Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927118





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Politiereglement horeca of niet, de burgemeester luistert toch niet
07 april 2016
Gouverneur De Witte moet Burgemeester Dams doen toezien op de toepassing van de NGW.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.447.400
Brussel / Leuven / Tremelo 07 april 2016.

Onafgezien van het feit dat Tremelo haar wettelijke verplichting miskent om inzage te verlenen in publiek toegankelijke documenten -in dit geval het politiereglement voor horecazaken in Tremelo uitgevaardigd op 3 juli 2001-, ontslaat burgemeester Paul Dams -Open Vld- niet van zijn taak om de veiligheid in publiek toegankelijke lokalen, zoals voorzien in artikel 135.1 van de Nieuwe Gemeentewet -NGW- te moeten toepassen.   

Elektrische installatie.

Op 15 augustus 2014 stelde deze redactie vragen aan Sahin G., medeoprichter van de bvba "Utkan" een restaurant aan de Schrieksebaan 72. Op die plaats wordt ook reeds onverantwoord parkeren toegelaten. De vragen die wij stelden handelden over de elektrische installatie, meer bepaald de bekabeling van de buitenverlichting tegen de buitenmuur aan de terrassen. Sahin vertelde dat dit door een elektricien werd gerealiseerd, maar omdat wij hem overtuigden dat dit niet door de beugel kon, zou dat worden nagezien, maar er gebeurde uiteraard niets.

Burgemeester.

Deze redactie neemt daarover contact op met burgemeester Paul Dams, het is zijn wettelijke verplichting  om over de veiligheid in publiek toegankelijke zaken te waken. In eerste instantie probeerde de burgemeester ons op een niet relevante manier met een kluitje in het riet te sturen door te stellen dat de zaak daar reeds lang bestaat. We sturen daarop op 18 september 2014 om 21:51u. een e-mail aan de burgemeester met de stichting van Utkan op 12 juni 2013 en ook een foto waarop de verlichting te zien en is en wij omschrijven de situatie als gevaarlijk. Het is na die melding zeker de taak van Paul Dams om tot actie over te gaan, maar ook dat gebeurt niet.

Gouverneur.

Ook de Gouverneur roept met de regelmaat van een klok iedereen op om "verdachte" personen en toestanden te melden. Welnu, Morsum Magnificat heeft het hier niet over verdachten, maar andermaal over "schuldigen". De elektrische installatie in een publiek toegankelijke zaak is duidelijk niet in orde en dat is strijdig met het KB van 10 maart 1981 -AREI-, de burgemeester moet in het kader van artikel 135-1 NGW optreden, dat is ook zijn wettelijke verplichting. Zowel de uitbater als de burgemeester zijn schuldig en wanneer er een ongeval, brand, elektrocutie zou plaats vinden, zelfs schuldig verzuim. Daarom heeft deze redactie via een aangetekend schrijven J16041291 de Gouverneur van Vlaams Brabant voor diens verantwoordelijkheid gesteld.

Diverse inbreuken.

Zonder dat wij stroomopwaarts de conformiteit van de elektrische installatie, qua toegelaten stroom in de leidingen -art. 117, 118, etc. AREI- mochten bekijken, is de bekabeling van de terrasverlichting op diverse items strijdig met het AREI -zie details in de brief aan de Gouverneur-. De metalen armaturen zijn evenmin verbonden met een beschermingsgeleider en dat voor buitenverlichting die vanaf de grond bereikbaar is, zelfs voor kinderen! Hoe de situatie is wordt aan de hand van de foto die ook aan de Gouverneur is overgemaakt, aangetoond.

Politiereglement.


Aangezien Tremelo weigert om het politiereglement van 3 juli 2001 openbaar te maken, is daartegen op 2 april 2016 met  document J16041289 nu ook beroep aangetekend bij de FOD Binnenlandse Zaken Commissie hergebruik bestuursdocumenten, Morsum Magnificat zal in deze, zoals altijd, met of zonder de medewerking van het wanbeleid in Tremelo ook tot op het bot doorgaan.

Artikel n° : 04/16-6451
Geplaatst  : 9:22 7/04/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur.

Laatste update ( 08 april 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.