Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926287





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Toppunt van machtsmisbruik van burgemeester Paul Dams -Open Vld-MM-244-15
18 november 2015
Verkeershinder : Zó moet het in Leuven en zó gebeurt het in Tremelo.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.298.500
Tremelo 18 november 2015.

--- Wijziging 10:48 19/11/2015

Aannemers die aan de Bontgenotenlaan -en elders- in Leuven werken uitvoeren, moeten de nodige signalisatie plaatsen, zo staat het ook in diverse verkeerswetten. Gemeenten hebben doorgaans regels voor de inname van het openbaar domein, dat is ook het geval in Tremelo, maar toepassing of handhaving is er niet. We tonen hier nogmaals dat het in Tremelo geen enkel probleem is om een ganse dag, om werken uit te voeren, aan een doorlopende witte streep -art. 75.2 verkeerswet- te parkeren. Enkele ondermaatse rood-wit alternerende kegeltjes op de weg plaatsen volstaan niet om een hindernis te signaleren, de afmetingen van de kegels zijn ook bepaald.

Niets tegen werken.
Voor alle duidelijkheid heeft Morsum Magnificat geen enkel probleem met bedrijven die werken uitvoeren. Morsum Magnificat heeft wel problemen met bedrijven die bij de uitvoering van werken de regels niet respecteren en in feite de concurrentie vervalsen en, zoals in casu, anderen in gevaar brengen. Morsum Magnificat heeft nog meer problemen met "het gezag" dat om puur politieke, electorale redenen, de ogen sluit voor overtredingen.

Toppunt van machtsmisbruik.

We sturen over de nieuwe werf aan de Baalsebaan om 07:54u. een sms naar de burgemeester van Tremelo, die ook Schepen van Openbare werken is. Aangezien Dams zich via de Baalsebaan naar het gemeentehuis begeeft, komt Dams om 09:11u voorbij en stuurt zijn Mercedes pardoes op een totaal verantwoorde wijze, deels op het fietspad. Dams voert vanaf zijn bestuurderszetel met geopend zijraam, minutenlang een gemoedelijk praatje met iemand van de firma die werken uitvoert. Bij het wegrijden op het verkeerde -linkse- rijvak hindert Dams ook nog een automobilist die richting centrum rijdt en de auto van Dams -die voor die bestuurder achter de hindernis was verborgen- slechts op het laatste moment kan zien. We tonen hier het toppunt van machtsmisbruik en het begaan van een zware verkeersovertreding -en- van burgemeester Dams aan.

Leuven.
In Morsum Magnificat 243-09 hebben wij aangetoond hoe in de drukke Bontgenotenlaan in Leuven verkeershinder bij werken wordt aangegeven. Op de foto ziet u hoe het er aan de drukke Baalsebaan -voor de zoveelste keer- aan toe gaat. Meer moeten we daar niet over schrijven, behalve nogmaals dat burgemeester Paul Dams -Open Vld- ook de Schepen van Openbare Werken is en uit puur electoraal gewin zowat alles toelaat.

Firma Gerard kan het wel.

Eveneens vandaag zien we een aannemer in de Camille Huysmanslaan, die aannemer Gerard kan blijkbaar wel de nodige signalisatie aanbrengen. De Baalsebaan is veel drukker en daar wordt zelfs wanneer de burgemeester / Schepen Openbare Werken op de hoogte is, niet gelet op de verkeerswetgeving.

MM_244_15_Tremelo_Openbaar_Domein.pdf

Artikel n° : 11/15/6248
Geplaatst : 16:18 18/11/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © – Hoofdredacteur 

Laatste update ( 19 november 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.