Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926304





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Belgocontrol laat voor de klassieke pers het achterste van haar tong niet zien.
30 mei 2015
Onzin over dieselgeneratoren in een zogenaamde kwaliteitsgazet.
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.090.300
Brussel  / Tremelo 28 mei 2015.

Naar aanleiding van een artikel in een zogenaamde kwaliteitgazet lezen we grote onzin en het bewijs dat Belgocontrol heel graag met dat soort kontlikpers pers communiceert. We reageren op een passage in het artikel "een niet geaarde dieselgenerator". Een generator is een generator die wordt aangedreven door een krachtbron. Die krachtbron kan van alles zijn, kan zelfs met behulp van handgrepen met de hand aangedreven worden. Een "knijpkat" bevat ook een generator. Indien de generator op een fiets wordt gemonteerd, is deze zelfs aan te drijven met de trappers, dat gebeurde in WW II om zenders te laten werken. Kleinere generatoren van 2 kVA worden doorgaans aangedreven met een kleine benzinemotor, de grotere allemaal met een dieselmotor.

Geen aarding.
Ondanks dat Belgocontrol de deskundigheid van Morsum Magnificat niet in twijfel trekt, mochten we toch niet ter plaatse komen. Uit het artikel van de gazet kunnen we afleiden dat het hier om een generator gaat die werkt in een TT netstelsel. Dat wil zeggen dat de "Nulleider", de 'Neuter" genoemd, in feite een PEN geleider is die de functie heeft van nulleider en als die er niet is, of onderbroken wordt, dan krijgen de toestellen een spanning van 380/400 Volt in plaats van 230/240 Volt. De uitleg in de gazet raakt kant noch wal en maakt duidelijk dat die gazet zich met politiek moet inlaten en niet met techniek.

Keuringsorganismen.
Sinds deze redactie de keuringsorganismen onder vuur legde, werd BELTEST opgericht, maar ook dat vlotte niet. Het werd dan maar herdoopt in BELAC, het accreditatiesysteem voor de erkende organismen art. 275 van het AREI-, maar ook BELAC is een wassen neus, er zijn onvoldoende controles op de organismen en er zijn te weinig competente en onafhankelijke auditoren. België barst van de incompetentie -en erger- Het Volk dat haar leiders die ze gekozen heeft, verdient, moet niet janken als het, zoals bij Belgocontrol, fout loopt, eigen schuld, dikke bult.

Veiligheidsadviseur van de luchthaven kon niet antwoorden.
Acht jaar geleden stelde deze redactie tijdens een bijeenkomst van het decadente AGORIA vragen aan Wim Van Thienen, maar de man kon niet antwoorden op onze vragen! Sindsdien mochten wij bij AGORIA niet meer binnen! De grote-?- AGORIA is, net als "Het Systeem", ook bang voor competente en integere personen.

Artikel n° : 05/15/5990
Geplaatst : 9:29 30/05/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck – Hoofdredacteur

Laatste update ( 30 mei 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.