Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927053





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : OCMW betaalde kapitaal aan huur voor feitelijk ongeschikte woningen.
05 januari 2016
Vooral diverse huurcontracten met dezelfde malafide eigenaar zeggen heel veel.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.347.200
Baal / Tremelo 05 januari 2016.

Wegens de overbelasting van de redactie in december 2015 slaagden wij er niet meer in om het artikel over enkele woningen die het OCMW huurt/huurde, voor het jaareinde te beëindigen. We hebben in dit onderzoek in het kader van het algemeen belang veel tijd en energie gestopt en dat op de koop toe zonder enige financiële opbrengst, integendeel.

Asociaal.
Als de socialisten in Baal / Tremelo en in het OCMW -Wim Van Dyck- niets doen, of hebben gedaan, dan heeft Morsum Magnificat nadat ons klachten bereikte, dat wel gedaan. We hebben hier nog eens het asociale karakter van het Tremelose beleid vastgesteld. Wie de huurcontracten leest die door het OCMW werden opgesteld kan slechts één conclusie trekken : incompetentie.

Lijken uit de kast.
De OCMW voorzitter Jan Van Herck -CD&V- had het tijdens de openbare zittingen van het OCMW over de lijken die in het kader van SVK Social -maar lees asocial- door de huurcontracten uit de kast zijn gevallen. De Secretaris Wim Vandenbroeck, de "Master in de Criminologie", had het over "de erfenis uit het verleden", maar beiden vergeten wijselijk te zeggen dat Monique Goris, huidig Raadslid, vroeger als voorzitter ook voor de lijken in de kast en de huidige erfenis heeft gezorgd!

696.512 euro ²
Voor de gehuurde woningen die stuk voor stuk ongeschikt, maar feitelijk onbewoonbaar waren, heeft het OCMW van Tremelo 696.512 euro aan huur betaald. In werkelijkheid is dat bedrag nog hoger omdat wij de indexaanpassingen niet hebben kunnen natrekken. We hebben ook niet kunnen nagaan hoeveel de onkosten waren die het OCMW aan die woningen heeft moeten maken, evenmin als de kostprijs van hun klusjesdienst. Het meest frappante is de diverse huurcontracten die met de collega postbode van burgemeester Dams, wijlen Victor Van den Berg, uit Baal werden afgesloten, maar ook de woning aan de Baalsebaan scoort behoorlijk in het nadeel van het OCMW van Tremelo, een verhaal dat nog niet ten einde is.

² Samengesteld uit cijfermateriaal waarover wij beschikken.

MM_245_14_Tremelo_Asiel.pdf

Artikel n°  : 01/16-6307
Geplaatst  : 15:16 5/01/2016

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©  Hoofdredacteur  

Laatste update ( 05 januari 2016 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.