Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926900





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Horen, Zien en Zwijgen bij strafonderzoeken,de VVJ en de Raad voor de Journalistiek.
15 oktober 2016
Beroepsjournalisten en Raad voor de Journalistiek grote afwezige in debat over eigen thema.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.642.400
Brussel  / Tremelo, 15 oktober 2016.

Voor de nominatie van de Big Brother Awards waarvan op 6 oktober 2016 in de KVS te Brussel, de uitreiking plaats vond, had de Raad voor de Journalistiek ook een thema uitgekozen. Over dat en drie andere thema's werden vóór de uitreiking van de Big Brother Awards panelgesprekken gehouden. Morsum Magnificat koos voor de sessie voorgesteld door de Raad voor de Journalistiek die in de voor dat thema totaal ongeschikte locatie " de Foyer" van de KVS werd gehouden. We hebben de sprekers "fluisteraars" ter plaatse, mede de storende omgevingsgeluiden, soms wel en soms niet kunnen begrijpen. Daarom hebben wij onze geluidsinstallatie ingeschakeld en zelfs gebruik makend van audio filters hadden we nog de grootste moeite en waren flarden nog onverstaanbaar.

Afgaan als een gieter.

Voor dit debat waren er -behalve twee personen van de organisatie-, slechts drie aanwezigen, waaronder Morsum Magnificat. We hebben Pol Deltour dan ook na afloop met de massale afwezigheid van de beroepsjournaliste en de Raad voor de Journalistiek geconfronteerd. Pol Deltour maakte er zich met een kwinkslag vanaf dat de leden door hun afwezigheid blijk hebben gegeven vertrouwen te hebben in de goede werking ervan!! U leest het verslag van Morsum Magnificat over het debat -dat er amper was- in MM-255-06

NVDR.

De Ivoren toren waarin de Parketten zich, zogenaamd wegens het geheim van het onderzoek, verschuilen en opsluiten, moet gesloopt worden en plaats maken voor een beter doorzichtig systeem. Het volk heeft het recht om te weten of er wel degelijk een onderzoek is en of dat onderzoek professioneel, onafhankelijk en a charge en decharge wordt gevoerd. Voor de gazetten beperkt het zich doorgaans tot “het parket onderzoekt de zaak” en daarmee is de kous af. Het is hier bekend dat Parketten beducht zijn voor de technische knowhow van Morsum Magnificat die haar deskundigheid in diverse domeinen en dossiers reeds jaren aantoont en Experts die door Parketten werden aangesteld, meermaals onderuit heeft gehaald. Iedereen weet ondertussen dat Justitie het slechtst werkend ministerie van dit land is. Of het een goede zaak is dat een Minister als Koen Geens, die in Brussel een groot advocatenkantoor heeft opgericht, minister van Justitie mag en kon worden, is te betwijfelen. Vooral wat er zich allemaal door politieke invloed, achter de schermen van de advocatuur en de magistratuur afspeelt, mag het daglicht niet zien.
  

Beroepsjournalisten.

De vereniging van beroepsjournalisten VVJ/AVBB die in België ongeveer 2400 leden telt, is in de totaliteit van het aantal niet beroepsjournalisten, fel in de minderheid, het is reeds jaren een publiek geheim dat de producten van niet beroepsjournalisten beter zijn. De VVJ weet dat zeer goed en probeert met alle -politieke- middelen de niet beroepsjournalisten buiten te houden of uit te rangeren. Er zijn in België tot groot ongenoegen van de VVJ, minstens 8.400 niet beroepsjournalisten. De Raad voor de Journalistiek is niet bij een wettelijk initiatief opgericht, is niet onafhankelijk. De RvdJ eet financieel gezien, uit de handen van de VVJ en die ontvangt heel wat subsidie van de -p-overheid, dus de politiek, wiens pen ze dan ook letterlijk en figuurlijk vlotjes gebruiken. Morsum Magnificat heeft de regeltjes van de RvdJ nooit onderschreven, de hoofdredacteur is geen beroepsjournalist en zal dat ook nooit worden omdat het niet kan dat journalisten door de minister van Binnenlandse Zaken worden voorzien van een doorgangsbewijs. De beroepsjournalisten willen nu in exclusiviteit informatie uit strafonderzoeken van Justitie lospeuteren.


MM_255_06_Big_Brother.pdf

Artikel n° : 10/16-6658
Geplaatst  : 7:54 15/10/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 15 oktober 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.