Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16933194





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Sans-Papiers marcheren vanaf Brussel Noord tot bij de 1e Minister in Waver-Update2
12 juni 2015
La Coördination des Sans-Papiers de Belgique, klagen de migratiepolitiek aan.


Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.107.900
Brussel / Tremelo 12 juni 2015

--- Update 2
Vertraging.
Met twee uur vertraging heeft nog een klein groepje Sans-Papiers om half negen, onder begeleiding van de politie, het gemeentehuis van Waver bereikt. We probeerden woordvoerder Mohamed Boumediene te vinden maar het lukte ons niet, evenmin als Vers L'Avenier. Diverse activisten bevestigden dat de politie tot twee keer toe het tracé wijzigde waarmee de Sans-Papiers heel ongelukkig waren omdat zij daardoor nog verder dienden te marcheren dan wat gepland was. De juiste feiten hebben we ter plaatse niet kunnen achterhalen, er is geen echte woordvoerder die met de pers communiceert.

Michel met vakantie.

De 1e minister kregen ze niet te zien, Michel is immers met verlof in het buitenland.Het is bij een symbolische actie aan het gemeentehuis van Waver gebleken.

FGTB.
De socialistische vakbond FGTB, die sowieso al een georganiseerde actie voert tegen rechts en vooral de N-VA, staat zonder meer achter dergelijke acties van de Sans-Papiers en financieren dat in de vorm van
voedselverdeling en het betalen van treintickets en andere organisatorische middelen. We hebben bij de gang van zaken een vreemd gevoel en er heerste een sfeer van geheimzinnigheid.
Verhalen. We hebben enkele Sans-Papiers gesproken en gepolst over de reden van hun vlucht uit het thuisland zoals Guinea en Burkina Faso. Het gaat over verplichte huwelijken, seksuele verminking, onlusten, dictatoriaal regime, allemaal verhalen die we hier al regelmatig hebben gehoord. Maar Morsum Magnificat heeft vraagtekens over de geloofwaardigheid van de verhalen en wij zijn voor een dergelijke uitspraak niet over één nacht ijs gegaan. We hebben door het proberen te helpen van zo'n mensen, nogal wat negatieve ervaringen opgedaan. We hebben dan ook de grootste reserves over de waarheid van de verhalen waarmee de asielzoekers hier proberen opgevangen te worden.

Links.
België wordt het OCMW van de wereld en het is duidelijk dat de linkse partijen electoraal garen spinnen uit de instroom van asielzoekers, het zal op termijn, als ze geregulariseerd worden, stemmen opleveren en dat kunnen de linkse partijen zeer goed gebruiken. Jammer genoeg beseffen deze mensen niet dat ze voor de politieke kar worden gespannen.


Het bleef bij een symbolische daad voor het gemeentehuis van Waver.
--- Einde update 2 14:15 14/06/2015

--- Update 1
N-VA op de korrel.
Een paar honderd demonstranten zijn met een kwartier vertraging aan het station van Brussel Noord te voet naar Waver vertrokken. Ze hopen daar met twee tussenstops -Watermael-Boitsfort en Rixensart- rond 18:30 aan te komen. De groep zal onderweg nog aanzienlijk aangroeien zeggen de initiatiefnemers. Er was aan Brussel Noord opvallend weinig politie aanwezig. Op de meegevoerde pamfletten werd vooral de politiek van N-VA op de korrel genomen.


Al een paar honderd Sans-Papiers, waaronder ook vrouwen en kinderen, stapten van Brussel Noord richting Waver, een tocht van 25 kilometer.
--- einde update 1 14:18 13/06/2015

Morgen 13 juni 2015, vertrekt om 10 uur vanaf Brussel Noord een protestmars tot aan de woning van 1e minister Charles Michel in Waver om te protesteren over de gang van zaken en de Belgische migratiepolitiek aan te klagen. Het gaat over de Coördinatie van Sans-Papiers de Belgique die vijf groepen vertegenwoordigd. Niettegenstaande de Belgische Staat internationale verdragen heeft ondertekend, blijft België repatriëringen doorvoeren en vrouwen en kinderen naar gebieden sturen waar oorlog, ziekten en klimaatcatastrofen heersen.


Eisenpakket.

De eisen zijn de volgende :
- Regularisatie van alle "zonder papieren".
- Het sluiten van alle gesloten centra.
- Vrijheid van bewegen.
- Het stopzetten van gedwongen repatriëringen.
- Het stoppen van het criminaliseren van mensen zonder papieren.
- Recht op vorming en medische zorgen.
- Het stoppen van het racisme door de Staat.

U vindt ze op facebook :  https://www.facebook.com/pages/Coordination-des-sans-papiers-de-Belgique/1667773550117390?fref=nf 

Of ook hier :
http://bambuser.com/channel/Sans-Papiers%2BTV

De westerse wereld is al lang gewaarschuwd.
Wereldleiders, waaronder ondermeer de Boliviaanse president Evo Morales, en Morsum Magnificat hebben al jaren gewaarschuwd voor de gevolgen van de opwarming van de aarde die 60% van de wereldbevolking zal treffen. omdat de kustgebieden zullen overstromen met als gevolg dat deze 60% elders een onderkomen zal zoeken, ook in de Westerse wereld en Europa. Een uitgebreid artikel daarover verscheen in Morsum Magnificat Pagina 3 MM-161 in januari 2009 naar aanleiding van het bezoek van Evo Morales die de UN toesprak.
 
Artikel n° : 06/15/6017
Geplaatst : 19:32 12/06/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel.
Erik Verbeeck - Hoofdredacteur

Laatste update ( 14 juni 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.