Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16925959





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tielt-Winge : Fietscafé Sint-Anneke verstoort weer nachtrust van buren.
13 oktober 2018
Burgemeester Rudi Beeken houdt milieumisdrijven in stand. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 4.392.800
Tielt-Winge 13 oktober 2018.

Het noemt zich fietscafé maar het is in feite een gelegenheidscafé geworden, fietsers, in de werkelijke zin van het woord, komen er amper. De statutaire zaakvoerder diende onlangs klacht in tegen deze redactie, onder meer wegens broodroof! Als iemand op Sint Anneke broodroof pleegt, dan zal het de statutaire zaakvoerder Göran zelf zijn. De voorbije nacht was er in de hele buurt weer geluidsoverlast, binnenshuis aan de overkant van de straat werden richtwaarden tot 75 dBA gemeten en dat om half drie 's nachts. De honderden sigaren- en sigarettenpeuken die vanaf het terras op de straat worden gegooid blijven, de acties van OVAM ten spijt, toenemen. Dat zijn milieumisdrijven die de burgemeester van Tielt-Winge, advocaat Rudi Beeken, in stand blijft houden.

Vernietigend brandweerverslag.

De brief van het gemeentebestuur van Tielt-Winge d.d. 9 augustus 2018 ten spijt, blijft het publiek toegankelijke café in gebreke met de veiligheidsvoorschriften. Op 26 juli 2018 wed door de brandweer van de hulpverleningszone Vlaams Brabant Oost een vernietigend verslag opgesteld. Het café voldoet NIET aan de politieverordening omtrent de brandveiligheid in horecazaken zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van Tielt-Winge van 10 mei 2001 afdeling 7 "brandveiligheid in de horecazaken". Ook hier draagt burgemeester / advocaat Rudi Beeken in het kader van artikel 135.1 van de Nieuwe Gemeente Wet -NGW- een verpletterende verantwoordelijkheid die hij in casu niet opneemt. Een horecazaak moet in orde zijn vooraleer te openen, hier is dat dus duidelijk niet het geval.

Uitkeringen.

In het brandweerverslag staat vermeld dat bij de inspectie de uitbater en zijn partner aanwezig waren. Je moet niet erg verstandig zijn om, wanneer je uitkeringen krijgt, ook nog cafébazin te gaan spelen. Voor het feit dat ze dan tegen de lamp lopen, moeten ze niet met de vinger naar anderen wijzen. 

Beach party.

De statutaire uitbater heeft ook de vergunningsvoorwaarden van de Beach party van 3 en 4 augustus  niet nageleefd, niet wat betreft de verplichting om één week op voorhand de buren te informeren en niet qua geluidsnormen. Dat alleen deze redactie zich beklaagde klopt ook niet, ook andere buren hebben toen voor de geluidsoverlast de politie gebeld, maar de politie zou niet ter plaatse zijn gekomen !? 


Oriënterend geluidsniveau binnenshuis om 02:30u  tot 75 dBA gemeten, gillende vrouwenstemmen overstegen andere nachtrust verstorende te luide muziek. We moeten ons niet afvragen als er aan de overkant van de straat al 75 dBA gemeten wordt, hoeveel dBA geluid er binnen in het café geproduceerd wordt die gehoorschade veroorzaakt, wat duidelijk niet in overeenstemming is met de geluidsnormen.

Artikel n° : 10-7203  9/10/2018
Geplaatst op 10:19 13/10/2018

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 13 oktober 2018 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.