Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926846





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Leuven : Geding tegen Iverlek en Eandis na woningbrand gaat verder.
06 januari 2016
DNB Iverlek wil haar werkmaatschappij Eandis uit de wind zetten.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.348.300
Leuven / Melle / Tremelo 06 januari 2016.

De woning van Bruno V. werd in mei 2014 na een probleem met de elektrische aftakking van distributienetbeheerder Iverlek volledig in de as gelegd. De gedupeerde spande een rechtszaak in en deze wordt, na de inleidende zitting van 31 december 2015 op 25 februari 2016 verder gezet. Het moet blijken dat Iverlek haar werkmaatschappij Eandis uit de wind zou willen zetten, maar de advocaat van de gedupeerde wil daar uiteraard niet op in gaan.

Expert wees elektriciteitsmaatschappij al met de vinger.

De verdelers van elektriciteit weten zeer goed dat onder andere hun laagspanning verdeelnet een gevaarlijke puinhoop is, maar als er dan weer een huis in de fik gaat, of erger, mensen geėlektrocuteerd worden, proberen ze er nog onderuit te komen. Dat is ook het geval met de brand die in mei 2014 een woning aan de Bessenlaan te Rotselaar waar de toevoerleiding het begaf, volledig in de as legde. De Expert die door het parket van Leuven werd aangesteld legde de reden van de brand bij de elektriciteitsmaatschappij.

Stekeblind.
Tijdens het "selectief" gerechtelijk onderzoek werd de elektriciteitsmaatschappij duidelijk uit de wind gezet omdat de ogen voor andere gevaarlijke situaties werden gesloten. Dat wordt aangetoond omdat op de betonpaal waarop de aftakking van de afgebrande woning was bevestigd, er ook een andere gevaarlijke aftakking van de overbuur aanwezig was die ongemoeid werd gelaten. De door het parket aangestelde expert was dus selectief blind. Het is pas nadat Morsum Magnificat die gevaarlijke situatie had aangekaart, dat Eandis stante pede in actie kwam en een aannemer -Light Infra- stuurde om de situatie te verbeteren. We tonen hier nogmaals aan dat zelfs de experten die door parketten worden aangesteld de ogen sluiten, de facto het spel meespelen.

MM_245_18_Eandis_Iverlek.pdf  Wordt uiteraard vervolgd.

Artikel n°  : 01/16-6309
Geplaatst  : 16:46 6/01/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©  Hoofdredacteur  
Laatste update ( 06 januari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.