Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926293





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo:Co-vergiftigingsgevaar is voor het OCMW van Tremelo een doodgewone zaak.
15 september 2015
Ondanks waarschuwing bleef het OCMW van Tremelo de woning verhuren. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.216.600
Sint Truiden / Tremelo 15 september 2015

Een kop op maandag 14 september in de gazet van Limburg "Dochter treft ouders dood aan in eigen huis" wordt geacht "het volk" wakker te schudden, wellicht een ijdele hoop van journalist Jef Croughs. Het kuisen van een schoorsteen voor een open haard of een individuele kachel is niet wettelijk verplicht. De schoorsteen van een centraal stooktoestel wel; om de twee jaar voor gasgestookte toestellen en jaarlijks voor mazout, of met vaste brandstof gestookte toestellen. Maar er zijn ook nog andere regels die van kracht zijn om co- vergiftiging te vermijden.


Uw redacteur kuist de schouw van de kachel omdat de verhuurder het vertikt om het stooktoestel van de centrale verwarming te laten herstellen! Ook daar is er co- vergiftigingsgevaar van een gebouw dat negen jaar door het OCMW van Tremelo is verhuurd!!

Ventilatie.

Niet alleen een correcte afvoer van de gassen via de schoorsteen moet co-vergiftiging uitsluiten, het gebrek aan verluchting in lokalen waar een verwarmingstoestel van het type A is opgesteld kan ook co-vergiftiging veroorzaken. Een kachel van het type A neemt voor de verbranding de zuurstof uit de omgeving op -zuurstof is één van de drie bestanddelen nodig voor verbranding-. Daarom moet in een dergelijk lokaal een permanente verluchting worden aangebracht, ook bij het gebruik van een open haard. De oppervlakte van die niet afsluitbare verluchting hangt van enkele factoren af, maar doorgaans is dat 150 cm².

OCMW Tremelo.
Dat particulieren, vooral bejaarden, niet goed geïnformeerd zijn is nog te begrijpen, maar een OCMW zoals dat van Tremelo met een klusjesdienst met aan het hoofd ervan de gewezen sp.a activist Jos D., zou veel beter moeten weten. Toch liep dat OCMW in 2005 ei zo na tegen de lamp van de correctionele rechtbank. Niettegenstaande dat blijft dat OCMW, met een Secretaris die Master in de criminologie is, zelfs in 2015 nog in haar boosheid volharden.

Pastoor Caytanstraat.

Het OCMW huurde in 1998 van een vriend postbode van de huidige burgemeester van Tremelo Paul Dams -Open Vld- enkele woningen die niet in orde waren met de wetgeving van 1991 -huurwetgeving van 20 februari 1991-. Onder meer een woning in de Pastoor Caytanstraat 6 te 3120 Baal. De sociale huurder van dat pand heeft zich over diverse problemen bij haar verhuurder, het OCMW van Tremelo, in haar huidige vorm beklaagd, ook over het co-vergiftigingsgevaar betreffende de kachel van type A met gasverwarming. Maar het OCMW van Tremelo veegde daar vierkant haar broek aan.

Melding bij Wonen Vlaanderen.

Aangezien deze redactie van die toestand op de hoogte werd gebracht heeft Morsum Magnificat in eerste instantie de OCMW Secretaris Wim Vandenbrouck geïnformeerd, nogmaals telefonisch op 13 april 2015 om 10:29u, toen was de Secretaris pas terug uit vakantie. Maar de "Master in Criminologie" veegde er eveneens zijn broek aan. Morsum Magnificat heeft op 12 april 2015 Wonen Vlaanderen geïnformeerd. Als gevolg daarvan werd er op 9 juni 2015 een inspectie uitgevoerd waarbij inderdaad co- vergiftigingsgevaar werd vastgesteld!   
   
Artikel n° : 08/15/6144    
Geplaatst : 8:08 15/09/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 15 september 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.