Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926289





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Radio2 Moet ophouden sluikreclame voor toneelclubje van weerman toe te laten-Update2
20 oktober 2015
Morsum Magnificat informeerde de JEP over de reclame via het weerpraatje.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.265.700
Brussel / Tremelo 20 oktober 2015.

--- Update 2
Radio2 Reageert.
We plaatsen hier integraal de reactie van Fien van Radio2 : "Beste Erik, Onze weerman vertelt inderdaad dagelijks over het weer in Vlaams-Brabant. De presentator probeert hier telkens een gezellig gesprekje van te maken, met indien mogelijk een link naar de actualiteit. Vandaag werd er gepolst naar ‘wat hij zou doen in de file’ (cfr de ochtendactualiteit). Eric zei dat hij dan teksten voor zijn toneelvoorstelling studeerde.  Dat Eric actief is in het lokale toneelleven is geen geheim. Het maakt hem tot een persoonlijkheid binnen onze regio. Bovendien geeft het ook couleur locale aan ons regionaal programma.Want ook activiteiten in Begijnendijk mogen gerust aan bod komen in onze programma’s. Dat Eric hierbij vermeld dat er nog tickets te koop zijn, is misschien minder gepast in zijn rol als weerman.
Let wel dat het culturele evenement slechts eenmalig vermeld werd in een spontaan gesprek. Beste groet, Fien
", einde citaat.
NVDR.
Dat gezellig gesprekje is relatief, wat mij betreft van een kinderlijk niveau. Dergelijke animatie op laag niveau kadert niet in dat weerpraatje. Laat de weerman zijn "ding" doen, om het in zijn regelmatig gebruikte bewoordingen te zeggen. Zijn toneeltalent kan Eric beter aanwenden in zijn toneelactiviteiten. Het weer brengen is zijn taak en dat is wat het is, ver weg van toneel. Ik moet u teleur stellen wanneer u het goedpraat dat het over een éénmalige vermelding van het cultureel evenement gaat. Eric heeft het tijdens de weerpraatjes meermaals over zijn toneelactiviteiten in Begijnendijk, vandaag mocht hij extra publiciteit maken. Voor mij is het sluikreclame en zo heb ik het ook gemeld aan de VRM die zal beslissen.

--- einde update2


Update 1 13:54
JEP Niet bevoegd.
In een e-mailbericht laat de Jury voor Ethische Praktijken van de JEP vandaag al weten, niet bevoegd te zijn voor deze materie. We hebben de zaak vervolgens overgemaakt aan de Vlaamse Regulator voor de Media. We zijn benieuwd hoe snel ze daar, zoals de JEP gaan reageren.
--- Update1 13:58 20/10/2015. 


Wie 's morgens naar het weerpraatje op Radio2 Vlaams Brabant luistert, zal zich ergeren over de kinderlijke intro die niets met het weer te maken heeft. Deze morgen was het de beurt aan Katrien om het weerpraatje met Eric Goyvaerts te verslaan. De intro die telkens vervalt in onnozele prietpraat, werd deze morgen omgezet in sluikreclame.

Weerman, showman, toneelman.
Eric Goyvaerts die het weer van de dag komt verklappen, is ook toneelspeler in een lokaal toneelclubje dat gevestigd is in het gehucht aan de Raambeek van de Bananenrepubliek Vlaams Brabant. Goyvaerts mocht van Katrien de toneelgroep bij naam noemen en Goyvaerts mocht er nog aan toevoegen dat er nog plaats was voor de voorstelling. Dat is doodeenvoudig sluikreclame voor de commerciële activiteiten van de weerman die ook nog eens leraar is, van cumul gesproken.

JEP.
Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt, Goyvaerts mocht dat eerder ook al, nu heeft Morsum Magnificat de JEP geïnterpelleerd.    

Artikel n° : 10/15/6197
Geplaatst  : 9:45 20/10/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 21 oktober 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.