Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926303





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Schoolgaande kinderen moeten dringend eenvoudige verkeerstekens leren toepassen.
18 juni 2015
Als "Het Volk" door de politiek verpest is, moeten bevoegde instanties voor de kinderen ingrijpen.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.112.800
Tremelo 18 juni 2015.

De marktkramers zijn er niet over te spreken dat er 's morgens bij het opstellen van de kramen en het tentoonstellen van de waren, niet alleen fietsers, maar zelfs auto's het verkeersbord C3 negeren. Op 16 juni 2015 zien we een automobilist die het bord negeert om bij een kraam inkopen te gaan doen om dan terug te keren. We zien een moeder die het bord negeert om de kinderen uit de auto te laten, waarna ze terug vertrekt!

Schoolkinderen.
De schoolgaande -fietsende- kinderen, al dan niet vergezeld van hun ouders, trotseren met bosjes het C3 bord, de begeleidende ouders gaan grandioos in de fout door zelf ook dat C3 bord te negeren. Morsum Magnificat gaat daarover aan enkele diensten daarover vragen stellen, ook aan het BIVV, de Gouverneur, de minister van Binnenlandse Zaken en de minister van onderwijs, de kinderen in Tremelo moeten een betere begeleiding krijgen.  

Weer een staaltje "Gazettenjournalistiek".
In de gazet van 7 juni 2015 verschijnt een artikel onder de titel "Verkeersbrevetten en ijsjes op school". Het artikel is opgehangen aan de leerlingen van de Basisschool De Cocon waar de kinderen verkeersvaardigheden werden aangeleerd. Waarschijnlijk behoren tot die vaardigheden ook het tijdens de wekelijkse markt, al fietsend negeren van een C3 bord, wat een verkeersovertreding is en bezoekers van de markt, en andere personen, hinderen.   

Vergeten lesstof.
Bij de verkeersbrevetten opleiding van de kinderen werd wellicht "vergeten" hen te leren dat de verkeersborden ook voor hén gelden en zij zich daarnaar moeten gedragen maar wat kun je verwachten van kinderen die zien dat ouderen massaal de verkeersborden negeren, ze volgen uiteraard het "goede" voorbeeld. En de school kan zich dit jaar misschien gefocust hebben op "we worden graag gezien" maar als een kind de regels overtreedt en wordt aangereden heeft het er weinig aan dat het "gezien" werd.  We probeerden vandaag om tien uur directrice Elke Moeskops te bereiken, maar ze is er niet, probeer binnen anderhalf uur nog eens, klonk het bij De Cocon.

MM_239_11 pagina 3  

Artikel n° : 06/15/6022
Geplaatst : 9:38 18/06/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck ©  - Hoofdredacteur
Laatste update ( 18 juni 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.