Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926209





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Keerbergen : Slachtoffer van falende overheid onwetend in bezit van gevaarlijk radioactief tuig .
14 augustus 2016
Al dertig jaar blijven strijden tegen incompetente overheid, laksheid FANC en gemeenten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.589.100
Brussel  / Keerbergen / Tremelo 14 augustus 2016.

Noch de bezitter, noch de milieudienst van de gemeente Keerbergen, het FANC of de Architect maar wel deze redactie, ontdekte de illegale onnuttige maar gevaarlijke opvanger voor bliksem die uitgerust is met radioactieve bronnen. Dat gevaarlijk spul werd in de jaren tachtig ingevoerd, verdeeld en geplaatst door de firma Heleblitz uit Moerkerke / Damme. Niettegenstaande het eventueel plaatsen volgens de wet van 28 februari 1963 aan strenge voorwaarden was onderworpen, veegde Heleblitz vierkant zijn botten aan die wetgeving. Controlatom, dat destijds in 1982 in opdracht van de auteur van dit artikel een vernietigende controle op die Helita tuigen op papier zette, nam zelf uit commerciële belangen geen verdere stappen om die tuigen te laten verbieden.


Terloops in 1985 : Aanleiding tot verbod ...

De auteur van dit artikel en hoofdredacteur Erik Verbeeck elektrotechnicus, had destijds mede een extra cursus aan de FPM -Faculté Polytechnique te Mons- al voldoende knowhow in huis om die tuigen als onnuttig en gevaarlijk te bestempelen. In april 1985 zette Erik Verbeeck een actie op het getouw waaraan via journalist Fred Janssens in de uitzending van Terloops op 5 april 1985 aandacht werd geschonken.

Verbod.

De Staatssecretaris voor Energie, Firmin Aerts -CD&V- werd met de rug tegen de muur gezet en kon niet anders dan verbod opleggen om die tuigen nog langer te produceren, te vervoeren, op te slaan of te plaatsen, dat gebeurde vier maanden na de uitzending in Terloops.

Dertig jaar later.

Het ministerie van Volksgezondheid is in het verleden grandioos in de fout gegaan, we noteren daarbij de Staatssecretaris Firmin Aerts, maar ook de "Groene" Magda Aelvoet, ook de DBIS -Dienst Bescherming Ioniserende Stralingen- van dat ministerie heeft de illegale installatie van de gekende gevaarlijke tuigen door gekende bedrijven geen strobreed in de weg gelegd. Een spilfiguur bij de DBIS was Luc Baeckelandt, die later vanaf 1994, bij het FANC terecht kwam en de illegale toestanden oogluikend heeft toegelaten, hij werd pas in 2008 bij het FANC aan de deur gezet, deze redactie had daar ruim haar aandeel in.

Oude krokodillen.


Vandaag komt de oude krokodil Controlatom en het ter zake malafide bedrijf Heleblitz, opnieuw in beeld. Ook Contatom ging met goedkeuring van het FANC, in het verleden -Kerk Erembodegem Terjoden en Kortenberg-, qua vervoer in een niet vergund voertuig ook al in de fout ... Als het krom is kom je bij het FANC terecht.

Meer volgt  

Artikel n° : 07/16-6617
Geplaatst  : 8:21 14/08/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 14 augustus 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.