Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926291





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
OCMW Tremelo werkt fraude met huurpremie in de hand.
22 september 2015
Vlaamse -p- Overheid betaalde jaren huurpremie voor feitelijk ongeschikt pand. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.226.100
Brussel / Tremelo 21 september 2015

Het OCMW van Tremelo huurde in 1998 van een ondertussen overleden goede vriend van burgemeester Paul Dams enkele woningen. Een van die woningen is deze van de Pastoor Caytanstraat,6 te 3128 Baal. Niettegenstaande de huurwetten en de Vlaamse Wooncode duidelijk zijn, het OCMW van Tremelo over een eigen klusjesdienst beschikt, waren er grove tekortkomingen aan de woning. Door tussenkomst van deze redactie werd er op 9 juni 2015 een inspectie van Wonen Vlaanderen uitgevoerd.

Elektrocutie- en co- vergiftigingsgevaar.
Uit het technisch verslag van Wonen Vlaanderen blijkt, dat de woning maar eventjes 33 strafpunten scoort, de maximum aan strafpunten om een woning niet ongeschikt of onbewoonbaar te verklaren, is 15. Uit het verslag is het duidelijk dat de elektrische installatie niet in orde is en evenmin de gasverwarming met een kachel van het type A.

Fraude.

Ondanks het feit, dat die woning feitelijk ongeschikt is, heeft de huurder via het SVK/OCMW toch vijf jaar lang huurpremie voor de woning ontvangen. De huurder kan daarvoor niet verantwoordelijk worden gesteld, wel het SVK Social en het OCMW van Tremelo. Het komt hier op neer, dat de Vlaamse -p- Overheid in feite vijf jaar huurpremie betaalde. Een woning die niet voldoet aan de Vlaamse Wooncode is niet vatbaar voor premies. Wonen Vlaanderen voert voor huurpremies geen controles uit, wel voor huursubsidie.

Op de hoogte.
Zowel deze redactie als de huurder zelf, hebben het OCMW van Tremelo op de hoogte gebracht van de gevaren voor elektrocutie en co- vergiftiging, maar het OCMW van Tremelo veegt daar vierkant haar broek aan. De Secretaris en "Master in de criminologie" werd door deze redactie mede een aangetekend schrijven in het kader van het boek TE HUUR, Gehuurd en Bedrogen geïnterpelleerd.   

Vlaamse Overheid.
Morsum Magnificat heeft vragen gesteld aan de jurist Jo Goossens van Wonen Vlaanderen.
 
Artikel n° : 08/15/6156    
Geplaatst : 17:02 22/09/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur.

Laatste update ( 22 september 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.