf overwegen gesloten waren, sommigen het toch riskeren om met alle mogelijke gevolgen van dien, over te steken. Op 9 oktober 2017 was er aan die overweg ook al een dodelijke aanrijding tussen een trein en een terreinwagen.    

Automobilisten negeerden massaal de gesloten slagbomen.

Geen politie.

Het moet blijken dat de politie van de PZ BRT -Begijnendijk / Rotselaar / Tremelo- niet ter plaatse is geweest, de burgemeester van Begijnendijk was niet bereikbaar, we hebben een bericht ingesproken op diens gsm.

NVDR.
Wie in het kader van het algemeen belang, de veiligheid van personen en goederen geen gebruik wenst te maken van onze meermaals bewezen knowhow, zal Morsum Magnificat diezelfde knowhow in hetzelfde kader tegen hen gebruiken.

Artikel n°: 04-20-7635
Geplaatst: 15:22 15/04/2020

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur
Laatste update ( 15 april 2020 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.