Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926296





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Invasie Asielzoekers : -P-Overheid spant "Het Volk" via de klassieke pers weer voor de kar.
23 augustus 2015
Europa beslist, Belgiė beschikt en OCMW's worden er via Fedasil financieel beter van. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.190.100
Brussel / Tremelo 23 augustus 2015.

Wegens het jarenlang falen van het Belgisch woonbeleid zijn er momenteel meer dan een miljoen feitelijk ongeschikte woningen, toch is er het burgerlijk wetboek van 20 februari 1991 en het Decreet houdende de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997. Zowel in het burgerlijk wetboek - artikel 2- als in de Vlaamse Wooncode -artikel 5- worden de minimum voorwaarden waaraan een pand moet voldoen beschreven.

Massaal falen.
De overheden hebben decennia lang gefaald in het handhavingsbeleid, er is nooit toegezien op de toepassing van de wetten inzake verhuring van woningen. Ook het conformiteitsattest is nooit toegepast en toch is die toepassing voorzien in de Vlaamse Wooncode. De reden dat het conformiteitsattest nooit is toegepast ligt in het feit, dat de politiek, malafide verhuurders uit electorale overweging geen strobreed in de weg hebben gelegd. Op die manier kon een pand dat feitelijk onbewoonbaar was, toch tegen een te hoge huurprijs verhuurd worden en scoorden de lokale politici goed bij de malafide verhuurders.

OCMW's zeker niet onschuldig.
Nog erger zijn de OCMW's die mede de financiėle hulp van Fedasil, asielzoekers in ongeschikte en onbewoonbare panden dumpen en de OCMW's daarvoor op de koop toe subsidiėren, OCMW's en malafide verhuurders worden beter van de verhuring aan asielzoekers van niet geschikte woningen. Morsum Magnificat heeft in Tremelo in een jaar vier dergelijke schandelijke praktijken bloot gelegd waarvan de sociale huurders de dupe waren en nog zijn. Het meest recente schandaaltje speelt zich af in Tremelo af bij de in 1995 gehuurde woning van malafide verhuurders aan de Pastoor Caytanstraat te Baal, de woning scoort in 2015 maar liefst 33 strafpunten, een puik staaltje van wanbeleid van het OCMW van Tremelo en haar Voorzitter en Schepen Jan Van Herck -CD&V-. Dat socialist Wim Vandyck die vast OCMW Raadslid is, dat allemaal toelaat schetst de mentaliteit van de socialisten in Tremelo.

Justitie.
In diverse rechtszaken voor de Vrederechter nadat huurwoningen ongeschikt werden verklaard, hebben wij nog geen enkele Vrederechter weten uitvallen naar de verhuurders die de huurwetten en het Vlaams Decreet met de voeten treden en de huurders in gevaar brachten voor elektrocutie, co- vergiftiging,etc. Als de huurder als gevolg van een door de burgemeester ongeschikt verklaarde woning een kleine huurvermindering toepast, daardoor feitelijke huurachterstand oploopt, verbreken Vrederechters vlotjes de huurcontracten. Dat huurders in gevaarlijke en ongezonde -vocht, schimmel- omstandigheden dienden te wonen deert Justitie blijkbaar niet. Recent kende de Vrederechter van Haacht slechts vijftig euro huurvermindering toe omdat de centrale verwarming niet kan gebruikt worden wegens gevaarlijk stooktoestel.

TE HUUR, Gehuurd en Bedrogen.
De ervaringen na acht jaar ellende met huurwoningen, inspecties van Wonen Vlaanderen, ongeschikt verklaringen en verschillende rechtszaken tegen malafide verhuurders en OCMW's in een boek neergeschreven. We dachten dat de huuraffaire met een Arbeidsrechter -em- van de Rechtbank van Tongeren de hoofdmoot zou worden, maar het huurdossier met de woning aan de Baalsebaan heeft de Arbeidsrechter -em- van de troon gestoten. Wat de verhuurder van de woning aan de Baalsebaan,57 te Tremelo presteert is werkelijk ongezien en dat zal dan ook het kroonstuk van het boek worden.

Artikel n° :  08/15/6099     
Geplaatst : 8:11 23/08/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©  Hoofdredacteur  
Laatste update ( 23 augustus 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.