Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16927038





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Herselt : De Wijnhoeve heeft geen klare wijn geschonken.
01 september 2015
Twaalf jaar zonder uitbatingsvergunning is ook concurrentievervalsing.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.201.000
Herselt / Tremelo 01 september  2015.

Na het het artikel van 1 april 2015 en ons bezoek van 24 mei en 5 juli 2015 aan De Wijnhoeve hebben we van de uitbaters geen enkel signaal ontvangen waaruit blijkt, dat de bezoekers van deze publiek toegankelijke plaats, met een gerust hart in de zaak kunnen vertoeven. Bezoekers hebben het recht om te weten of de zaak die ze bezoeken conform de regels wordt uitgebaat. Maar De Wijnhoeve heeft niet eens een uitbatingsvergunning. Aan de aanvrager Rudi D. werd in 2003 door de Vlaamse Gemeenschap gunstig advies verleend voor het verbouwen van een hoeve- ééngezinswoning. Voor het feit dat er na de verbouwing een restaurant werd ingericht, is er geen bestemmingswijziging gevraagd. Bovendien woont er niet een gezin, maar twee, maar dat tot daartoe.

Handhaving.
Morsum Magnificat wijst met de vinger naar burgemeester Luc Peetermans -CD&V- van Herselt die bij Morsum Magnificat pogingen ondernam om de zaak met de mantel der liefde te bedekken. Die poging zegt veel over Luc Peetermans en bovendien is de burgemeester van Herselt bij Morsum Magnificat aan het verkeerde adres, we beschuldigen hem er nu van een bouwmisdrijf in stand te houden. De handhavingsambtenaar van Herselt heeft nu een dossier geopend. Aangezien Herselt nog niet volledig ontvoogd is, kan ook de dienst Ruimtelijke Ordening van de Vlaamse Gemeenschap -Antwerpen- nog optreden.


Springkasteel waarvan de elektrische motor aangesloten is op een niet gekeurde elektrische installatie!

Participatiefonds.

Morsum Magnificat heeft ook geen goed woord over voor de houding van het Participatiefonds dat in hetzelfde bedje ziek is als de burgemeester van Herselt. Ook de dienst Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid werkte ons tegen. Dit Agentschap schuift de dossiers voor de vergoeding aan ondernemingen die last hebben van werken -Wet De Decker- af naar het Participatiefonds dat maar eventjes 210 miljoen euro, bijna 1 miljard oude Bef, verlies maakt! De Vlaamse belastingbetaler mag dat bedrag ophoesten, maar mag niet weten waarvoor dat bedrag wordt betaald! De Wijnhoeve is een privé zaak zegt het Participatiefonds en daarom kunnen ze over de premiebetalingen geen enkele informatie geven. Anderzijds maakt De Wijnhoeve zichzelf via het internet publiek, maar de -p-Overheid is daarvoor blind en kent dus ook blindelings vergoedingen toe waarover geen controle is.


Dergelijke vuilbakken verspreiden inderdaad een onaangename geur...

Klachten.
Alhoewel burgemeester Luc Peetermans -CD&V- dat in twijfel trekt, zijn er wel degelijk diverse vragen en klachten over De Wijnhoeve, maar meneer Peetermans moet ook ingewreven worden dat journalistieke bronnen wettelijk beschermd zijn. Als zijn politie van bepaalde feiten op de hoogte is, moeten die doen wat ze niet laten kunnen, dat geldt eveneens voor de overtredingen begaan door de uitbaters van De Wijnhoeve die Peetermans beschermd waardoor de burgemeester zichzelf compromitteert.


Evenementen organiseren is voor een niet vergunde inrichting in Herselt geen probleem...

MM_242_01_De_Wijnhoeve.pdf 
 
Artikel n° : 09/15/6116
Geplaatst  : 6:39 1/09/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck © Hoofdredacteur

Laatste update ( 01 september 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.