Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926232





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Rechter in beroep kent nog meer huurvermindering toe.
27 juni 2016
Leugens van advocaat brachten geen soelaas maar wel nieuwe klacht bij de stafhouder.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.534.600
Leuven  / Tremelo 27 juni 2016.

Met deze maatschappelijk belangrijke huurkwestie tonen we aan dat het OCMW van Tremelo belastinggeld verkwist en sociale huurders in de problemen brengt, ook Audit Vlaanderen is ondertussen daarvan op de hoogte gebracht. De auteur van dit artikel is in deze zaak partij en het is dan ook de plicht van de pers om in het kader van de debatten over de huurwetten, hier aandacht aan te schenken. Het stooktoestel van de centrale  verwarming van de woning in kwestie, is defect. Het werd onderhouden door een niet erkend technicus die door het OCMW van Tremelo werd aangesteld. Nadat de Vrederechter werd gevat, maakte een erkend technicus op 4 december 2014 een vernietigend rapport waaruit bleek dat de centrale verwarming feitelijk niet kan gebruikt worden en al jaren niet meer wettelijk onderhouden werd en dat is de schuld van het OCMW van Tremelo die het pand negen jaar verhuurde.

Weer huurvermindering.

De Vrederechter te Haacht kende op 24 juni 2015 al een huurvermindering toe, maar vijftig euro was volgens de huurders te weinig en zij tekenden beroep aan bij de Rechtbank van Eerste Aanleg te Leuven, daar werd bijkomend nogmaals vijftig euro huurvermindering gevraagd. De Rechter te Leuven kende die huurvermindering bij vonnis van 22 juni 2016 nu toe. Maar aangezien één partij wegens de honderd euro extra rolrecht zelf geen beroep aantekende, kon de Rechter het gevraagde blijkbaar slechts voor één partij toestaan.  De huur wordt dus in totaal met 75 euro verminderd, het was honderd euro geweest indien de tweede partij ook beroep had aangetekend.  

Leugens.

Voor de derde keer maakte advocaat Steven Vermeylen, gewezen journalist van Het Nieuwsblad, zich schuldig aan leugens. De verhuurster en gewezen zaakvoerder van Matreco had vóór de verhuur bij de rondgang beloofd om de ramen te vervangen, maar de advocaat sprak dat in zijn besluiten tegen, het bewijs daarvan werd aan de rechtbank geleverd. Omdat de advocaat in dezelfde zaak in herhaling valt, zal er bij de stafhouder te Leuven opnieuw een dossier worden ingediend, de advocaat blijft door zich te bedienen van leugens in zijn boosheid volharden, er zou nooit sprake zijn geweest van het vernieuwen van ramen, het bewijs tijdens de zitting werd geleverd dat de verhuurster dat wel degelijk vóór het afsluiten van het contract heeft gezegd, maar het na het ondertekenen van het contract is vergeten, dat is misbruik van vertrouwen.

OCMW verkwist belastinggeld.

De woning aan de Baalsebaan 57 werd met belastinggeld negen jaar gehuurd. Deze rechtszaak bewijst dat het OCMW honderd euro per maand te veel betaalde, over die periode is dat minstens tienduizend euro, erger nog, de woning was bij de verhuur feitelijk onbewoonbaar. De huidige huurders dienden voor hun eigen veiligheid en op eigen kosten de hoogst noodzakelijke herstellingen uit te voeren, kosten die de grote-?- zakenvrouw niet wilde vergoeden, maar bij vonnis door de Vrederechter werd verplicht. Hierdoor wordt ook bewezen dat het OCMW van Tremelo huurders nog meer in de problemen brengt en dit is geen alleenstaand geval. Dit is meer dan een signaal voor minister Homans en het team van Sien Winters van de HIVA KU LEUVEN. Het conformiteitsattest moet condito sine qua non in de nieuwe huurwet kracht van wet krijgen.  

Artikel n° : 06/16-6567
Geplaatst  : 7:40 27/06/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur
Laatste update ( 27 juni 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.