Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926282





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Pseudo rechtbank voor journalisten stigmatiseert Morsum Magnificat-MM-246-09
16 januari 2016
Raad vdJ is niet bij wettelijk initiatief opgericht en heeft geen enkele bevoegdheid. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.359.200
Brussel / Tremelo 16 januari 2016.

Op 2 september 2015 was er ter hoogte van elektrozaak Van Loock te Booischot op de Westmeerbeeksesteenweg, een aanrijding tussen twee auto's waarbij een Seat in de gracht terecht kwam. Een Skoda werd aan het linkse voorwiel geraakt waarbij de ophanging werd beschadigd zodat deze getakeld diende te worden. Aangezien we ter plaatse reeds de vijandige sfeer tegen de enige aanwezige pers -Morsum Magnificat- konden opsnuiven, hebben wij aan niemand vragen gesteld. Toen we een sfeerbeeld schoten kregen we van de zogenaamde eigenaar al de opmerking dat zijn auto -de Seat die in de gracht belandde- niet mocht worden gefotografeerd.

              
" en vooral : zijn ze niet onafhankelijk "

Klacht bij de Raad voor de Journalistiek -RvdJ-.

Aangezien enige vraag ter plaatse om toelichting nooit een kans van slagen had gekend, de blikken van de bestuurder van de Skoda boekdelen spraken, heeft Morsum Magnificat in de marge van dat ongeval haar eigen commentaar gegeven. Morsum Magnificat werd op 5 september 2015 bestookt met een dreigende e-mail die om 03:05u 's morgens werd geproduceerd. In die e-mail vraagt de man geen recht van antwoord, maar beveelt het artikel te verwijderen of hij zou klacht indienen bij de lokale politie.

RvdJ.
De man dient -voor zover bekend- geen klacht in bij de politie, maar wel bij de RvdJ. Uiteraard gaat de RvdJ maar al te graag in op klachten tegen Morsum Magnificat en haar hoofdredacteur, maar de RvdJ heeft geen enkele bevoegdheid en is bovendien niet op wettelijk initiatief opgericht en vooral : zijn ze niet onafhankelijk. Al op 8 september, dat is drie dagen na de e-mail van 5 september van de klager, laat de RvdJ aan Morsum Magnificat weten dat een zekere Dirk S. -hij is te laf om zijn naam bekend te maken-, een klacht bij de RvdJ heeft ingediend. Ondertussen heeft de RvdJ er geen gras laten over groeien en de zaak snel afgehaspeld.

MM_246_09_RvdJ_Stigma.pdf

Artikel n° : 01/16-6321
Geplaatst  : 11:17 16/01/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © - Hoofdredacteur

Laatste update ( 18 januari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.