Gebruikersnaam

Wachtwoord

Onthouden

Wachtwoord vergeten?

Aantal Bezoekers
16926308





Laatste artikelen
Persbericht MM22071042
Persbericht MM22071042
Belfius bank: Al de hele dag technische problemen met internet bankieren.
Andy Vermaut in het vizier van Morsum Magnificat-Update1
Brandweer Tienen: Kapitein op het schip van de burgemeester.
Tremelo : Minister Schauvliege handelt beroep tegen milieuvergunning garage Leo Peeters af-Update1
26 april 2015
Dat Onderzoeksrechter de politie van Tremelo inschakelt roept veel vragen op. 
Paginabezoekers website Morsum Magnificat : 3.047.900
Brussel / Leuven / Tremelo 26 april 2015.

--- Update1
Bijzonder Plan van Aanleg -BPA-
Met een omzendbrief RO 2000/01 werd door de Vlaamse Overheid duidelijkheid verschaft over welke bedrijven in aanmerking komen voor een bedrijfs-BPA die onderworpen zijn aan de milieuvergunningsplicht in de zin van het Decreet van 28 juni 1985 aangaande milieuvergunning. De omzendbrief zegt ook " Bedrijven, die vanuit stedenbouwkundig oogpunt volledig niet- vergund zijn, komen in principe niet in aanmerking voor een opname in een sectoraal BPA of een bedrijfs-BPA ", einde citaat.
Waarvoor betaald?
Alhoewel de opmaak van het BPA door de gemeente en Architeam nooit zou zijn afgerond, werden in 2005 en zelfs in 2008 door Tremelo nog betalingen van telkens 9.680 euro aan Architeam overgemaakt. Op 29 december 2015 stelden wij daarover in het kader van het Decreet van 26 maart 2004 vragen aan de gemeentesecretaris, maar Theo Ceulemans reageert niet. Opnieuw zal de Kanselarij worden ingeschakeld.
--- einde update 1 8:28 27/04/2015

Op 17 november 2014 diende Edgard Geleyns als belanghebbende bij minister Joke Schauvliege beroep in tegen de klasse I vergunning die de Deputatie Vlaams Brabant op 9 oktober 2014 toekende aan garage Leo Peeters gevestigd aan de Kruisstraat 153 te Tremelo en aan de overkant op het grondgebied van Keerbergen. Leo Peeters heeft in de loop der tijden gebouwen opgetrokken, verhardingen en parkings aangelegd en autowrakken gestald waarvoor geen vergunningen werden afgeleverd. In dit dossier vormt de tandem Leo Peeters / Rik Liekens de rode draad, de rol van de derde partij in deze weeral weinig benijdenswaardige zaak, wordt gespeeld door de gemeente Tremelo.

BPA, Planologisch attest.
Architect Rik Liekens die door Leo Peeters onder de arm werd genomen, is ook voorzitter van de GECORO en in zijn commerciële functie speelde Liekens ook zijn rol om diens cliënt Leo Peeters, uiteraard tegen fikse betaling, overal door de ingewikkelde materie van het sectoraal BPA en andere hindernissen te loodsen en daarbij heiligt het doel de middelen. Voor deze laatste heeft de gemeente Tremelo meer dan één steentje bijgedragen. Zelfs de Ombudsman heeft zich in een brief van 6 november 2012 al uitgesproken over partijdigheid.

Rol van Tremelo.
Zo heeft de gemeente Tremelo onder meer in 2014 een "hernieuwing van de bestaande vergunning" voor de toonzaal verleend die op 28 februari 2010 zonder milieuvergunning werd geëxploiteerd. In 1980 werd een vergunning door de gemeente Tremelo afgeleverd voor 30 jaar met vervaldag op 28/2/2010. Verder werden door Leo Peeters twee verschillende vergunningen aangevraagd voor dezelfde inrichting waarbij verschillende parameters gehanteerd werden -die niet met de werkelijkheid overeenstemmen zegt Edgard Geleyns in diens beroep-.

Minister besliste.
We komen na analyse van de beslissing van Joke Schauvliege nog terug met andere feiten, maar maken ondertussen dat document publiek, document waarover de persdienst -Jan Pauwels en Tinne Vandecastele- van het kabinet Schauvliege maar bleef zwijgen. De deadline van het behandelen van het beroep was 17 april 2015, maar het document is pas op 24 april boven water gekomen. We gaan het bekijken en daarop asap een reactie brengen.

Onderzoek na klacht.
In deze zaak is er al heel wat vuur gemaakt dat Leo Peeters en Rik Liekens hebben doen oplaaien. Maar recent is er naar aanleiding van dreigende taal van Rik Liekens richting Edgard Geleyns waarover deze redactie heeft bericht, een nieuwe klacht geplaatst. Dat onderzoeksrechter H. te Leuven de lokale politie dat onderzoek laat voeren is onaanvaardbaar, de burgemeester van Tremelo is immers administratief hoofd van de politie en komt in deze zaak ook ter sprake en wellicht ook in nauwe schoentjes te staan. Volgens informatie zou de onderzoeksrechter hebben verzekerd er persoonlijk op toe te zien dat er vanuit de politie geen belangenvermenging zal spelen!? Deze redactie heeft daar maar een vreemd gevoel bij.

Wordt vervolgd.

Artikel n°  : 03/15/5909
Geplaatst  : 10:16 26/04/2015

Redactie Morsum Magnificat ® Professioneel
Erik Verbeeck ©
Laatste update ( 27 april 2015 )

© 2005-2008 Morsum Magnificat Professioneel ® - Alle rechten voorbehouden.